Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Po EU-kontrol.... kilka pytań - Norwegia

Czytali temat:
R Bo Lukasz Posanow Kasia K piotr kazmierski Redone Jagoda Wolicka Danyxxx Maciej Koczwarski (2598 niezalogowanych)
13 Posty
Tomek B
(mrTee)
Wiking
Serwus!

Jestem świeżo po przeglądzie EU i mechanik zaznaczył mi że mam 2 błędy, jako kody 1
czy mogę z tym jeździć ? czy muszę usunąć usterkę i do niego wrócić ?
I co oznaczają kody 1 ? 2 ? 3 ?

a usterki to.... przepalona żarówka w podświetleniu tablicy rejestracyjnej i pęknięty reflektor od światła przeciwmgielnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
borton napisał:
Serwus!

Jestem świeżo po przeglądzie EU i mechanik zaznaczył mi że mam 2 błędy, jako kody 1
czy mogę z tym jeździć ? czy muszę usunąć usterkę i do niego wrócić ?
I co oznaczają kody 1 ? 2 ? 3 ?

a usterki to.... przepalona żarówka w podświetleniu tablicy rejestracyjnej i pęknięty reflektor od światła przeciwmgielnego

masz napisane przeciez na kwicie ze stacji przeprowadzajacej badanie!!!!!!!!
1 - maly blad: wyje*ane jajeczka: naprawic dla swojego bezpieczenstwa ale mozna jezdzic...
2 - duza usterka: naprawa oraz koniecznosc pojawienia sie na etterkontrøll
3 - auto zagraza bezpiecznstwu, nie wyjedziesz nawet z warsztatu.... albo zlom albo naprawa na miejscu (np. totalny brak hamulcy, albo oderwane kolo itd....)

rodacy powinni sie trzymac razem..... ale do ku**y nedzy dlaczego tylko sieroty blagaja ku**a o pomoc??? uczcie sie kur*a norweskiego..... albo chociaz angielskiego!!!!! sieroty gamonie bezmozgi....

ciekawe ile razy jeszcze padne takie pytanie na forum w 2012 roku?? ciekawe ilu dzis zapyta jakie sa ceny w NO?? a ilu bedzie szukac pracy albo mieszkania????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
musisz usunac obie usterki, z peknietym refl. nie mozna jezdzic czeka cie wysoki mandat w razie zwyklej kontroli a deska rozdzielcza..... no coz, jesli nie usuniesz tych usterek to nie podbija ci EU. masz 30 dni na usuniecie wszystkich usterek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Tomek B
(mrTee)
Wiking
Kolego niepotrzebne te nerwy.... spoko luzik ....

Może jesteś w lepszej sytuacji bo masz pracę albo mieszkanie ale nie wierzę w to że będąc tu pierwszy raz nie prosiłeś albo nie szukałeś pomocy

A chyba forum jest od tego nie wiesz, nie jesteś pewien zapytaj....

a tu małe sprostowanie do mojego pytania.....

Eu zrobiłem 1 raz odkąd ma auto w NO....nie rozumiałem tylko co oznaczają te kody....ale już wiem i o tą wiedzę jestem mądrzejszy
A pytanie zadałem bo do południa na stronie vegvesen nie miałem wbitego przeglądu....
Ale już jest

dlatego spoko dzięki za odpowiedzi

P.s. kiedyś miałem kilkukrotnie przyjemność pracowania z rodakami i kilkukrotnie udzieliłem im bezinteresownej pomocy ....i wiem że nie wszyscy rozumieją Twoją piękną myśl " ....Polacy powinni trzymać się razem"....oczywiście to nie reguła być może to tylko ja tak miałem. Nie wszyscy jesteśmy taki idealni jakimi byśmy chcieli być ) ale oczywiście masz rację i chciałbym w to wierzyć....że powinniśmy trzymać się razem a w szczególności na obczyźnie.

Dlatego jeszcze raz dzięki wielkie miłego wieczorku ...adios
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
carro napisał:
musisz usunac obie usterki, z peknietym refl. nie mozna jezdzic czeka cie wysoki mandat w razie zwyklej kontroli a deska rozdzielcza..... no coz, jesli nie usuniesz tych usterek to nie podbija ci EU. masz 30 dni na usuniecie wszystkich usterek
halogen nie jest swiatlem glownym tylko dodatkowym: dlatego 1 - mozna jezdzic...
podswietlenie TABLICY REJESTRACYJNEJ!! ja przed EU chcialem wymienic zarowki na LEDy, wyjalem, kupilem.... a pozniej stracilem checi... hmmm tez dostalem jedynki, LEDy leza nadal w pudeleczku a tablica nadal z tylu nie swieci ) jakos tak bezpieczniej sie czuje hehe nie zdaza spisac numerow . blad 1 i tez mozna jezdzic...
kolego carro: nie pier**l glupot... najpierw sprawdz a pozniej pisz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-19  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
Yatsek napisał:
carro napisał:
halogen nie jest swiatlem glownym tylko dodatkowym: dlatego 1 - mozna jezdzic...
podswietlenie TABLICY REJESTRACYJNEJ!! ja przed EU chcialem wymienic zarowki na LEDy, wyjalem, kupilem.... a pozniej stracilem checi... hmmm tez dostalem jedynki, LEDy leza nadal w pudeleczku a tablica nadal z tylu nie swieci ) jakos tak bezpieczniej sie czuje hehe nie zdaza spisac numerow . blad 1 i tez mozna jezdzic...
kolego carro: nie pier**l glupot... najpierw sprawdz a pozniej pisz....

nie kolego tylko jak juz to kolezanko a poza tym pisze z doswiadczenia. moj maz mial tez 1 przy reflektorach i dostal za to mandat. wiec po 1 troche kultury, po 2 nie kazdy kto jest w norwegii zna norweski i nalezy pomagac jesli ktos potrzebuje pomocy. pomoc innym to ludzki naturalny odruch, ktorego ty raczej nie posiadasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
carro napisał:
nie kolego tylko jak juz to kolezanko a poza tym pisze z doswiadczenia. moj maz mial tez 1 przy reflektorach i dostal za to mandat. wiec po 1 troche kultury, po 2 nie kazdy kto jest w norwegii zna norweski i nalezy pomagac jesli ktos potrzebuje pomocy. pomoc innym to ludzki naturalny odruch, ktorego ty raczej nie posiadasz.
pomoglem, wiec o co Ci chodzi???? babskie czepialstwo...
noreskiego nie zna w norweskojezycznym kraju??? to niech sie ku**a uczy!!!!
nalezy pomagac jesli widac sens w pmocy, bo nie sztuka jest nakarmic tyko nauczyc uzywac wedki, czy jakos tak to bylo....

rozmawiamy o halogenach!!!! halogeny to te co siedza w zderzaku.. te na dole.... oswietlenie dodatkowe!!!!!! mandat?? yhm... zabraliby EU, dali papierek i wyslali na etterkontrol.... oj, chyba cos sciemniasz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
Mateusz Okoń
(kuurc)
Stały Bywalec
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe?
Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie?
Przygotowujesz się DO, rozmowy o pracę, egzaminu lub po prostu chcesz się w końcu dogadać z kimś na wakacjach?
allegro.pl/kurs-jezyka-norweskiego-1000-...tow-i2725811196.html
Polecam bo mi NAPRAWDE POMÓGŁ!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok