Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Tapczan - Norwegia

Czytali temat:
(2652 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Juz jakis czas poszukuje tapczanu dla mojego syna, typu co na zdjeciu ponizej, czyli ze skrzynia na posciel. Jedyne co widzialam w sklapach to tapczny z szufladami, ktore niestety nie pasuja za bardzo do jego pokoju.
Moze ktos wie, gdzie mozna taki w kupic. Chodzi o regjon Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Tapczan ze skrzynią na pościel możesz kupić w jysku. www.jysk.no/130/363/3607263/a/catalog
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dziekuje za odpowiedz. Ten tapczan to ja juz widzialam w jysk i niestety nie pasuje on, gdyz po rozlozeniu jest duzo szerszy.

Mi chodzi o tapczan z podobnym mechanizmem jak ten co na zjeciu. Taki typowy tapczan dla mlodziezy, ktory w Polsce mozna kupic (i zawsze mozna bylo), i ktory wywyglada na to jest czyms zupelnie niespotykanym w Norwegii.
Jakies takie dziwne zalozenie panuje w Norwegii, ze kazdy powinien miec osobny pokoj do spania i osobny do stolowania - co oczywiscie sie zgadza jezeli chodzi o dorosle osoby. Ciezko natomiast kazdemu dziecku dac dwa pokoje (szczegolnie jak sie ma kilka dzieci) - jeden do spania i jeden do przyjmowania swoich kolesiow i co wazniejsze - kolezanki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
No racja.
Szczerze powiem, że miesiąc temu byłam na etapie poszukiwania łożka dla siebie, właśnie ze skrzynią. Wybór beznadziejny, ale takiego jak Ty potrzebujesz to nie widziałam w żadnym sklepie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Mi chodzi o tapczan z podobnym mechanizmem jak ten co na zjeciu. Taki typowy tapczan dla mlodziezy, ktory w Polsce mozna kupic (i zawsze mozna bylo), i ktory wywyglada na to jest czyms zupelnie niespotykanym w Norwegii... .
To co znajduje się na Twoim zdjęciu , to prosty mechanizm "nożycowy" ... zastosowany w tapczanie , dostępny w Polskich sklepach/ hurtowniach z częściami zamiennymi meblowymi .
---
Jeżeli Masz Bystrego Męża , który ma zacięcie Majsterkowicza , to żaden problem samemu takie mechanizmy zastosować ... w adaptowanym meblu ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dzieki za podpowiedz. Jezeli jeszcze mi powiesz gdzie moge cos takiego kupic, to bede bardzo wdzieczna. Moze byc rowniez w Polsce, jako ze latwiej zabrac z soba do samolotu jakies mniejsze czesci niz caly tapczan.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:... latwiej zabrac z soba do samolotu jakies mniejsze czesci niz caly tapczan.
NO nie wiem czy tak łatwo i bezpiecznie , jest zabrać ...
---
Mogą jeszcze oskarżyć o przemyt części , do Rakiet Balistycznych , łóżkowego zasięgu ...
Jak to było w Turcji z Syryjskim samolotem ...
---
Zobaczę i dam znać , dawno w takiej Hurtowni nie byłem ... "wieki całe" ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...kiedys

byla taka spiewaczka

tracy tapczan,z jezem dredow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
brzydal napisał:
...kiedys

byla taka spiewaczka

Cziekawe na czym sie lepiej spi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:
brzydal napisał:
...kiedys

byla taka spiewaczka

Cziekawe na czym sie lepiej spi?

To już raczej Syna się spytaj ... o ile jesteś taka odważna ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok