Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Hania mojanorwegia Agnieszka.Wisniewska Maciej1101 (31924 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
PERFEKT- PROFESJONALNA FIRMA SPRZĄTAJĄCA
www.perfektwrzesnia.pl/index.php?option=...mp;id=2&Itemid=2
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
szykam pracy tylke ze ja chce dostac 8 razy wiecej niz
te wasze stawki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
[b]

Tak, z twojego watku strasznie sie usmialem, choc sadze, ze to wszystko wina Tuska i PO, Choc pewnie Patim bedzie w opozycji i stwierdzi, ze to raczej zydzi...Choc swoja droga mozna spekulowac, ze nawet sam Tusk moze byc zydem. Do dziela - udowodnijcie ta teze.

My tu sobie o religii , filozofiii i sprawach ostatecznych,a mile malzonki naszych autorytetow,
mysla o rzeczach przyziemnych.Nie wiem, czy to wina tuska ,ze musza krasc po sklepach
ale pewnie Wacus znajdzie juz jakies racjonalne wytlumaczenie dla tych zachowan.
Moze sam Rusell o tym pisal .Do dziela Wacus oswiec nas ,bo nie chcemy spekulowac
na temat PO.

www.fakt.pl/Partnerka-Janowskiego-i-zona...tykuly,201261,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
patim napisał:
www.wykop.pl/ramka/1416623/polski-dizajn-znow-zachwyca/ewidętnie koszulki dla jasty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Komentarz na temat amatorek futer znaleziony w sieci:

Cała ta peowska banda z Tuskiem na czele wszędzie poza granicami Polski gniłaby w kryminale, tutaj piastują najwyższe urzędy, bezkarnie rozkradając Polskę i okradając obywateli. Polskie cwelebrytki jak nie handlują dziewczynami do burdeli po sklepach chodzą i kradną,ta polska odkąd Poparańcy rządzą to wstyd i jeszcze raz wstyd. A lemingi dalej swoje.Potem się nie dziwmy, że POpaprańcy mają najwięcej wyborców w wiezieniach. No proszę, a jeszcze niedawno prasa pisała że Głodek, partnerka Janowskiego to znany kostiumolog, i że robi super interesy w Stanach, że często jeździ tam służbowo no i o obywatelstwo USA się stara. Ta kradzież jednak to staranie przekreśli, po wyroku, odsiadce, lub grzywnie deportacja i koniec na zawsze z wizą, czy wjazdem do USA. Teraz wiadomo jakie interesy - ZŁODZIEJSKIE ! Służbowo kradnie w outletach ! Gratulacje panie Janowski, świetna żona dla pana, super macoszka dla pana dzieci, z pewnością przy niej uskrzydli się pana kariera, a dzieci wyjdą na ludzi...Taka kradzież hurtowa świadczy o bezczelności albo głupocie cwelebrytek. Zawsze zastanawiam się ile muszą wydawać na swoje odjazdowe ciuchy a tu wystarczy wyjechać za granicę i nakraść ile się da. Wstyd. Ja bym się zapadł pod ziemię po takim występie. Oj panie Janowski taki przyjemny człowiek i złodziejkę wybrał na żonę. Czy to oznacza że Janowski i Drzewiecki noszą kradzione ubrania ? Jeśli ukochane im przywoziły z USA to raczej tak! Co za wstyd !Te dwie tlenione na blond żydóweczki z Łodzi znały się już wcześniej. No cóż, siła przyzwyczajenia. W Polsce kradzież jest oznaką cwaniactwa w tych sferach bądź w wersji dla naiwnych zjawiska kleptomani. Takie mamy "elity" psiakrew! o tylko świadczy o tym,że nasze III RP/PRLbis elity wywodzą się z mafii. Totalna kompromitacja i WSZYSTKO PRAWDA ! Można sprawdzić na florida.arrests.org. Są ich zdjęcia, dane, opisy. No i także ich zdjęcia wśród najbardziej popularnych z aresztowanych. To chyba nasi się do tego przyczynili. Na koniec trochę sarkazmu: Nie wiem czego Wy wszyscy od tych bidulek chcecie. Przecież w Polsce im się wszystko należy, a jacyś tam Amerykanie uważają, że jest inaczej i chcą żeby płaciły za jakieś głupie futerka. Zamiast je krytykować, płaćmy uczciwie coraz to nowe podatki, mandaty i abonamenty (haracze + gaża Janowskiego 250 tys zł/miesiąc!!) bo kobitki będą potrzebowały na prawników, kary, itd.

florida.arrests.org/Arrests/Janine_Drzewiecka_9312148/

florida.arrests.org/Arrests/Monika_Glodek_9312160/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący

To nie nihilizm tylko racjonalizm, nie dziadek tylko Bertrand Russell. Za bardzo wzjales sobie do serca te Kane Galilejska, wiec pewnie naduzywasz tego co wymyslony Jezus mial tam stworzyc.
Dyskusja jest bezprzedmiotowa skoro nigdy nie slyszales o Bertrandzie. A twoj bog istnieje tak samo jak czajniczek Bertranda lata wokol slonca.

Dobrej nocy.

Problem polega na tym, że gdy podchodzisz do Boga i wiary racjonalnie to zawsze będzie ci się coś nie zgadzało. Jest pewien cytat : "Jeśli coś w Bogu zrozumiałeś to to już nie jest Bóg". Jak mógł Ojciec wydać swojego Syna na śmierć? Z racjonalnego punktu widzenia bez sensu! "Moje królestwo nie pochodzi z tego świata". Ty w to nie wierzysz, ja w to wierzę! Może kiedyś tak jak św. Paweł w końcu uwierzysz czego ci życzę! Ok. To tyle z mojej strony
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja bardzo chciałbym iść za Jezusem ale.....
Jezus wysyłając z misją swych apostołów nakazuje im odwiedzać tylko Żydów: "Nie idźcie do pogan — mówi — i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela." (Mt 10, 5-6). I nieco dalej: "Nie zdążycie obejść miast Izraela, nim przyjdzie syn człowieczy" (Mt 10, 23).
„Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28).
czyli Jezus mnie, nie bżydala, uważa za psa
do tego Jezus Polaków nie będzie sądził
„przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30)

natomiast ewidentny fałsz i dopisek w Biblii
„Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15)
jest jawną kpiną, która zresztą nie występuje w najstarszych odnalezionych rękopisach Biblii
Kodeksie Watykańskim i Kodeksie Synajskim
Ewangelia Marka kończy się na ÓSEMCE
także nie pchaj się tak do Jezusa
uwierz w to co on mówił za życia
jesteś dla niego pogańskim psem, do którego nie przyszedł i nie zamierza sądzić
PS
zapomniałem
także bóg w którego wierzysz, a jeśli nie jesteś bżydalem nie jest twoim bogiem
Rzekł Bóg do Mojżesza: "Wstań rano i idź do faraona, i powiedz mu: To mówi Pan, Bóg Hebrajczyków: Wypuść lud mój, aby Mi służył, ponieważ tym razem ześlę wszystkie moje plagi na ciebie samego, na twoje sługi i na twój lud" (Wj 9, 13-14). Widzimy wyraźne rozróżnienie między ludem jednego pana [Boga] i ludem innego pana [faraona].
U proroka Izajasza czytamy: „Duch Pański spoczywa na mnie (...) abym obwoływał rok łaski Pana i dzień pomsty naszego Boga" (Iz 61, 1n). Nie „Boga", lecz „naszego Boga" — zaznaczono wyraźnie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
jasta102 napisał:
ja bardzo chciałbym iść za Jezusem ale.....
Jezus wysyłając z misją swych apostołów nakazuje im odwiedzać tylko Żydów: "Nie idźcie do pogan — mówi — i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela." (Mt 10, 5-6). I nieco dalej: "Nie zdążycie obejść miast Izraela, nim przyjdzie syn człowieczy" (Mt 10, 23).
„Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28).
czyli Jezus mnie, nie bżydala, uważa za psa
do tego Jezus Polaków nie będzie sądził
„przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30)

natomiast ewidentny fałsz i dopisek w Biblii
„Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15)
jest jawną kpiną, która zresztą nie występuje w najstarszych odnalezionych rękopisach Biblii
Kodeksie Watykańskim i Kodeksie Synajskim
Ewangelia Marka kończy się na ÓSEMCE
także nie pchaj się tak do Jezusa
uwierz w to co on mówił za życia
jesteś dla niego pogańskim psem, do którego nie przyszedł i nie zamierza sądzić
PS
zapomniałem
także bóg w którego wierzysz, a jeśli nie jesteś bżydalem nie jest twoim bogiem
Rzekł Bóg do Mojżesza: "Wstań rano i idź do faraona, i powiedz mu: To mówi Pan, Bóg Hebrajczyków: Wypuść lud mój, aby Mi służył, ponieważ tym razem ześlę wszystkie moje plagi na ciebie samego, na twoje sługi i na twój lud" (Wj 9, 13-14). Widzimy wyraźne rozróżnienie między ludem jednego pana [Boga] i ludem innego pana [faraona].
U proroka Izajasza czytamy: „Duch Pański spoczywa na mnie (...) abym obwoływał rok łaski Pana i dzień pomsty naszego Boga" (Iz 61, 1n). Nie „Boga", lecz „naszego Boga" — zaznaczono wyraźnie.

Gdybym był psem dla Jezusa Chrystusa to nie pomógłby mi w moim życiu i nie przeżyłbym tego co przeżyłem, nie zobaczyłbym tego co zobaczyłem i nie doświadczyłbym tego czego doświadczyłem. Ale nie będę się tu otwierał bo nie czuję takiej potrzeby! Boga nie "doświadczysz" za życia ziemskiego jeśli będziesz pyszny i będziesz próbował w racjonalny sposób do niego podchodzić. Pokora, pokora i jeszcze raz pokora a wtedy otworzy ci się niebo! Poza tym, nie można dosłownie interpretować Biblii bo nic w ten sposób nie zrozumiesz. A co to Mk 16; 15 to mogę jedynie się uśmiechnąć Nie mając dowodów można każdą ewangelię zignorować. Aha... i odpowiedz sobie na pytanie dlaczego Jezus przyszedł właśnie do Izraela i właśnie w tamtym czasie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
blanko napisał:

A co to Mk 16; 15

nie słyszałeś o tym
Biblia Tysiąclecia, Ewangelia Marka Mk, rozdział 16
zwróć uwagę na wersety 1 do 8. które istnieją w najstarszych rękopisach
i ni z gruszki, ni z pietruszki te dopisane od 9 do 20
komuś strasznie zależało, aby wyglądało na to, że Jezus przyszedł do wszystkich, pomimo, że co innego głosił za swego życia
(1) Po upływie szabatu Maria Magdalena, Maria, matka Jakuba, i Salome nakupiły wonności, żeby pójść namaścić Jezusa. (2) Wczesnym rankiem w pierwszy dzień tygodnia przyszły do grobu, gdy słońce wzeszło. (3) A mówiły między sobą: Kto nam odsunie kamień od wejścia do grobu? (4) Gdy jednak spojrzały, zauważyły, że kamień był już odsunięty, a był bardzo duży. (5) Weszły więc do grobu i ujrzały młodzieńca, siedzącego po prawej stronie, ubranego w białą szatę; i bardzo się przestraszyły. (6) Lecz on rzekł do nich: Nie bójcie się! Szukacie Jezusa z Nazaretu, ukrzyżowanego; powstał, nie ma Go tu. Oto miejsce, gdzie Go złożyli. (7) Lecz idźcie, powiedzcie Jego uczniom i Piotrowi: Idzie przed wami do Galilei, tam Go ujrzycie, jak wam powiedział. (8) One wyszły i uciekły od grobu; ogarnęło je bowiem zdumienie i przestrach. Nikomu też nic nie oznajmiły, bo się bały. (9) Po swym zmartwychwstaniu, wczesnym rankiem w pierwszy dzień tygodnia, Jezus ukazał się najpierw Marii Magdalenie, z której wyrzucił siedem złych duchów. (10) Ona poszła i oznajmiła to tym, którzy byli z Nim, pogrążonym w smutku i płaczącym. (11) Ci jednak słysząc, że żyje i że ona Go widziała, nie chcieli wierzyć. (12) Potem ukazał się w innej postaci dwom z nich na drodze, gdy szli do wsi. (13) Oni powrócili i oznajmili pozostałym. Lecz im też nie uwierzyli. (14) W końcu ukazał się samym Jedenastu, gdy siedzieli za stołem, i wyrzucał im brak wiary i upór, że nie wierzyli tym, którzy widzieli Go zmartwychwstałego. (15) I rzekł do nich: Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! (16) Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony. (17) Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; (18) węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie. (19) Po rozmowie z nimi Pan Jezus został wzięty do nieba i zasiadł po prawicy Boga. (20) Oni zaś poszli i głosili Ewangelię wszędzie, a Pan współdziałał z nimi i potwierdził naukę znakami, które jej towarzyszyły.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok