Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

21-latek, wprowadzilem sie do Oslo - Norwegia

Czytali temat:
(663 niezalogowanych)
3 Posty
Jacek Jastrzembski
(JacekJastrzembski)
Wiking
Witam, mam 21 lat, kawaler, po szkole handlowej, wprowadzilem sie wlasnie do Oslo, mam wlasne auto, oczywiscie prawo jazdy. Po 2 tygodniach stwierdzilem ze jest to idealny kraj dla mnie, poniewaz nie ma tu pijanstwa i narkomanii co jest powszechnym zjawiskiem w polsce. Zalozylem temat poniewaz nie moge znalezc pracy i choc wiem ze jest od tego dzial ogloszenia, tam nawet nikt nie odpisuje. Prosze o jakakolwiek pomoc, dodam ze mam uprawnienia na wózki widlowe, doswiadczenie w branzach: metalurgicznej, handlowej oraz maszynach rolniczych. Brak nałogów, zalozylem ten temat bo nie chce wracac do naszej zrujnowanej ojczyzny która nie daje zadnych perspektyw na normalne zycie. Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc
e-mail kontaktowy: jacek_jastrzembski@o2.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Elisabeth :)
(Lizz1401)
Wiking
Hej!

Po angielsku lub norwesku umiesz? Choc sie dogadac? Bo jezeli nie, to radzilabym poszukac jakis kurs, albo zaczac uczyc sie np na internecie Niestety nie jest juz za latwo znalezc normalnej pracy w norwegii jezeli nie umiesz jezyka, dlatego ze jest tu juz zaaaa duzo takich polakow....

A tak ogolem to napisz sobie CV i wysylaj wszedzie gdzie mozliwe!
www.nav.no
www.finn.no
(oto dwie strony z tysiacami ogloszen )

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zobacz w gazetach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
JacekJastrzembski napisał:...Po 2 tygodniach stwierdzilem ze jest to idealny kraj dla mnie, poniewaz nie ma tu pijanstwa i narkomanii co jest powszechnym zjawiskiem w polsce.
Pomieszkasz dwa lata i zmienisz zdanie ...
-NARKOMANIA ... jest ogromna ... w porównaniu z polską ... ilość narkomanów , na ilość mieszkańców ... może nie tak widoczna , ponieważ tu się z tym śmieciem nie patyczkują i bardzo szybko , delikwent ląduje na oddziele psychiatryka , dlatego tak prężne są te szpitale i tak się rozbudowują ...
---
Alkoholizm - PIJAŃSTWO ... DZIECKO jesteś , to i szkoda ciebie dalej uświadamiać .
Niemniej jest dokładnie jak z narkomanią a może i gorzej ... ! .
---
TYLKO znowu , trzeba tu UWYPUKLIĆ jeden aspekt ... KULTURA PICIA ... i strach przed sąsiadem
W Norge Legalne jest PĘDZENIE BIMBRU ... jeżeli ma się samodzielne gospodarstwo rodzinne .
Zakaz dotyczy tylko Miast i to tylko , jeżeli mieszka się w zwartej zabudowie .
Jeżeli ma się DOM JEDNORODZINNY na Wydzielonej Działce nawet w Oslo , to bez żadnej konsekwencji , można berbeluchę pędzić !!! .
NIE MOŻNA TEGO , TYLKO LEGALNIE DALEJ ODSPRZEDAWAĆ ... !
Ot i cała filozofia ... DNIA CODZIENNEGO ...

POZDRAWIAM WIELKANOCNO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jacek Jastrzembski
(JacekJastrzembski)
Wiking
Po angielsku rozmawiam i dogaduje sie bezproblemowo, juz w drugi dzien samochod zabrala mi laweta i musialem dogadac sie przez telefon gdzie on sie znajduje i jak go odebrac, na codzien tez rozmawiam z ludzmi wiec nie mam problemu z komunikacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
JacekJastrzembski napisał:
Witam, mam 21 lat, kawaler, po szkole handlowej, wprowadzilem sie wlasnie do Oslo, mam wlasne auto, oczywiscie prawo jazdy. Po 2 tygodniach stwierdzilem ze jest to idealny kraj dla mnie, poniewaz nie ma tu pijanstwa i narkomanii co jest powszechnym zjawiskiem w polsce. Zalozylem temat poniewaz nie moge znalezc pracy i choc wiem ze jest od tego dzial ogloszenia, tam nawet nikt nie odpisuje. Prosze o jakakolwiek pomoc, dodam ze mam uprawnienia na wózki widlowe, doswiadczenie w branzach: metalurgicznej, handlowej oraz maszynach rolniczych. Brak nałogów, zalozylem ten temat bo nie chce wracac do naszej zrujnowanej ojczyzny która nie daje zadnych perspektyw na normalne zycie. Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc
e-mail kontaktowy: jacek_jastrzembski@o2.pl

cars johann gate..... taka glowna ulica w miescie... takie 3-go maja w Oslo... przejdz sie w te i nazad.. znajdziesz narkomanie i pijanstwo buahhahahaha... a potem od razu na Grønland i Grunneløkke...... nie ma narkomaniii i pijanstwa buahahahahahhahahaa

wyjdz z domu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Ten watek to podpucha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
DawSi Dursi
(Polo80)
Nowicjusz
Bo gosciu napisałz e wszedzie sie dogada w j.ang? buhaha i juz wybuchła panika na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jacek Jastrzembski
(JacekJastrzembski)
Wiking
hehe nie rozumiem tych nie przychylnych, ale wiadomo wszedzie mozna spotkac polaka skazonego naszym chorym systemem, zamiast sie spinac i przelewac wasze negatywne emocje, odpuscie sobie pozdrawiam wszyskich normalnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok