Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Mandaty w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Radosław Kopczynski darek mazur borys borysewicz Pau La NORPOLEXPRESS Rafal r.a.f (2851 niezalogowanych)
15 Postów
Sebastian T.
(djloco)
Wiking
Witam

W sobotnią noc zatrzymała mnie policja za przekroczenie predkosci na trasie szybkiego ruchu (predkosc dozwolona 90 km/h) , co mnie zdziwiło nie dostałem mandatu ani nie zabrali mi prawka a jechałem ok 110 - moze 140 km/h. Wydaje mi sie ze oni nie znali mojej predkosci bo nie potrafili powiedzieć ile jechałem. Jakie moge ponieśc konsekwencje i czy ze wzgledu na to ze nie znaja mojej predkosci jakies poniose. Pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
co za głupi post .....!

jesli nie dostałes nic na miejscu, ani zadnej decyzji, to moga cie w trabke pocalowac : ))

na jakiej podstawie cie w ogóle zatrzymali ?

jakie masz prawko > polskie czy norweskie?

Jesli cie nagrali, to powinni pokazac ci film i ewent.zabrac lejce!

jesli nie, to otwórz sobie piwko i ciesz sie miłym wieczorem : )

"110km/h , a moze 140" ?
heh dosc duza róznica....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Sebastian T.
(djloco)
Wiking
czemu głupi ??

zastanawia mnie fakt ze oddali mi prawko i nie odprawili z kwitem. Powiedzieli mi, ze zostane wezwany na komende. prawko mam polskie, a politi wzieło sie z nikąd po prostu zauwazyłem niebieskie swiatełka w lusterku wstecznym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
djloco napisał:
czemu głupi ??

zastanawia mnie fakt ze oddali mi prawko i nie odprawili z kwitem. Powiedzieli mi, ze zostane wezwany na komende. prawko mam polskie, a politi wzieło sie z nikąd po prostu zauwazyłem niebieskie swiatełka w lusterku wstecznym.

No głupi kapke, bo jesli jechałes 140 to było by popij wodą

a ze cie puscili, to gdybam, ze nie mieli sztywnych dowodów,etc....
Czemu nie zapytałes poprostu o powód kontroli ?
Czemu sami sobie utrudniacie ?

1) what is the reason of this control ?
2)hva er årsaken til denne kontrollen ?
3)jaki jest kurwa powód, ze mnie zatrzymujesz "człowieku" ?

Napisz na jakiej drodze sytuacje miała miejsce ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Sebastian T.
(djloco)
Wiking
wydaje mi sie ze powodem było to ze jechałem beemka 530 2007r na litewskich blachach a za mna koleszka mercedesem e klasy 2005 na blachach norweskich dzieło sie to na trasie szybkiego ruchu e6
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
djloco napisał:
wydaje mi sie ze powodem było to ze jechałem beemka 530 2007r na litewskich blachach a za mna koleszka mercedesem e klasy 2005 na blachach norweskich dzieło sie to na trasie szybkiego ruchu e6

popatrz dookoła ile takim bum jezdzi codziennie, tym bardzierj mietków z .....2005

Oni wieczorami i nocami stoja na wiaduktach z mozliwoscia zjechania w obie strony i maja połaczenie z tymi kamerami na słupach!
Mysle, ze mogli złapac ci/wam srednia na danym odcinku......

Wiec nie otwieraj tego piwa, bo moze byc róznie.....

Uwazajcie na te kamery na słupach w tunelach, etc.... mowa tu nie o speed kamerach, a o zwykłym monitoringu drogowym.....

ps: zwróccie uwage, jak wieczorem lub noca stoi radiowóz gdzies na zjezdzie z "autostrady" i tylko ryje im sie swiecą od laptopa, by za chwile pojawic sie w waszym lusterku.....
Taki to kraj i tacy ludzie.....
Poza tym jest tez opcja,ze ktos zadzwonił na was, ze zapierdalacie, wiec musieli interweniowac, ale byc moze to tylko dla strachu, bo nie mieli nagrania, ani nic na was......
Ciekawostka jest tez to, ze jesli jakas kur.... uprzejmie doniesie telefoniecznie, a potem pojedzie na komende i złozy pisemny raport, to juz jest podstawa zeby przyjebac wam kare.....
Wiem, wiem mnie tez to wkurwia,bo czemu wiara donosicielowi, kiedy wcale taka sytuacja nie musiała miec miejsca, ale ktos poprostu moze nie lubic np:litwinów lub polaków.....
Ja tak mam czesto, kiedy przeganiam helmutów w niemczech z lewego pasa....
Fryce widzą numery i zaraz dzwonią.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Taki Ktos napisał:
co za głupi post .....!

a czego się spodziewałeś po szoferze beemki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Sebastian T.
(djloco)
Wiking
Takie kraje, jak widac. No cóż, zostaje czekać, jak tylko sprawa sie wyjaśni napisze jaki był jej finał.

Dzięki za pomoc

Pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Taki Ktos napisał:
co za głupi post .....!

a czego się spodziewałeś po szoferze beemki

Znam kilku, ale rzeczywicie wiekszosc z nich jest ......inna : )
Wczesniej mi to nie przyszło do głowy

A miałem chec na 5 kombi z M pakietem......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
djloco napisał:
Takie kraje, jak widac. No cóż, zostaje czekać, jak tylko sprawa sie wyjaśni napisze jaki był jej finał.

Dzięki za pomoc

Pzdr

napisz koniecznie, bo jestem bardzo ciekawy za co i w sumie jaki bedzie finał ?

3maj i pilnuj, bo...licho nie spi : )
pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok