Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Moze wiecej życzliwosci w Nowy Roku? - Norwegia

Czytali temat:
(2572 niezalogowanych)
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
Postanowilem napisac kolejny post tutaj bo tak naprawde to jest mi przykro. jest mi przykro ze w naszych rodakach jest tyle zawisci tyle zazdrosci tyle nienawisci do deugiego czlowieka, a to forum jest tego najdobitniejszym przykladem. Moze w tym nowym roku moderator zrobi w koncu porzadek z osobami dla ktorych forum to jest calym zyciem i jednoczesnie prubuja obrzydzic to tegoz otoz forum innych. jasta yastek hilton gabriel marianek i im podobni to smiecie ktorzy nic soba nie reprezentuja a tutaj sa zawsze na topie. pojawili sie tez nowe obszczymury. Kurwa dlaczego Polacy nie potrafia trzymac sie razem? Dlaczego kiedy jestem na promie nikt do nikogo nawet przyjaznie nie kiwnie glowa. dlaczego nie bylo proby zorganizowania czegos na sylwestra, dlaczego nie potrafimy sobie pomagac. ja w norwegii mieszkam 5 lat i bardzo mi sie tu podoba. zawsze staralem sie pomagac swoim rodakom i wiem ze konczylo sie to roznie. wiem ze czesto nie uslyszlem nawet dziekuje a zdarzyly sie pretensje. ale poznalem tez fantastycznych ludzi, kiedys spotkalem pod kiwi mlodego chlopaka, przyjechal tu w ciemno nie mial prawie pieniedzy, wogole nie zdawal sobie sprawy z tego jaki system panuje w norwegii myslal ze to jak w anglii, pomyslalem sobie ten gosc jest poprostu idiota, ale nie potrafilem nie pomoc, nie bylo to nic wielkiego ale pokazalem mu gdzie moze tanio przespac dalem troche jedzenia ktore mialem w domu, zalatwilem jakas prace zeby tylko worcil sobie normalnie do domu. po poltora roku przyszla do mnie paczka(byly tam ogorki i troche swojskiego jedzenia ale przede wszystkim zaproszenie na slub i naprawde szczere dziiekuje. od razu lepiej sie robi czlowiekowi. A Wy (smieciarze tego forum) jestescie tacy madrzy tylko przed komputerem a tak naprawde jedno wielkie dno bo kto normalny siedzi cale dnie na forum i dopieprza ludziom a sam jest niikim. Wszystkim innym zycze zyczliwosci ciepla i szczescia w Nowym Roku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
zgadzam się z tobą w 100%.moderator powinien usunąć dużo dużo użytkowników.których zachowanie jest chamskie. A tak poza tym to piękny gest uczyniłeś pomagając temu chłopakowi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Rumpelstyckin napisał:
Postanowilem napisac kolejny post tutaj bo tak naprawde to jest mi przykro. jest mi przykro ze w naszych rodakach jest tyle zawisci tyle zazdrosci tyle nienawisci do deugiego czlowieka, a to forum jest tego najdobitniejszym przykladem. Moze w tym nowym roku moderator zrobi w koncu porzadek z osobami dla ktorych forum to jest calym zyciem i jednoczesnie prubuja obrzydzic to tegoz otoz forum innych. jasta yastek hilton gabriel marianek i im podobni to smiecie ktorzy nic soba nie reprezentuja a tutaj sa zawsze na topie. pojawili sie tez nowe obszczymury. Kurwa dlaczego Polacy nie potrafia trzymac sie razem? Dlaczego kiedy jestem na promie nikt do nikogo nawet przyjaznie nie kiwnie glowa. dlaczego nie bylo proby zorganizowania czegos na sylwestra, dlaczego nie potrafimy sobie pomagac. ja w norwegii mieszkam 5 lat i bardzo mi sie tu podoba. zawsze staralem sie pomagac swoim rodakom i wiem ze konczylo sie to roznie. wiem ze czesto nie uslyszlem nawet dziekuje a zdarzyly sie pretensje. ale poznalem tez fantastycznych ludzi, kiedys spotkalem pod kiwi mlodego chlopaka, przyjechal tu w ciemno nie mial prawie pieniedzy, wogole nie zdawal sobie sprawy z tego jaki system panuje w norwegii myslal ze to jak w anglii, pomyslalem sobie ten gosc jest poprostu idiota, ale nie potrafilem nie pomoc, nie bylo to nic wielkiego ale pokazalem mu gdzie moze tanio przespac dalem troche jedzenia ktore mialem w domu, zalatwilem jakas prace zeby tylko worcil sobie normalnie do domu. po poltora roku przyszla do mnie paczka(byly tam ogorki i troche swojskiego jedzenia ale przede wszystkim zaproszenie na slub i naprawde szczere dziiekuje. od razu lepiej sie robi czlowiekowi. A Wy (smieciarze tego forum) jestescie tacy madrzy tylko przed komputerem a tak naprawde jedno wielkie dno bo kto normalny siedzi cale dnie na forum i dopieprza ludziom a sam jest niikim. Wszystkim innym zycze zyczliwosci ciepla i szczescia w Nowym Roku!

