Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1908 niezalogowanych)
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Nie strasz mnie tak gabrielem...
może jakoś ujdzie mi to płazem?
i o ile będą czytać ze zrozumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
vanessa 30 napisał:
Nie strasz mnie tak gabrielem...
może jakoś ujdzie mi to płazem?
i o ile będą czytać ze zrozumieniem

To tylko ciekawość
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:No nie wiem czy gabriel ...
Już raz komuś tu pisałem , jednak post ten został skasowany , dlatego powtórzę się niechcąco...
NIE JESTEM HANYSEM ...pomimo iż mieszkam obecnie na Górnym Śląsku w Chorzowie...
Ja jestem tzw.Gorolem...i dobrze mi z tym...
Pochodzę z DOLNEGO ŚLĄSKA tego który przez ponad 125lat należał do Niemiec ...
Jestem jak to niektórzy mówią humorystycznie..." w kokoszku z za Buga przywieziony..." .

NIEMNIEJ NAŚMIEWAĆ SIĘ Z TEGO , ŻE KTOŚ MIESZKA W TAMTYM CZY TEŻ INNYM REGIONIE KRAJU TO TAK JAKBY PLUĆ SOBIE SAMEMU W TWARZ..!!!.

Popatrzcie się na NORGÓW.... oni szczycą się tym ,że pochodzą stąd lub stamtąd ... i żadnemu dorosłemu nie przejdzie przez gardło ubliżanie regionu z którego pochodzi jego przeciwnik i osobisty wróg ...
BO TO BYŁO BY TAK JAK BY ON UBLIŻAŁ CAŁEJ NORWEGII...
Jednak niema się czemu dziwić ...
Wszak MY byliśmy za komuny specjalnie przesiedlani i antagonizowani ....bo to BYŁO komunistom na rękę by mieć skłócone ze sobą społeczeństwo ....i pomimo faktycznej wolności , naleciałości zostały i NA TYM FORUM DOBITNIE TO WIDAĆ...! .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
To tak na wszelki wypadek
już znikam do mojego,,kącika,,...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
bob norek
(bob74)
Początkujący
Warszawjok, Kaszub i Ślónzok znajdujóm butelka ze dżinym. Dżin pado do nich:
- Je was trzech, wjync kożdymu z was moga spełnić jedno życzynie.
Pjyrwszy pado Kaszub:
- Jo bych chciał, coby na naszych pjynknych Kaszubach, wdycki bóły czyste powjetrze, czysta ziemjo i czysta woda. Dżin na to:
- Zrobjone.
Warszawjok pado drugi:
- Jo bych chciał, coby cołka stolica bóła łotoczono wysokjym murym, coby żodna hołota ze zywnóntrz sie tam nie dostoła.
- Zrobione.
Terozki Ślónzok, do dżina:
- Pedz mi coś wjyncyj ło tym murze.
- No, je łón wysoki na dziesiyńć pjynter, bardzo szyroki i nawet mysz sie przez niygo niy prześliźnie.
Ślónzok:
- Dobra. Zalyj to wodóm!

cuś w tym prawdy jest...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Dobre fredi Ciekawe czy ten warszawiak umiał pływać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
tommy plee
(tommyplee)
Początkujący
gabriel napisał:
retier1 napisał:No nie wiem czy gabriel ...
Już raz komuś tu pisałem , jednak post ten został skasowany , dlatego powtórzę się niechcąco...
NIE JESTEM HANYSEM ...pomimo iż mieszkam obecnie na Górnym Śląsku w Chorzowie...
Ja jestem tzw.Gorolem...i dobrze mi z tym...
Pochodzę z DOLNEGO ŚLĄSKA tego który przez ponad 125lat należał do Niemiec ...
Jestem jak to niektórzy mówią humorystycznie..." w kokoszku z za Buga przywieziony..." .

NIEMNIEJ NAŚMIEWAĆ SIĘ Z TEGO , ŻE KTOŚ MIESZKA W TAMTYM CZY TEŻ INNYM REGIONIE KRAJU TO TAK JAKBY PLUĆ SOBIE SAMEMU W TWARZ..!!!.

Popatrzcie się na NORGÓW.... oni szczycą się tym ,że pochodzą stąd lub stamtąd ... i żadnemu dorosłemu nie przejdzie przez gardło ubliżanie regionu z którego pochodzi jego przeciwnik i osobisty wróg ...
BO TO BYŁO BY TAK JAK BY ON UBLIŻAŁ CAŁEJ NORWEGII...
Jednak niema się czemu dziwić ...
Wszak MY byliśmy za komuny specjalnie przesiedlani i antagonizowani ....bo to BYŁO komunistom na rękę by mieć skłócone ze sobą społeczeństwo ....i pomimo faktycznej wolności , naleciałości zostały i NA TYM FORUM DOBITNIE TO WIDAĆ...! .

dżizas Gabriel, kto cię rzeźbił?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
tommyplee napisał:

dżizas Gabriel, kto cię rzeźbił?

dobrze napisales tommyplee.... to jest ta niezwykle delikatna roznica wlasnie, czy ktos jest rzezbiony jak gabriel.... czy odlany w standartowej formie jak... ty ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
Wiecie co jak tak się trochę dziwię tym porównaniom do w każdym rejonie znajdą się taki czarne owieczki i nie ma różnicy czy to ślązak czy góral czy warszawiak czy może inny rejon polski.Uważam że w życiu po prostu trzeba mieć kręgosłup i się zawsze cenić.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
sorki rozpędziłam się i wpisałam nie w ten temat co trzeba
obiecuję poprawę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok