Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

EGENMELDING - Norwegia

34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
Moze ktos ma solidne informacje na temat tych dni na wypadek choroby.Czy jest to ogolny przywilej czy w roznych firmach funkcjonuje to inaczej?
Dziekuje za wypowiedzi.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
korzystalem z tego. 3 dni na kwartal na telefon.oczywiscie polacy wykorzystuja to jako przedluzenie urlopu wiec w mniejszych firmach czasami potrafia podjechac do domu i sprawdzic czy jestes w norwegi.taka sytuacje mial kolega w swojej firmie. to chorobowe jest ustawowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
wynika z tego ze jest to roznie w roznych firmach u mnie np. jest 24 dni w ciagu roku, maksymalna ilesc dni to 8 jednorazowo i musi byc 14 dni przerwy miedzy kolejnymi 8 dniami ale ja mam stala umowe o prace. Nie wiem co odpowiedziec osobie ktora jest zatrudniona sezonowo, czy ma takie same przywileje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(JanKo)
Wiking
Przywilej jest ogolny. U mnie jest 12 dni w roku przy czym jednorazowo mozna wziasc 3 dni zwolnienia. Te 3 dni liczy sie wlaczajac w to sobote i niedziele czyli dni kalendarzowe. Jesli zachorujesz w piatek to w poniedzialek musisz albo przyjsc do pracy albo isc do lekarza po zwolnienie.
Pomiedzy kolejnymi musi byc 14 dni przerwy.
Oczywiscie od momentu pierwszego zwolnienia do ostatniego musi minac rok aby znowu miec pelna liczbe dni do wykorzystania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
dzieki JanKo za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(JanKo)
Wiking
Jesli masz jakies watliwosci jak to dziala to pytaj. To czego nie bede wiedzial to sie zapytam w firmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
ale ciebie tu lubia!!!!dostalas pelna odpowiedz na pierwszej stronie!!!hihihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok