Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

operacja w Polsce na norweskie ubezpieczenie ?? - Norwegia

1 Post

(MICHASIEK)
Wiking
Mam pytanie , czy moze ktos z Was mial doswiadczenie z czyms takim .. musze poddac sie operacji przepukliny kregoslupa i wolal bym zrobic to w polsce .. czy jest to mozliwe zeby moje norweskie ubezpieczenie pokrylo wszystkie koszta takiej operacji ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
i pewnie lepiej by było w Pl na zwolnieniu po siedzieć...a mozna tak? czekamy na odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
MICHASIEK napisał:
Mam pytanie , czy moze ktos z Was mial doswiadczenie z czyms takim .. musze poddac sie operacji przepukliny kregoslupa i wolal bym zrobic to w polsce .. czy jest to mozliwe zeby moje norweskie ubezpieczenie pokrylo wszystkie koszta takiej operacji ???

nie uda ci sie ten numer.......odpowiedz Nav'u bedzie taka, ze jezeli maja specjalistow w Norwegii i operacje mozna przeprowadzic w Norwegii to nie pokryja kosztow leczenia w PL. Jedyne co mozesz zrobic to prywatnie operowac sie w PL a tutaj siedziec na zwolnieniu. Pierwsze zwolnienie dostajesz w PL a kolejne juz od swojego lekarza w NO, z ktorym musisz te sprawe wczesniej omowic i przywiezc dokumenty ze szpitala przetlumaczone na norweski.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MICHASIEK napisał:
czy jest to mozliwe zeby moje norweskie ubezpieczenie pokrylo wszystkie koszta takiej operacji ???
jest to możliwe
załatw formularze E106 E109
chyba bo tak z głowy
zanieś do TELFO
dalej zapomnij
gdzieś po dwóch miesiącach dostaniesz w Polsce wiadomość na piśmie z NFZ
że jesteś w pełni ubezpieczony w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
TELFO ......czy HELFO . najlepiej wysłać ale z tą operacją to nie wiem . druk E 106 upoważnia do zwykłego leczenia w pl a druk E 109 to poczytam z ciekawości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
TELFO ......czy HELFO
no to plusik za spostrzegawczość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
druk E 109 jest do ubezpieczenia rodziny np w pl . natomiast wg moich info trzeba zdobyć ten E 112

E112 - Zaświadczenie wydawane osobie, która uzyskała zgodę na kontynuowanie leczenia w innym państwie lub na planowane leczenie w innym państwie.

Rozporządzenie nr 1408/71: art. 22.1.b.i; art. 22.1.c.i; art. 22.3; art. 31;

Rozporządzenie nr 574/72: art.22.1 i 3; art. 23.

Zaświadczeniem tym instytucja właściwa potwierdza, że dana osoba uzyskała jej zgodę na powrót na terytorium państwa, w którym mieszka lub na przeniesienie miejsca zamieszkania do innego państwa i kontynuowanie tam leczenia bądź na udanie się do innego państwa w celu uzyskania tam zaplanowanych świadczeń zdrowotnych. Udzieliwszy zgody instytucja właściwa zobowiązuje się do pokrycia kosztów udzielonych świadczeń.

Należy przy tym pamiętać, że:

* w przypadku chęci kontynuowania leczenia w państwie zamieszkania, zgody można odmówić jedynie wtedy, gdy zostanie ustalone, że przeniesienie się zainteresowanego może ujemnie wpłynąć na stan jego zdrowia;
* zgody na leczenie planowe w innym państwie nie można odmówić, jeżeli zabiegi, o które chodzi, nie mogą być w państwie zamieszkania udzielone w terminie zwykle koniecznym w procesie leczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
z tą operacją to nie wiem . druk E 106 upoważnia do zwykłego leczenia w pl
a operacja to coś niezwykłego?
niezwykłe to pewnie stawianie baniek, wypalanie uszu konchą, odczynianie uroków itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie jestem jasta ministrem co wydaje rozporządzenia ale ktoś znalazł różnice między udaniem się do lekarza rodzinnego i leczeniu np grypy a przybyciem do pl na operacje i wynalazł druk e106 i e112 .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
w każdym bądź razie niech Michasiek wie
że to jest w pełni możliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok