Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wlasciciel-jego prawo??? - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz012 (667 niezalogowanych)
5 Postów
BEATA W.
(bedis)
Wiking
Witam.
czy ktos moze mial sytuacje zeby wlasciciel mieszkania wchodzil pod nieobecnosc najemny do domu?Nie dosc ze wlascicielka wydzwaniala do mnie dlaczego ona nie wie o moich wakacjach to potem zaczela wchodzic do mieszkania.napisalam jej ze prosze aby nie wchodzila do domu pod moja nieobecnosc.Jednak teraz mam troche mieszane uczucia .czy wlasciciel moze wejsc do mieszkania pod nieobecnosc najemcy?? moze ktos tez mial taka sutuacje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Nie moze wejsc bez twojej wiedzy i zgody, chyba ze masz to w umowie najmu. I nie powinno jej interesowac czy jestes na wakacjach czy nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Powiem tak , mieszkam w tym samym Pokoju prawie 6-rok , jednak jak wyjeżdżam gdzieś dłużej niż na tydzień , to zawsze mówię to Administratorowi .
Jak są krótkie okresy to nie zagląda .
Jednak jak jadę do Polski na miesiąc lub dłużej , to wiem , że otwiera drzwi , by zobaczyć jaki jest ogólny stan bezpieczeństwa , Ponieważ sam Mi to mówił .
---
Pamiętaj iż w Norge domy są z drewna , i Nawet jak mieszkasz w betonowej piwnicy , to wyżej jest już zagrożenie pożarowe .
---
Z tego co osobiście zaobserwowałem przez te parę lat , to jedynie jak jestem Obecny w domu a jednak nigdzie nie wychodzę na zewnątrz , /chorobowe itp./ to puka i to intensywnie , zanim włoży klucz do drzwi .
---
Mnie to Osobiście ani nie dziwi ani nie denerwuje , lepiej zawsze dmuchać na zimne , niż później stracić chociażby stare stringi .
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok