optimus reaktywacja napisał:
[quote]
Izzy napisał:
[quote]
optimus reaktywacja napisał:
magik473 napisał:
ale napisał,że szuka miejscówek chyba wiesz co to są miejscówki
Miejscówka (dopłata do biletu) – oddzielny blankiet sprzedawany wraz z biletem, za dopłatą, umożliwiający podróż wybranym środkiem transportu na określonym w miejscówce siedzeniu.
Najlatwiej bedzie na jakims dworcu. Mozesz Izzy wytlumaczyc przeslanie plynace z twojego pytana?
ale zapomniało Ci się ,że pisałeś w temacie wędkarskim
Miejscówka na ryby - w tym miejscu wymieniamy poglądy dotyczące brań w różnych zbiornikach wodnych na terenie Polski jak też za granicą. W grupach rozmawiamy na tematy gdzie znajdują się dobre miejsca nad jeziorem. Wędkarze preferujący wędkarstwo rzeczne mogą poznać miejscówki nad rzeką zgodnie z obowiązującymi prawami i opłatami z tym związanymi.
Ty teraz już całkiem mnie rozśmieszyłeś tą jedną jedyną definicją....
obiecałam sobie ,że nie będę już się udzielać na tym forum tylko jak ja mam w tym wytrwać

czy to nie polisemia i homonimia formy słowa oraz powiązanie pomiędzy jego różnymi znaczeniami,czy te słowa w języku polskim również mają jedyne znaczenie ogarnij jeszcze dział semantyki zajmującym się badaniem znaczenia słów przeciwstawnych sposoby łączenia formy słów z ich znaczeniem nie wszystko jest jednoznaczne i prostolinijne optimusie
Optimus nie ma sobie równych zarówno jeśli chodzi o zdolności bojowe jak i inteligencję. Jedną z głównych jego cech jest współczucie, które okazuje wszystkiemu co żyje. Walczy w obronie słabych i tych, których wolność jest zagrożona. Jego współczucie dla innych jest też jego główną słabością. Optimus znany jest z tendencji do ciągłego poświęcania swego życia w jakimś wyższym celu i zazwyczaj prędzej czy później zostaje w jakiś sposób przywrócony do życia. ale jest młody, porywczy i często ma kłopoty z dostosowywaniem się do sytuacji.
jak ma się do Ciebie ta definicja

a szczególnie ostatnie zdanie