Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sylwia Kvernes (1290 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Zapomniałam jeszcze zapytać , to podanie o zasiłek opiekuńczy powinnam złozyć przed czy po ukończeniu przez synka roku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bizabela)
Wiking
Cześć dziewczyny!Jeżeli macie dzieci od roku do trzech lat te dodatkowe 3300 dziecku się należą jak nie chodzi do przedszkola.Moi wszyscy znajomi pobierali i pobierają.Na pewno miesiąc przed ukończeniem roczku musisz złożyć wniosek i na pewno te świadczenia nie mą wpływu co mówią twoi znajomi!pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bizabela)
Wiking
Zasiłek opiekuńczy

*

Jest przyznawany na opiekę nad dzieckiem od 1 do 3 lat, oraz na opiekę nad dzieckiem przysposobionym, które nie zaczęło jeszcze chodzić do szkoły.
*

Przysługuje pod warunkiem, że dziecko nie korzysta z całodniowego miejsca w przedszkolu, finansowanego całkowicie lub częściowo z dotacji publicznych. Całodniowe miejsce w przedszkolu oznacza, że dziecko może przebywać w przedszkolu przez 33 godziny tygodniowo lub dłużej. Jeżeli umówiony pobyt w przedszkolu jest krótszy, przyznany zostanie zasiłek częściowy, według zróżnicowanych stawek.
*

Zasiłek opiekuńczy przysługuje maksymalnie na okres 23 miesięcy.
*

Pełen zasiłek opiekuńczy wynosi NOK 3.303 miesięcznie na dzieck
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bizabela)
Wiking
do aniołeczka-powinnaś się odwołać należą się Twojemu dziecku te pieniążki a rodzinnego Ci nie wstrzymają.Ja nie mam takich malutkich dzieci i wyrównali mi wszystko od kiedy mój mąż zaczął pracę w Norwegii.Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
HEJ!ZGADZAM SIE Z MOJA PRZEDMóWCZYNIą,PAPIERY O ZASIŁEK OPIEKUńCZY TRZEBA ZŁORZYć MIESIąC PRZED UKOńCZENIEM PRZEZ DZIECKO ROCZKU.I NIEMARTW SIE O POBYT STAŁY,BO TO NIEWPŁYWA NA TO.POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Właśnie dzisiaj złożyliśmy papiery z
mężem o rodzinne.Bardzo Wielkie Dzięki!!! Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
kasia wolak
(Pati2004)
Nowicjusz
witam.mam pytanie jakie dokumenty należy złożyć w nav gdy sie staram ozasiłek rodzinny?z gory dzieki za odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(KasiaC)
Wiking
akt malzenstwa, akt urodzenia dziecka, poswiadczenie o wspolnym zamieszkaniu i dokumenty o zatrudnieniu meza albo twoje. Akty wydawane sa za darmo w USC w Polsce. Nie trzeba ich tlumaczyc.To jest to czego wymagali w moim przypadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Beata Podolna
(islantila)
Wiking
Czesc.Mam pytanie.Za kilka dni moje dziecko konczy rok.Złozylismy dokumenty o rodzinne /zostaly własnie wypłacone/ ale jak postarac się o zasiłek opielunczy czy trzeba miec cos z Polski-mieszkamy w Polsce tylko moż jest w Norwegii.Prosze o rade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a jest tu cos takiego jak zasiłek oiekunczy?????
pierwsze słysze ale moze ktos cos wiecej wie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok