Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(331 niezalogowanych)
2 Posty
Ryszard Żelazny
(RichieRich)
Wiking
Witajcie Drodzy Rodacy!
Noszę się już od dłuższego czasu z wyjazdem do Norwegii, w celu pracy w charakterze fryzjera. Jednakże w polskich biurach posrednictwa pracy..cóż na ich pomoc ciężko liczyć, na stronach ofert mało a na mojanorwegia.pl ogłoszenia-po norwesku i choć się go uczyłem to nie pozwala mi jeszcze na czytanie takowych ogłoszeń. Dlatego zarejestrowałem się na tym portalu i piszę na tym forum, zwracając sie do Was z nadzieją, że może coś poradzicie? Czy może gdzieś mineliście się z ofertami pracy w zakładach fryzjerskich w Bergen lub Oslo/okolicach? Czy macie może jakieś porady jak wystartować do Norwegii nie mając tam bliskich osób? Z góry serdecznie dziękuje Wszystkim, którzy zechcieli odpowiedzieć.
Dobrej nocy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
RichieRich napisał:
Witajcie Drodzy Rodacy!
Noszę się już od dłuższego czasu z wyjazdem do Norwegii, w celu pracy w charakterze fryzjera. Jednakże w polskich biurach posrednictwa pracy..cóż na ich pomoc ciężko liczyć, na stronach ofert mało a na mojanorwegia.pl ogłoszenia-po norwesku i choć się go uczyłem to nie pozwala mi jeszcze na czytanie takowych ogłoszeń. Dlatego zarejestrowałem się na tym portalu i piszę na tym forum, zwracając sie do Was z nadzieją, że może coś poradzicie? Czy może gdzieś mineliście się z ofertami pracy w zakładach fryzjerskich w Bergen lub Oslo/okolicach? Czy macie może jakieś porady jak wystartować do Norwegii nie mając tam bliskich osób? Z góry serdecznie dziękuje Wszystkim, którzy zechcieli odpowiedzieć.
Dobrej nocy!
to słabo znasz norweski,więc i cięzko będzie znależc pracę w salonie fryzjerskim...moze ktoś inny poda ci inną wskazówkę radę ja marnie to widze ale do odważnych świat należy..pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(edziak)
Wiking
Też cienko widzę Twoją karierę w salonie fryzjerskim bez języka , zainwestuj w siebie czytaj język i szukaj pracy, co do startu bez bliskich osób , zależy od psychiki każdy człowiek ma inną wytrzymałość .........powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ryszard Żelazny
(RichieRich)
Wiking
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Owszem norweski znam słabo, jednakże w miare dobrze władam językiem angielskim, słyszałem ze to wystarczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów
Ola Kowalczyk
(ola22312)
Stały Bywalec
RichieRich napisał:
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Owszem norweski znam słabo, jednakże w miare dobrze władam językiem angielskim, słyszałem ze to wystarczy.

Witam.Jesli chcesz pracowac w norweskim salonie,to niestety angielski troszeczke za malo.
Jestes kolejna ofiara bzdur powielanych w polszy,angielski wystarczy NIe to juz za malo !!!
Tak bylo dawno dawno temu,duza konkurencja na rynku pracy sprawia ze lepiej dukac po norwesku niz dobrze wladac angielskim.

Tak na marginesie,ile to ogloszen na MN o prace - komunikatywny angielski,niemiecki,rosyjski ITD
DO Q...Y !!!!

Wszyscy poszukujacy chleba w Norge,W JUKJEJ mowiliscie po rosyjsku ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok