Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

renta w norge - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Janek Jastyniuk Bajkowyskrzat adamek1 (709 niezalogowanych)
6 Postów
Tomasz Balcerzak
(tommas)
Wiking
witam wszystkich mam pytanie czy ktoś sie orientuje po jak dlugim okresie chorowania mozna starac sie o rente w norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
tommas napisał:
witam wszystkich mam pytanie czy ktoś sie orientuje po jak dlugim okresie chorowania mozna starac sie o rente w norgeTeoretycznie , nie ma określonego okresu . Wszystko zależy od indywidualnego przypadku , tu jest inny system wartości , osoby niepełnosprawnej z z przyczyn zawodowych , jak w Polsce . Najpierw długotrwała rehabilitacja , pod kątem nowego stanowiska pracy , dostosowanego do nowych realiów zdrowotnych . Długo by pisać i tłumaczyć , jeżeli myślisz iż tu dostaniesz odpowiednik Polskiej renty , to wielki błąd z twojej strony .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Tomasz Balcerzak
(tommas)
Wiking
dzieki za wyjasnienie ,tak tylko pytam bo slyszalem ruzne wypowiedzi na ten temat ,interesuje sie tym poniewaz czekają mnie dwie powazne operacje na kregoslup i nie wiem czy bede zdolny do pracy po nich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
tommas napisał:
dzieki za wyjasnienie ,tak tylko pytam bo slyszalem ruzne wypowiedzi na ten temat ,interesuje sie tym poniewaz czekają mnie dwie powazne operacje na kregoslup i nie wiem czy bede zdolny do pracy po nichW takim przypadku lepiej być w Polsce na rencie , tam mój kolega ze szkolnej ławy , już ponad dwadzieścia lat siedzi na rencie inwalidzkiej , a jedynie utyka na lewą nogę jak jest trzeźwy , spadł z rusztowania z 1,5 m i ma przestawiony staw skokowy .
Tu z gorszymi przypadłościami , Ludzie zasuwają na własne utrzymanie na budowach przystosowanych do ich przypadłości .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Tomasz Balcerzak
(tommas)
Wiking
No tak lepiej byc w Polsce.Po 10latach pracy w Norge i placeniu podatków zjechać do Polski?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Najpierw operacje, pozniej dluga rehabilitacja, a nastepnie sie okaze, czy bedziesz niezdolny do pracy, czy przekwalifikuja Cie itd. Dluga droga przed Toba i nikt tu nie zgadnie co i jak.
Poki co - pomyslnych operacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Tomasz Balcerzak
(tommas)
Wiking
dzieki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
tak jak pisza pozostali... rehabilitacja... rehabilitacja... i przekwalifikowanie sie jesli bedzie taka mozliwosc....
wieksze szanse na darmowa kase gdybys byl wariatem albo cpunem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok