Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dagpenger - Norwegia

Czytali temat:
Marcin Kasiorek Karol Zmudziński Patrycja Kr elwavien (1458 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
Witam
Mam pytanko, od miesiąca jestem na zasiłku który dostałem na 12 miesięcy a teraz znalazłem pracę do końca roku. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak będzie wyglądała dalej sprawa z moim zasiłkiem, tzn dalej będzie on kontynuowany czy po prostu na ten okres kiedy będę pracował będzie on zawieszony i nie wliczał się do tego okresu na jaki mam przyznany?a jeśli tak czy muszę coś zgłosić do NAV czy po prostu zaznaczać to w karcie meldunkowej
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Palik napisał:
Witam
Mam pytanko, od miesiąca jestem na zasiłku który dostałem na 12 miesięcy a teraz znalazłem pracę do końca roku. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak będzie wyglądała dalej sprawa z moim zasiłkiem, tzn dalej będzie on kontynuowany czy po prostu na ten okres kiedy będę pracował będzie on zawieszony i nie wliczał się do tego okresu na jaki mam przyznany?a jeśli tak czy muszę coś zgłosić do NAV czy po prostu zaznaczać to w karcie meldunkowej
Pozdrawiam

zaznaczasz ze pracujesz.... zasilek sam zostanie zawieszony.... pozniej wypelniasz papierek >>gjenopptak av dagpenger<<, i masz wyliczana nowa podstawe zasilku... albo olewasz to i masz placone znowu stara stawke w nowym dwutygodniowym okresie rozliczeniowym...
jesli kilkniesz ze nie chcesz byc zarejestrowany dalej jako bezrobotny (nie uciekaja Ci wtedy koljne tygodnie platnego zasilku) to tez wystarczy ze dolaczysz ten papierek albo wystapisz od nowa o dagpenger.... nie ma problemu...

raz:
www.nav.no/skjema/Skjemaer/Privatpersoner/skjemaveileder11/SkjemaveilederPrivatperson?key=232602&languagecode=53

dwa: to Cie interesuje...
Jeg har arbeidet i mer enn 12 uker og ønsker ny vurdering av dagpengegrunnlaget
Vedlegg: Dokumentasjon av arbeides varighet, sluttårsak og inntekt
Arbeidet må ha vart i minst 12 uker for at du skal kunne få ny beregning.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
wiadomo że Ci go zawieszą. wystarczy że zaznaczysz w kartach meldunkowych że pracowałeś.
po zakończeniu pracy musisz wypełnić i wysłać wniosek o przywrócenie zasiłku -ale to tylko formalność.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
a jak wygląda ten wniosek o przywrócenie zasiłku??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
tak jak w linku od Yatska. możesz poklikać, nie bój się
aaa i jeszcze ważne jest żebyś nie składał o przywrócenie wcześniej niż w ostatnim tygodniu pracy.
ja kiedyś tak zrobiłem i zamiast przywrócenia dostałem info, że za wcześnie i żebym wysłał jeszcze raz jak przyjdzie pora -czyli w moim przypadku trzy dni później, hehe. kocham biurokrację
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Oki
dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Tomek B