całą wypowiedzią grubo przesadziłeś,to jakim się jest człowiekiem zależy od samego siebie i nikt nikomu nie broni być Zrębem najważniejsze by nic sobie nie robić z ww osób ,które są niezmiernie przykre -to ich nędzne życie
Życzę Ci byś wiedział jak unikać i trzymać się z daleka od zrębów ,nieudaczników i innych psychicznie niedorozwiniętych

telekomunikacja-a co moderatorowi do tego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Większość z tego co Rumpelstyckin napisał jest prawdą i nie jest moim celem bronić kogokolwiek, tym bardziej, że wiele osób było świadkami moich potyczek z niektórymi, w bardzo ostrych słowach. Niemniej Rumpelstyckin opisując sytuację, również nie powstrzymuje się przed słowami na wskroś obraźliwymi. Takie określenia raczej oddalają od prób jakiejkolwiek normalizacji, utrzymując dotychczasowe status quo. Myślę, że nie tędy droga. Dobrze pisze NEXT. Ignorowanie, jeśli nie potrafimy sobie poradzić z problemem, to lepsza praktyka na początek. Warto, by każdy zaczął porządkować te sprawy od siebie, nie reagując nieraz zbyt nerwowo na błazeńskie zaczepki. W ten sposób do czegoś dojdziemy. Starsi powoli wymrą, innym powinie się noga, bardzo nieliczni zamienią się ze strachu w obserwatorów i cała reszta nareszcie stanie się elitą wyrażającą swoje ważkie zdanie. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
piękne
szczere
i jakże wzruszająca postawa
nareszcie ktoś się jako tako przedstawia na początek
jestem tu 5 lat i dałem kanapkę Polakowi, który przyjechał tu w ciemno
i pokazałem mu drogę z powrotem
ileż radości i nadziei, że idzie ku lepszemu
szkoda, ze tylko nie wymienił z nazwy tych nowych obszczymurków
czy miał na myśli tego samego kundelka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rumpelstyckin napisał:
wogole nie zdawal sobie sprawy z tego jaki system panuje w norwegii myslal ze to jak w anglii,
no patrz
a ja to nawet dalej myślę, że w obu krajach panuje taki sam system
dziedziczna monarchia konstytucyjna
niech to szlag
człowiek się uczy całe życie,a i tak głupi umiera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Też dawno zauważyłam, że w Norwegii większość Polaków jest zawistna.
Powiedzenie Polak Polakowi wilkiem nabiera tu odpowiedniego wydzwięku. Absolutnie nie chcę tu nikogo zaszufladkować, ale większość tylko podgryza.

5 lat mieszkałam w ROI i nadal jedynym powodem, dla którego tęsknię za tamtym życiem to liczna grupa wspaniałych rodaków, którzy bezinteresownie pomagają innym i działają, żeby Polak Polakowi był wsparciem. Potrafią się zorganizować i zrobić coś dla przebywających tam Polaków, koncerty, zbiórki dla potrzebujących, wspólne wypady, imprezy etc...

Można?
Można!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kolejna cholere Szatan przyslal z Irlandii
nie slyszala
nigdy nie sraj w swoje gniazdo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
maszkar napisał:
...Większość z tego co Rumpelstyckin napisał jest prawdą
i nie jest moim celem bronić kogokolwiek,...

A to ciekawe?

A jak maja sie zachowywac "kundle"
wegetujace na "łancuchu przy budzie"
i w dodatku:
NIE RASOWE i bez TRESURY???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak