Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Samochod:) - Norwegia

Czytali temat:
(641 niezalogowanych)
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
Witam,
czy ktos z Was moze mieszkajacych w NO chcial lub dokonal zakupu auta w Szwecji?
Jest to mozliwe ? Jesli tak to w jaki sposob?

Ogolnie niby nie mozna tego zrobic, ale chcialbym sie dowiedziec od Was, moze ktos cos lepiej na ten temat wie

z gory dziekuje za odpowiedzi! i czekam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Mathiasso007 napisał:
Witam,
czy ktos z Was moze mieszkajacych w NO chcial lub dokonal zakupu auta w Szwecji?
Jest to mozliwe ? Jesli tak to w jaki sposob?

Ogolnie niby nie mozna tego zrobic, ale chcialbym sie dowiedziec od Was, moze ktos cos lepiej na ten temat wie

z gory dziekuje za odpowiedzi! i czekam!

No popatrz > takia mundry w wielu postach, a tu pustak : )
Czemu nie mona kupic auta w se, bedąc mieszkancem No?
Mozna i to bez problemu > Se jest krajem w UE wiec mozesz kupic, tyle ze jesli mieszkasz na stałe w No, to musisz auto tu zarejestrowac płacąc cło i inne opłaty!
Dokładnie tak samo, jak my (polacy) kupowalismy auta np: z De przed wstapieniem Polski do UE!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
Pustak to jest z ciebie gosciu! to po 1.

po 2. chodzilo mi wlasnie nie o to czy mozna kupic bo wiem, ze mozna, ale mieszkajac wlasnie na stale w NO to myslalem, ze mozna jakos kupic auto w SE i obejsc sie bez tych smiesznych durnych norweskich oplat.

Roznice w cenach miedzy SE a NO jesli chodzi o samochody to sa kosmiczne!

Mozna rownie dobrze zarejestrowac samochod na znajomego szweda i problem z glowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Mathiasso007 napisał:

po 2. chodzilo mi wlasnie nie o to czy mozna kupic bo wiem, ze mozna, ale mieszkajac wlasnie na stale w NO to myslalem, ze mozna jakos kupic auto w SE i obejsc sie bez tych smiesznych durnych norweskich oplat.

Mozna rownie dobrze zarejestrowac samochod na znajomego szweda i problem z glowy

Roznice sa i beda. Oplat niestety nie da sie obejsc, ale i tak mozesz troche zaoszczedzic. Na Q7 3.0 Tdi to bylo swego czasu cos ok 70 k oszczednosci. Nie wiem jak teraz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
Dzieki za odpowiedz wlasnie chyba bedzie trzeba jedynie rozeznac sie na stronie Tollvesenet ile by takie cos wyszlo jakbym juz chcial miec auto ze Szwecji i zarejestrowac tutaj w NO, moze sie oplaci, ale to zobacze zaraz co i jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Mathiasso007 napisał:

Ty naprawde jestes pusty!
Przeciez szwdzi tez nie moga poruszac sie swoimi autami po norge, bo są w UE .....
Moze ta głupolka cisnie dekiel i dlatego, albo jestes kapke "spuzniony" > był juz tu taki, ale.... go juz nie ma
Polecam finn.no i nie zawracanie sobie dupy tollopłatami, bo na takie auto jak ma Optimus (Q7) jestes kapke przykrótki
Pierdolnij se varebila z opcja ..... personbila
aaaaaaaaaaaaa i nie mów do mnie gosciu zasmarkancu obsrany!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów

(Pawel85GL)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
ehh..ale z ciebie jest burak i taki juz zostaniesz niestety! Praw swoje madrosci gdzie indziej Najlepiej tam gdzie pracujesz, moze tam cie posluchaja bardziej chociaz nie wiem bo pewnie by sie z ciebie posmiali, takich jak ty cwaniakow zza monitora jest od groma!

w pracy pewnie cicho siedzisz a po robocie cwaniaka udajesz hehehe.. ostro!

Uwazaj lepiej co gadasz typie jeden!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Mathiasso007 napisał:
ehh..ale z ciebie jest burak i taki juz zostaniesz niestety! Praw swoje madrosci gdzie indziej Najlepiej tam gdzie pracujesz, moze tam cie posluchaja bardziej chociaz nie wiem bo pewnie by sie z ciebie posmiali, takich jak ty cwaniakow zza monitora jest od groma!

w pracy pewnie cicho siedzisz a po robocie cwaniaka udajesz hehehe.. ostro!

Uwazaj lepiej co gadasz typie jeden!

dobra, bede uwazał....
Dobre rady zawsze w cenie

ps: a kto tepy i burak, to niech oceni ten kto poczyta twoje zapytanie i tok myslenia : )
Ale znajomy szwed to całkiem dobry pomysł, szkoda ze nierealny....
Ja ci mówie > varebil zrobi z ciebie prawdziwego męzczyzne
Amen!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
a co, mowisz to z wlasnego doswiadczenia?
z ciebie do tej pory nie zrobil mezczyzny jak widac i pewnie jeszcze dlugo bedziesz musial nim jezdzic buahaha..

Ja jedynie zapytalem a twoje odpowiedzi na moje pytanie jak i te odpowiedzi ktore udzielasz innym uzytkownikom to pozal sie Boze! spojrz w lustro i przejdz sie do psychiatry.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok