Zatrudniłem się w firmię u Albańczyka dostałem od niego zielona kartę pracowałem na dużych obiektach i szefo obiecywał cuda pracy do końca roku kontrakty duże weszły nie ma o co się bać praca jest ,ale ciągle nie dostawałem umowy o pracę a jak tylko pytŁeM O UMOWĘ TWIERDZIŁ umowa nie jest ci wcale potrzeba .I tak przepracowałem 2 miesiące bez umowy nie całe, dostałem wypłate na konto jedną ,dziś ma być druga i mówi że pracy nie ma dla nas już tak bez wypowiedzenia bez umowy itd co mogę zrobić w takim przypadku do tego twierdzi że mamy za dużo godzin i kabinuje obciąć prosze o radę .Na samym początku jak przyjmowlaiśmy sie do firmy ściągnoł nas z północy Norwegi i mówił że nas zatrudni załatwia mieszkanie itd załatwił mieszkanie nam mieszkalismy tam około miesiąca potem wysłał nas do Szwecji w delegację i mówił żeby to mieszkanie zdac bo mamy w Szwecji dużo pracy , teraz nagle się okazuje że Szwedzi zjechali z wakacji i nie potrzebuja nas .I teraz nie mamy mieszknaia w Oslo i nie mamy gdzie wrócić ! Załatwił nas bez mydła ! co mogę zrobić w takim przypadku ?
12 Lat, 9 Miesięcy temu