Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej Burdyński NixMin (1079 niezalogowanych)
5 Postów

(j5555)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
podobno można przedłużyć te pozwolenie o rok,ale sam tego nie zrobiłem(strasznie skomplikowane wydawało mi się to wypełnić,uzasadniać,coś tam trzeba udowodnić....). Ciężki temat,podobno nie wolno poruszać się całkowicie na polskich nr.jak się dostało stałą umowę o prace,mieszkam w Haugesund i znam takich co mają tu auta 4-5 lat. może tylko tu toole i policja przymyka oko na obcokrajowców
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wacek1 napisał:

Bez urazy, ale naprawiasz AGD, a juz chcesz sprzedawac sam? Mozesz jezdzic rok, wiec najpierw znajdz prace, a za rok bedziesz sie zastanawial.
W twoim zawodzie, to raczej nieosiagalne. Sam chyba nigdy w Norge nic nie naprawialem( AGD)
Kazdy kogo znam po prostu zostawia zepsute pod Elkjøp-em i kupuje nowe. Potem rodacy szabruja co lepsze modele i wioza do ojczyzny, gdzie tobie podobni doprowadzaja te szroty do uzytku.
W kraju bedziesz mial jeszcze pracy na lata.

Ja naprawialam zamrazalke i potwierdze co pisze Wacek, jezeli nie dostanie sie czesci za darmo, to jest to kompletnie nieoplacalne. Ja placilam, tylko za robocizne, wiec nie bylo zle. Czesci zostaly pokryte przez producenta, mimo, ze zamrazalka miala ponad 5 lat (czyli po gwarancji).
I gdyby zamrazalka byla ciut tansza, to bym sobie tym w ogole glowy nie zawracala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Lukasz Janik
(lukaszjanik)
Wiking
Auto mozesz miec rok czasu od momentu pierwszego przyjazdu do Norwegi i rozpoczecia pracy. Jesli natomiast po roku nadal bedziesz w stanie udowodnic ze jestes tu tylko tymczasowo (np. umowa na czas okreslony) mozesz spokojnie zlozyc wniosek o przedluzenie czasu poruszania sie autem polskim. Tak czy owak lepiej jest grac z nimi w otwarte karty. Przerejestrowywac sie nie oplaca, spokojnie kupisz jakies auto z lekka awaria do naprawy za grosze na norweskich blachach. Polecam finn.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok