Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Papierosy elektroniczne - Norwegia

Czytali temat:
Bartek Enjoy happiness.. Karol Juskowiak borys borys Konrad Papiernik Marek Volden miras1 Maciej s Łukasz Jędrzejczak Mikolajooo kolmo Bartosz Wodniowski Pakosz Monika (6208 niezalogowanych)
43 Posty

(dawidderkacz)
Nowicjusz
Ma ktoś może orientacje czy w norwegii da się kupić papierosy elektroniczne lub Liquidy do nich?? Spotkałem kilka osób na mieście którzy je palili więc albo w jakiś sposób są dostępne.. albo to byli Polacy Orientujecie sie coś na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Marta Skucha
(blondyna06)
Nowicjusz
Podobno elektroniczne papierosy są nie legalne... Więc nie ma opcji zakupu. Takie doszły mnie słuchy ale jeżeli sie mylę to mnie poprawcie.
Więc jak na moje oko byli to Polacy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
In Norway, electronic cigarettes and nicotine can only be imported from another EEA-country (f.ex. the UK) for private use. I.e. what is allowed in another EEA-country is automatically allowed all over the EEA (Norway is a EEA country, not EU). Even though the Norwegian Postal-service try to tell you otherwise (they refer to a law from 1987, stating that no new smoking devices other than the already established is allowed), but many such laws lost their validity to the EEA (European Economic Area (EU and EFTA)) laws passed in November 1992. So just insist and refer to the EEA laws, and demand the merchandise. As a curiosity nicotine is regarded as a medicine in Norway.

Nie ma problemu żebys zamówil sobie przez internet, tak przynajmniej kumpel z pracy robi, ale mnie jakoś te elektroniczne fajki nie jarają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
imie nazwisko
(dzustam)
Wiking
Bez problemu mozesz zamowic z polski lub ze strony e sigaretter.no nie maja az tak duzego wyboru jak w Polsce ale lepsze to niz nic Na przesylke czeka sie ok tygodnia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(dawidderkacz)
Nowicjusz
Co do odpowiedzi kolezanki, Wiem ze są Legalne bo nie raz przewoziłem. Nie słuchaj tego co mówią tak jak się za wode nie płaci w No i wszystko dostaje sie za darmo Legalne są... to wiemy.. z Polski ściagać.. da się, wiem.. ale koszt wysyłki 10 razy przewyższa zakupiony towar.. co do strony esigaretter.no dziekuje.. przydatne a kolejne pytanie czy wie ktoś czy w hrabstwie Rogaland jest sklep z tymi fajkami? może ktoś go mijał po drodze lub wstąpił popatrzeć??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Marta Skucha
(blondyna06)
Nowicjusz
To ze legalne na zasadzie palenia to jak najbardziej.... Ale ich sprzedaż jest podobno nielegalna. Czy sie mylę? żebym juz wiedziała hehe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
dawid.derkacz napisał:
Co do odpowiedzi kolezanki, Wiem ze są Legalne bo nie raz przewoziłem. Nie słuchaj tego co mówią tak jak się za wode nie płaci w No i wszystko dostaje sie za darmo Legalne są... to wiemy.. z Polski ściagać.. da się, wiem.. ale koszt wysyłki 10 razy przewyższa zakupiony towar.. co do strony esigaretter.no dziekuje.. przydatne a kolejne pytanie czy wie ktoś czy w hrabstwie Rogaland jest sklep z tymi fajkami? może ktoś go mijał po drodze lub wstąpił popatrzeć?? w hrabstwie rogaland raczej nie znajdziesz... musiałbyś do miasta jakiegoś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(dawidderkacz)
Nowicjusz
Licze na powazne odpowiedzi. w hrabstwie są też miasta... a z resztą po co ja mam to tłumaczyć..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(dawidderkacz)
Nowicjusz
zastanówmy się.. jesli można palić to chyba i sprzdawać? jesli coś jest dozwolone to jest i to chyba logiczne..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dawid.derkacz napisał:
Co do odpowiedzi kolezanki, Wiem ze są Legalne bo nie raz przewoziłem. Nie słuchaj tego co mówią tak jak się za wode nie płaci w No i wszystko dostaje sie za darmo Legalne są... to wiemy.. z Polski ściagać.. da się, wiem.. ale koszt wysyłki 10 razy przewyższa zakupiony towar.. co do strony esigaretter.no dziekuje.. przydatne a kolejne pytanie czy wie ktoś czy w hrabstwie Rogaland jest sklep z tymi fajkami? może ktoś go mijał po drodze lub wstąpił popatrzeć??

Det er forbudt å produsere, føre inn i Norge, omsette eller overlate til andre nye former for tobakks- og nikotinholdige produkter. Det samme gjelder tobakks- og nikotinholdige produkter som forutsettes benyttet på andre måter enn de som er vanlige i Norge.
Helsedirektoratet besluttet i begynnelsen av 2009 å ikke tillate import av elektroniske sigaretter, med hjemmel i dette forbudet.
I Norge kan e-sigaretter og nikotinfrie e-væsker bare kjøpes på internett.

w zwyklym sklepie nie dostaniesz... tylko przez neta albo jak sam sobie przywieziesz....

www.nysigarett.no/shop/frontpage.html
www.el-sigarett.no/page1.html
www.e-sigaretten.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok