Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam pracy w Z U P - Norwegia

Czytali temat:
Alicja Pabis asiar (1163 niezalogowanych)
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Witam.Jak w temacie.Szukam pracy w zakładzie pogrzebowym w Norwegii.Przez kilka lat pracowałem w Polsce w jednej z wiodących firm na rynku.Wiadomość na pw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Może ktoś z szanownego forum,orientuje się jakie kryteria trzeba spełniać,żeby zaczepić się do przedsiębiorstwa o charakterze pogrzebowym w Norwegii??Nadmienię tylko,że charakter mojej pracy obejmował,przygotowanie Zmarłych do pochówku,tradycyjnego jak i kremacji,czyli urnowego,transport Zmarłych z różnych miejsc,ubieranie Zmarłych.Inne rzeczy,które wykonywałem to budowa grobowców ziemnych z gotowych prefabrykatów cementowych,wykopanie grobów pojedyńczych jak i podwójnych,montaż i stawianie nagrobków,ekshumacje w okresach zimowych.Montaż i obsługa windy elektrycznej, a także zgrywałem utwory muzyczne na ostatnie Pożegnanie.Jestem osoba ambitną,bezkonfliktową,silną,posiadam prawo jazdy kat B,szkolenia ratownika ppoż z 1996 roku,prowadziłem także wózki widłowe,elektryczne.Posiadam z tego okresu referencje od byłego pracodawcy,a także stosowne dokumenty z wpisem o działalności gospodarczej.Porozumiem się komunikatywnie w języku angielskim.Jestem w stanie gratyfikować osobę,która mi pomoże na start,ponieważ jestem facetem z zasadami Pozdrawiam szanownych Państwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
W Norwegii nazywa sie to begravelsesbyrå i jest prowadzone przez gora dwie osoby, ktore nie zajmuja sie ubieraniem zmarlych.
W przypadkach, gdy smierc nie byla naturalna, a w Norwegii rzadko sie to zdarza, ze staruszkowie umieraja we snie ( bo najczesciej w sykehjem'ach dusza sie slina nieodessana przez pielegniarke), to zawsze jest wykonywana sekcja zwlok. Po sekcji cialo jest ubierane w biala "suknie" plocienna i przykrywane od pasa w dol bialym przescieradlem, nie ma zadnych posmiertnych makijarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Właśnie nieraz do kremacji,przykrywaliśmy osoby zmarłe takimi białymi suknami,prześcieradłami.Do makijażu zatrudniliśmy specjalną profesjonalną Panią,która się tym zajmowała.Ja osobiście,jestem zwolennikiem kremacji i rozsypania moich prochów w miejscu w którym uprawiam marsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok