Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Agnor100 (3471 niezalogowanych)
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
AndersB napisał:
Vidkun Quisling napisał:
Vidkun Quisling napisał:
Czy będzie to silnik Benzynowy czy też Diesel-lepiej spuść nadmiar oleju ...grozi uszkodzeniem katalizatora.Za jakiś czas może pokazać błąd na tablicy rozdzielczej.Niezbędny kanał lub podnośnik i 30 min. Czasu...Poza tym nic poważniejszego nie powinno się stać...Chyba,że masz Diesla z Common-Rail lub Pompowtryskiwaczami...jeżeli wlałaś Olej inny niż Pełny Syntetyk-może dojść do uszkodzenia układu wtryskowego...ale mała ilość innego Oleju nie powinna zaszkodzić...

a jakie paliwo ma lac skoro nie wie czy to diesel czy benzyna? ....Nie zaleje Benzyny Olejem Napędowym- dysza pistoletu Dystrybutora ma średnicę większą niż Otwór wlewu...Może zatankować Wysokoprężny Etyliną-i tu już trzeba się Pilnować...Zresztą -Po co ja To piszę? Kobiety podobno nie potrzebują Mężczyzn...No i mamy Równouprawnienie...

ale to nie kobieta

dokładnie

więc propozycja :

dolej jeszcze 5 litrów

Vidkun Quisling katalizator to jest pikuś....
przy tak wysokim poziomie oleju obracający się wał korbowy uderza w olej co powoduje niesamowite naprężenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz Olczyk
(olo86)
Wiking
Kolego Vidkun Quisling

... Niezbędny kanał lub podnośnik... nie koniecznie każdy facet poradzi sobie bez tego

... i 30 min. Czasu... nie wiem skąd masz takie info że 30 min mnie by to zajęło 5-10 min

...jeżeli wlałaś Olej inny niż Pełny Syntetyk-może dojść do uszkodzenia układu wtryskowego... co ma układ wtryskowy do układu smarowania ?? ja tego nie rozumiem. Fakt katalizator może szlak trafić ale nie tylko, zbyt duża ilość oleju może wydmuchać którąś z uszczelek bo powtaje zbyt duża kompresja jak olej ponad norme

Powinno być zawsze na 3/4 wskaźnika.

spójrz w dowód rejestracyjny tam pisze wszystko a jak nie potrafisz to rozszyfrować to podaj marke model rok i jaka pojemność silnika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
a może jeśli samochód jest zarejestrowany w no . wystarczy nr rejestracyjny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
olo 86...Chodzi o smarowanie wałka Rozrządu A co za tym idzie smarowanie również kilku współpracujących z nim elementów-Pełny Syntetyk spełnia swoją Funkcję także w Zimie...na Oleju innym niż Pełny Syntetyk wałek rozrządu będzie pracował w Zimie na sucho, Pompowtryskiwacze też są chłodzone i smarowane Olejem... Pompowtryskiwacz musi wytworzyć ciśnienie paliwa nawet do 2000 barów, przy niewielkim ruchu dżwigni , zwykły olej nie poradzi sobie z należytym smarowaniem wałka i rolki przylegającej, w Teorii olej o specyfikacji 505.01 zapobiega zjawisku wprasowania oleju między pracujące elementy (co za tym idzie pracy "na sucho" ..Tyle w Teorii...Producent zaleca...więc Ryzyko naprawy to decyzja wyłącznie Użytkownika. Zapomniałem jescze o Turbosprężarce-Ona też jest smarowana tym samym Olejem Silnikowym... Dawniej były wozy ,konie...i żyło się niby Trudniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
trzeba zawołać Tuska, albo kogoś z rządu
oni tą nadwyżkę oleju ukradną
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wrzuc dwa tampony do srodka i jeszcze zawin w pampersa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
trzeba zawołać Tuska, albo kogoś z rządu
oni tą nadwyżkę oleju ukradną

i opylą po taniości
a najciekawsze to jest to że nikt nie wie o jaki silnik chodzi...ba ..nawet o jaką marę samochodu chodzi

ale mamy zajebisty wykład o pompowtryskiwaczach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz Olczyk
(olo86)
Wiking
kolego Vidkun Quisling bez obrazy ale nigdy nie słyszałem by końcówki wtrysków obojętnie jakie czy zwykłe czy pompowtryski były chłodzone olejem one są i tak schładzane już paliwem a nie olejem bo jak by olej dostawał się do komory spalania to byś miał zbiornik oleju jak paliwa i równie często byś go tankował haha. Myślałem że się kolego pomyliłeś o jedno zero jakie ciśnienie wytwarzają pompowtryskiwacze ale WUJEK GooGle to sprawdził i faktycznie (człowiek uczy się całe życie a jestem operatorem koparki ) ale o chłodzeniu olejem nie znalazłem. My się produkujemy a nie wiemy jakim olejem zalany i co to za auto i jaki silnik hehe

SORKIII

już znalazłem faktycznie są smarowane i chłodzone olejem a ciśnienie nawet 2200 bar
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kolega Vidkun Quisling nie ma czasu chwilowo
bo podobno Antoni Macierewicz odkrył ślady bomby atomowej na wraku w Smoleńsku
i kolega Vidkun analizuje dowody Antoniego
po analizie wyjaśni wpływ turbo wtrysków na zużycie oleju opałowego w samochodzie na ropę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
Jasta 102-No co ty-Janek?! Nie łącz mnie z Polityką..ten Temat pozostawiam Takim jak Ty-Bo wiesz przecież Najlepiej...Pozdrawiam szczerze Kolegę Jana... (pamiętaj -co złego to nie Ja...)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok