Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2261 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
misiak napisał:
...
Co do oklejania miast: wiadomo, jak jest z reklamą - im więcej odbiorców ta znajdzie, tym większa szansa, że produkt znajdzie nabywcę. Nie ma się co się dziwić reklamodawcom, że umieszczają swoje billboardy w najbardziej ruchliwych punktach miast, jakimi są centra. W dobie wolnego rynku i kapitalizmu wszystko staje się powierzchnią reklamową, posuwając się momentami do granicy kuriozum - vide tatuaż na czole. Ważne, żeby nie zabrnąć w tym za daleko, a Pajac, uważam, jest akurat tak szkaradny, że żaden billboard nie jest w stanie pogorszyć jego wizerunku

Swoją drogą gratuluję "resista" na dostrzeganie reklam w mieście - świadomy konsumeryzm to najlepsze, co może przydarzyć się kapitalizmowi, który nas de facto wszystkich żywi.

...

Oklejanie oklejaniem, ale co za dużo to niezdrowo, zobacz jak Oslo wygląda, da się wytrzymać. Rozumiem siłę przekazu reklamowego i wtedy kiedy trzeba, wykorzystuję ją. W końcu jest to nieodłączny element działalności gospodarczej, mając najlepszy produkt na świecie, nie sprzedam ani sztuki, jeśli nikt o nim nie będzie wiedział. Jednocześnie nie muszę być odbiorcą tychże reklam, są one skierowane do innej grupy ludzi, treść reklamowa nie wzbudzająca mojej niechęci, byłaby niezrozumiała dla nich.
   Nie tylko w mieście, wszędzie je omijam. Tu na forum, aby wiedzieć jakie firmy reklamują się na bannerach i co oferują, muszę specjalnie się tym zainteresować. Czy, jak w moim przypadku świadome niedokonywanie zbędnych zakupów i wysokie wymagania od produktów kupowanych, są najlepsze dla kapitalizmu - nie sądzę. Z punktu widzenia przedsiębiorców najlepszy jest klient kupujący wszystko co mu się podetknie pod nos, bez marudzenia i zadawania dociekliwych pytań. To on napędza cały ten bałagan.
   PeKiN jest brzydki, ale taka jego uroda, zegarek mu nawet nie pomógł. Niestety, zalepiony wygląda jeszcze gorzej. W czasach niesłusznie minionych, marzeniem moim i wielu znajomych było wysadzenie w powietrze tego prezentu od Józia. Próbowaliśmy nawet pod koniec lat osiemdziesiątych zorganizować happening na trybunie honorowej, "wysadzając" go przy pomocy imitacji detonatora wykonanej z pudła kartonowego, paru kijków i kawałka przewodu. Niestety komuna obroniła swój symbol, kiedy zaczęliśmy wygłaszać przemówienia wyjaśniające o co chodzi, szybko pojawił się patrol Milicji i musieliśmy oddalić się z tamtąd ile sił w nogach. Na szczęście w pobliżu znajdowało się trochę miejsc, gdze łatwo było zniknąć i w które psy niezbyt chętnie się zapuszczali . Obecnie jestem zdania, że Pałac powinien zostać tak jak jest, abyśmy pamiętali czego należy unikać na przyszłość. Takim samym pomnikiem powinien zostać choćby peron we Włoszczowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
misiak napisał:... Potem dowiedziałem się, że mam "władzę" mimo woli i wiedzy, ale negatywne wrażenie już pozostało,... NIE JEST Z TOBĄ Misiek tak ŹLE...!!!
jak to się z zewnątrz wydaje...
Po prostu trochę źle trafiłeś ...bo akurat na " " wolny etat " " po psychicznej i stąd NAGŁE I OSTRE ZDZIWIENIE ...
Niemniej moim zdaniem zachowałeś się super... jak na tą DLA CIEBIE specyficzną sytuację ...
A już jak swobodnie wyjaśniłeś skąd ta funkcja i nie czepiłeś się Tego Misia w różnych odmianach to już całkiem luz...
Natomiast co do samego obrazu ...
Osobiście jak widzę nową reklamę oglądam ją dokładnie i wyłapuję ..." pchły "... na mnie One nie działają , poza estetyką i logiką ... nie każdy jest znawca marketingowym w Tej akurat dziedzinie ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Błażej Misiak
(misiak)
Wiking
@Dino:
Si, si! Dla przedsiębiorcy, jak najbardziej jest najlepiej, jeśli motłoch łyka wszystko, co napotka na drodze - nieważne, czy tego potrzebuje, czy nie, ale dla społeczeństwa świadomy konsumeryzm czyli wybór produktów wg potrzeby, jakości, a nawet sposobu ich wytwarzania działa w taki sam sposób jak odpowiednia inwestycja w firmę - kasa płynie do tych, którzy dostarczają produkt wysokiej jakości, wobec czego mogą się rozwijać firmy dostarczające towarów faktycznie najlepszych oraz potrzebnych. W chwili obecnej niewiele osób przed kupnem zastanawia się nad tym, czy produkt jest im faktycznie potrzebny. Żyjemy w społeczeństwie wyprzedażowym - im lepsza okazja, tym więcej wchłoniemy, a potem 10 par Nike stoi w szafie, a korporacja sobie zarobiła mimo, że wcale nie potrzebujemy 10 par butów średniej jakości, które w przyszłym sezonie będą "niemodne" (wmówi nam to ta sama osoba, która w zeszłym sprzedała nam 10 par swoich przepięęęknych butów) i które de facto zostały zrobione przez dzieci w Chinach, a koszt ich produkcji wyniósł np. 1$.

Co do akcji pod pałacem - szacunek za inicjatywę i pomysł Może podpatrzył Was ktoś od "Ekstradycji", bo zdaje mi się, że to w tym filmie ktoś wysadził Pałac, prawda?

@gabriel:
"Miśki" odbieram na codzień, bo nazywam Misiak i się już ukuło na stałe, więc zero problemu Poza tym nie należę do ludzi, którzy się spinają z byle powodu, za to zdziwić mnie łatwo, bo również przyglądam się ludziom i otoczeniu, patrząc na świat przez pryzmat własnej osoby i często dotrzeć do mnie nie może, dlaczego ludzie postępują tak, a nie inaczej Dziwię się, a potem staram zrozumieć.

@krolestwo za konia:
do końca listopada jest jeszcze czas

Pozdrawiam!

p.s. włączyłem sobie poznańskie Radio Afera w necie, a tam Kult i "Konsument"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Kurde Misiek zabiles mi cwieka!!!mowisz nadaje sie?????ihihihihiihhihi Ale ja kocham swoja robote i nie kreci mnie swiat reklamy-wiesz slawa i pieniadze,pelno mlodych lasek ubranych a raczej nie ubranych!!!!hihihihii
W kazdym badz razie masz moj glos bos sympatyczny gosc!!!!Powodzenia,moze spotkamy sie pod palacem kultury jak go nie wysadza do tej pory nasi!!!!!hihiihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
misiak napisał:
...
Co do akcji pod pałacem - szacunek za inicjatywę i pomysł Może podpatrzył Was ktoś od "Ekstradycji", bo zdaje mi się, że to w tym filmie ktoś wysadził Pałac, prawda?
...

"Ekstradycji" nie oglądałem (no może ze dwa odcinki na początku, ale okazał się nudny, więc odpuściłem sobie), więc nie pomogę, po prostu nie wiem. Poza tym, temat wysadzania pałacu był wtedy dość popularny, piosenka nawet była, nie my jedni bawiliśmy się w ten sposób. O ile pamiętam, to w 1989 "Pomarańczowa Alternatywa" też coś podobnego organizowała.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Błażej Misiak
(misiak)
Wiking
Wielkie dzięki za głos(y?)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a pałac kultury chyba juz nalezy do prywatnego przedsiebiorcy (kiler)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Błażej Misiak
(misiak)
Wiking
Ahem, gdyby jeszcze ktoś chciał poklikać, to zapraszam co 24 godziny na
mfestiwal.pl/mbillboard2d/200
po uprzednim zarejestrowaniu się tu:
mfestiwal.pl/rejestracja

Bardzo proszę, bo goni mnie konkurencja i z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a jakies nagrody beda

nowa grafika albo wylacznik reklam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post