Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rodzinne! - Norwegia

Czytali temat:
Sylwia Kvernes (1291 niezalogowanych)
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz

Witajcie mam takie pytanie?Moja córka niedługo skończy roczek w marcu .Urodziła się tutaj w Norwegii.I takie pytanie czy muszę składać jakieś podanie o rodzinne,bo słyszałam że po roku czasu na dziecko przysługuje wiecej
pięniędzy.Ja zabardzo się nie orjętuje,więc prosiłabym Was o małe wskazówki!Z góry Bardzo Dziękuję i Pozdrawiam!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
jezeli chcesz miec ciągłosc rodzinnego to papiery trzeba było złozyc zdwa miesiace temu zebys w kwietniu mogła dostac te 970 plus te duze czyli 3300,ale jeżeli tego niezrobiłas to musisz jak najszybciej jechac do NAV i wziąsc od nich wniosek na te wieksze rodzinne najlepiej na miejscu wypelnic i to wszystko,puzniej tylko czekac oni ci wszystko wyrównają. .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Dziękujezy Ci Bardzo,a niewiesz czy jak długo to będzie trwało?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
jeśli chodzi o tą większa kwote to jest to zasiłek opiekuńczy.jeśli twoje dziecko nieidzie do przedszkola to bedzie otrzymywać 100% czyli 3300NOK.zgadzam sie z przedmówczynią i radze ci iść szybko do nav i tam wypełnić formularz o ten wniosek i go złożyć.jeśli ktoś zapomni to zrobić przed ukończeniem przez dziecko roku to oni wracają maksymalnie miesiąc opużnienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Dziękuje Wam Bardzo za tak cenne wzkazówki.Jeszcze Raz Dziekuję i POZDRAWIAM.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
i jak zrobisz to szybko to pewnie dostaniesz te pieniądze  razem z rodzinnym na koniec tego miesiąca a jak nie to napewno w przyszłym miesięcu.pozdrawiam i życze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
A ja słyszałam ,że jak się pobiera jakieś świadczenia , oprucz barnetrygt , to można nie dostac pozwolenia na pobyt stały . Prawda to czy ktos bzdury opowiada ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
witam alma78.ja uważam że jest to totalna bzdura.jeśli przyjmujesz świadczenia które pobierają też norwedzy to właśnie to kożystniej wpływa na decyzje o stałym pobycie.są tylko dwa powody przez które możesz niedostać stałego pobytu:nieznajomość języka norweskiego i pobyt w norwegi krótszy niż trzy lata.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bożena Cycon
(anioleczek29)
Wiking
mam pytanie
moj maz jest od kwietnia 2008 w norwegii a my tzn ja z dzieckiem od listopada 2008. Zlozylismy wniosek o rodzinne w lutym i wlasnie otrzymalismy rodzinne od 1 maja 2008 ktore wyplaca nam nakoniec marca ale otrzymalismy zasilek w kwocie 970 nok a dziecko dopiero w lipcu tego roku ukonczy 3 latka. Ja nie pracuje a on nie chodzi do przeczkola. Czy przysluguje mi to wyzsze wychowawcze w kwocie 3300 nok? Co powinnam zrobic odwolywac sie? czy nie? a jesli sie odwolam to wstrzymaja mi ten zasilek ktory przyznali czy wyrownaja? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
O ty ,że mozna nie dostac przedłużenia powiedziała mi osoba , która tu mieszka od 6 lat . Mój młodszy synem w czerwcu kończy roczek a do przedszkola nie chce go dawać , dla tego sie zastanawiałam czy składać podanie , bo zamierzamy zmężem tu na stałe zostać .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok