Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3117 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ebola tez został wyhodowany w laboratorium -tak z innej beczki-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Te maseczki to na czesc Michaela Jacksona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
PEPCIA83 napisał:
takie wiadomosci typu zmarl po szczepionce wcale mnie nie przerazaja to tak jak mnie nie przerazaja wiadomosci typu"zmarl na swinska grype"
kazdy podjal indywidualna decyzje,statystyki sa jakie sa,zachodzi tylko jedno pytanie,dlaczego szczepionka nie jest dostepna w aptekach tak jak szczepionki na inne typy grypy?
odpowiedz znaja wszyscy,a skutki szczepienia sie badz nie beda znane dopiero najwczesniej za kilka miesiecy
poza tym dlaczego nie mowi sie,ze osoby z grupy ryzyka,ktorym tak zalecane sa te szczepionki,powinny szczepic sie takze na inne typy wirusow grypy,bo grypa to grypa i umiera "na nia" tysiace ludzi rocznie
co do zarabiania na panice,to rzeczywiscie to co sie dzieje na allegro to skandal i ktos powinien zrobic z tym porzadek...maseczki budowlane,ktore w ogole nie maja mozliwosci zatrzymywania wirusow sa sprzedawane jako maseczki na swinska grype
poza tym zerowa swiadomosc ludzi,ze maseczka,aby byla skuteczna,musi byc zmieniania co 20 minut
gratuluje dziennikarzom,ktorzy pisza tak bezstronne teksty jak ten
polonia.wp.pl/title,Co-szosty-Norweg-zac...79689,wiadomosc.html
i nie napedzaja spirali strachu

i zycze wszystkim zaszczepionym i nie zaszczepionym duzo zdrowka i nerwow oczywiscie,bo wiekszosc z nas jest skolowana ta sytuacja mocno,bo wedlug ciagle sprzecznych ze soba doniesien,cokolwiek nie zrobimy to moze byc zle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
Nie panikować.
Dbać o siebie. Łykać witaminkę C, czosnek jeść itp.

A jak pojawi się wysoka gorączka i łamanie w kościach, nie zgrywać chojraka i grzecznie odchorować.
Ludzie umierają na grypę (czy też powikłania) - i to grypę wszystkich typów - bo nie potrafią grzecznie odleżeć 5 dni w łóżeczku ( bo to praca, sprawy do załatwienia, tamto, siamto, owamto...)

Stare porzedkadło głosi, że cmentarze pełne są ludzi niezastapionych...

(A szczepionek generalnie lepiej unikać, zwłaszcza teraz, bo jesienią organizm wrażliwy, a jak mu zaaplikować wirusa w szczepionce to skutki mogą być nieciekawe)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:..gratuluje dziennikarzom,ktorzy pisza tak bezstronne teksty jak ten
polonia.wp.pl/title,Co-szosty-Norweg-zac...79689,wiadomosc.html
i nie napedzaja spirali strachu...

Nie bardzo rozumiem tego Twojego stwierdzenia...
Ponadto ,żeby znowu nie było MIĘDZY FORUMOWEJ ROZRÓBY... ,gdyż Pani ta jest bardzo aktywną uczestniczką WIADOMEGO FORUM z którym mieliśmy nieprzyjemne przeboje... .
Ja tam artykuł przeczytałem cały i ani On za ani przeciw...
TAKIE SOBIE .... świętemu świeca...a diabłu ogarek...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no wlasnie za ani przeciw to wedlug mnie jest bezstronnie
ja to tak odebralam
zreszta zauwazylam,ze temat w ogole jakos przycichl i dziennikarze stonowali wypowiedzi
pewnie niedlugo popadnie w zapomnienie jak choroba wscieklych krow czy ptasia grypa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:zreszta zauwazylam,ze temat w ogole jakos przycichl i dziennikarze stonowali wypowiedzi
pewnie niedlugo popadnie w zapomnienie jak choroba wscieklych krow czy ptasia grypa....

Bo wiesz ...może jest tak ... ,że na razie jest wolna amerykanka... chcesz to się szczepisz nie chcesz to się nie szczepisz...
To samo dziennikarze ..jedni są za inni przeciw ...i nagle wyciszenie tematu...może dostali cynk ,że przez tą publicystykę szczepionka nie schodzi tak jak powinna ... i decydenci nie są za bardzo zadowoleni z obrotu sprawy...
TERAZ... może być cisza przed burzą ...OBY NIE...!!! .
Może być tak ,że do Świąt będzie cisza a po Nowym roku wszystko obróci się o 180 stopni i będzie nakaz szczepień a dziennikarze jak najęci będą pisać peany na cześć RZĄDU ,że dba o zdrowie społeczeństwa...i takie inne bzdety...
OBY NIE...!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok