balum napisał:
A mi się wydaje że od jakiegoś czasu pojawiają się prowokacyjne tematy,tak na stronie głównej jak i na forum.
Muzułmanie,traktowanie,dyskryminowanie,barnevarnet itp
Czy udzielając odp. na takie tematy nie odkrywamy się za bardzo,cholera wie po co to komu,czy tylko dla statystyki,czy dla poszukiwań aktywistów.
.. prowokacyjne...?
Ja uwazam ze tematy nastapily z typowych nowosci- wiadomosci,wydarzenia.
Natomiast nie zmienia to faktu w moim odczuciu, aby Norwegowie byli niemili.
Oczywiscie jak wszedzie zdarza sie,ze i taki sie trafi.
Co rowniez nie moze swiadczyc o nim ,ze taki jest,bo moze miec swoj dziwny dzien.
Ja nawet w spr.barnevarnet nie moge powiedziec, aby byli niemili,gdzie na 3 kobiety ktore braly udzial,dwie nizszym stanowiskiem jedynie tzw.tuszowaly prawde,a kierownik BV jako jedyna mowila prawde,za co dla niej wielkie dziekuje .
Lecz wszystkie te trzy kobiety, byly mile i usmiechniete,choc mi wtedy, nie bylo do usmiechu,i aby byc jak one.
Nie spotkalam sie z niemilym traktowaniem,ani w parcy,ani w szkole,czy w drodze,czy tez wsrod otoczenia.
Raczej jestem lubiana wsrod swoich,ale porownujac z norwegami,moglabym stwierdzic poprzez ich traktowanie mnie,ze bylam jeszcze bardziej przez nich,lecz mile traktowanie, nie oznacza, ze ktos nas lubi,jesli o tym nie wiemy.