Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

CZY MOŻNA NA WAS LICZYĆ - RODACY POTRZEBUJE POMOCY - Norwegia

Czytali temat:
(1417 niezalogowanych)
8 Postów
Wiking
Witam wszystkich na forum na początku.
Od paru godzin przeglądam to forum w związku z chęcią wyjazdu do Norwegii. Muszę przyznać, że zadziwia mnie ta niechęć i obrzucanie wyzwiskami osób, które próbują coś zmienić w swoim życiu i wyjechać z Polski.
Sam mam dosyć kraju, który nie zaspokaja moich podstawowych potrzeb życiowych. I nie jestem sfrustrowanym nieudacznikiem (może trochę sfrustrowany he he) mam pracę w Polsce. Pracuje w dużym koncernie produkującym cement, ale co z tego!!!! Nie stać mnie na utrzymanie mojej rodziny. Przez parę lat pracowałem w swoim zawodzie(jestem chemikiem), ale jak wiele zawodów ten zawód jest niedoceniany. Wykorzystując ambicje i moje zainteresowania mechaniką zdobyłem uprawnienia operatora ładowarki i prawo jazdy na ciężarówki kat C. Obecnie pracuje jako operator ładowarki(dla przykładu KOMATSU WA 470, CATERPILLAR 966H),ale wczoraj dostałem informację, że ze wg na "KRYZYS GOSPODARCZY" -MOCNE OSTATNIO SŁOWO W POLSCE MOJA JAK I WIELU INNYCH PRACOWNIKÓW PENSJA ZOSTANIE OBNIŻONA.
I pytanie skierowane do Pana Miłościwie Nam Panującego Premiera; JAK ŻYĆ?????
Chciałbym tym postem prosić o pomoc w znalezieniu pracy w charakterze operatora ładowarki w Norwegii.
Czy mogę liczyc na pomoc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jak jestes inzynierem chemii i pracowales w przemysle chemicznym, niejako fabryka cementu jest zakladem chemicznym, udezaj w podobne miejsca w Norwegii. Bo rynek pracy dla operatorow maszyn budowalnych i ciezkich samochodow jest dosc mocno nasycony. Chocby w okoliacch Stavanger, czesto poszukuja chemikow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
laoche napisał:
Witam wszystkich na forum na początku.
Od paru godzin przeglądam to forum w związku z chęcią wyjazdu do Norwegii. Muszę przyznać, że zadziwia mnie ta niechęć i obrzucanie wyzwiskami osób, które próbują coś zmienić w swoim życiu i wyjechać z Polski.
Sam mam dosyć kraju, który nie zaspokaja moich podstawowych potrzeb życiowych. I nie jestem sfrustrowanym nieudacznikiem (może trochę sfrustrowany he he) mam pracę w Polsce. Pracuje w dużym koncernie produkującym cement, ale co z tego!!!! Nie stać mnie na utrzymanie mojej rodziny. Przez parę lat pracowałem w swoim zawodzie(jestem chemikiem), ale jak wiele zawodów ten zawód jest niedoceniany. Wykorzystując ambicje i moje zainteresowania mechaniką zdobyłem uprawnienia operatora ładowarki i prawo jazdy na ciężarówki kat C. Obecnie pracuje jako operator ładowarki(dla przykładu KOMATSU WA 470, CATERPILLAR 966H),ale wczoraj dostałem informację, że ze wg na "KRYZYS GOSPODARCZY" -MOCNE OSTATNIO SŁOWO W POLSCE MOJA JAK I WIELU INNYCH PRACOWNIKÓW PENSJA ZOSTANIE OBNIŻONA.
I pytanie skierowane do Pana Miłościwie Nam Panującego Premiera; JAK ŻYĆ?????
Chciałbym tym postem prosić o pomoc w znalezieniu pracy w charakterze operatora ładowarki w Norwegii.
Czy mogę liczyc na pomoc?

Jezeli nie znasz dobrze j. norweskiego nie masz na co liczyc
no chyba, ze operator koparki recznej (SŁ110) to do tego wystarczy Ci angielski
i troszke szczescia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(KarpatkaM)
Wiking
Witaj

Załatwienie pracy osobie, której nie znamy, a co za tym idzie nie wiemy jakie posiada umiejętności i kwalifikacje jest praktycznie misją niemożliwą, ale poczytaj temat pt.: "proszę o pomoc" jest tam kilka adresów www firm rekrutujących i poszukujących pracowników. plus www.finn.no podobne informacje znajdziesz w innych postach o podobnej tematyce.

Powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Nie mart sie my wszyscy sobie bardzo wzajemnie pomagamy, i to juz od lat.
Sam Edward zachecal nas do takiego postepowania,a donaldu jedynie potwierdzil
ze wzajemna pomoc i milosc prowadza do szczesliwosci i pomyslnosci mlodego ludu pracujacego
wielkich miast.Powiedz jeszcze, na kogo oddales glos w ostatnich wyborach do parlamentu,
a bedzieli mieli pelna jasnosc.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(bruvik)
Wiking
JAK POLAK ZA GRANICA CI NIE ZASZKODZI, TO OZNACZA, ZE JUZ CI POMOGL
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co z tą Polską?
kto tam zostanie i będzie pracował na emerytury 3 milionów polskich rolników?
utrudzonych uprawą średnio dwóch hektarów ziemi
hodowlą zajęcy i plantacją mleczu
no i przepijaniem dopłat do hektara z UE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...skoro

nie stac cie

na utrzymanie

rodziny - pozbadz sie jej !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
Karol.Ky napisał:
Jak jestes inzynierem chemii i pracowales w przemysle chemicznym, niejako fabryka cementu jest zakladem chemicznym, udezaj w podobne miejsca w Norwegii. Bo rynek pracy dla operatorow maszyn budowalnych i ciezkich samochodow jest dosc mocno nasycony. Chocby w okoliacch Stavanger, czesto poszukuja chemikow.

Mam duże doświadczenie w przemyśle chemicznym, ale nie wiąże z nim przyszłości.
Mam pytanie: dlaczego uważasz, że rynek pracy dla operatorów maszyn jest nasycony?
Jesteś może operatorem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
Za takie rady nie podziękuję!!!!!
A oto moja odpowiedź:
'Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”. - Julian Tuwim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok