Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szkoła Średnia - Norwegia

Czytali temat:
(1459 niezalogowanych)
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
Witam!
HELP!
Czy ktoś z osób będących na forum kończył norweskie liceum?
Ewentualnie, chciałabym poprosić o jak najwięcej informacji związanych ze szkołą średnią, nie chodzi mi tylko o samo nauczanie... Może ktoś zna jakieś dobre licea w Oslo i pobliżu? Obecnie uczę się języka, w tym roku planuję naukę w zwykłej norweskiej szkole... (Szperam po necie ale to i tak mało...) Z góry dziękuję za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
jaka szkole masz skonczona ? sprobuje sie cos dowiedzic od Norwegow. Spokojnie, jeszcze nazbierasz informacji, rok szkolny zaczyna sie na jesieni tymczasem ucz sie intensywnie norweskiego.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Ewa XXX
(ewka)
Nowicjusz
Z tego co ja wiem, to podanie do szkoły sredniej trzeba już wysyłać przez internet do 1 marca, a jeżeli wymagane są jakies specjalne formy rozptrzenia to do 1 lutego. Oczywiście język norweski to podstawa i trzeba się go uczyć, bo od tego zależy przyjęcie do zwykłej norweskiej szkoły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
jaka podstawowa i gimnazjum oczywiscie bylabym b. wdzieczna za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
a wlasnie : jak to jest z papierami do szkoly? chodzi mi w zasadzie o egzamin gim. bo wiem ze swiadectwo jest konieczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok