Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Co sądzicie o traktowaniu Nas przez Norwegów ? - Norwegia

Czytali temat:
Aleksanadra Błaszczyk Edyta ;) (2752 niezalogowanych)
3 Posty
Gosia Barczewska
(Gocha85)
Wiking
Witam wszystkich użytkowników mojanorwegia

Spotykam się coraz częściej z nie miłym traktowaniem od strony norweskiej prawie na każdym kroku wydaje mi się że są bardzo nie mili w stosunku do obcokrajowców nie tylko polaków !
Czy macie podobny problem ?

Opisujcie swoje sytuacje

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Asiab)
Początkujący
a opisz swoje sytuacje, co to znaczy niemile traktowanie dla Ciebie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gocha85 napisał:
Witam wszystkich użytkowników mojanorwegia

Spotykam się coraz częściej z nie miłym traktowaniem od strony norweskiej prawie na każdym kroku wydaje mi się że są bardzo nie mili w stosunku do obcokrajowców nie tylko polaków !
Czy macie podobny problem ?

Opisujcie swoje sytuacje

pozdrawiam

ja w PL tez bym krzywo patrzyl na obcokrajowcow ktorzy nie mowia po PL bo angielski albo ruski wystarczy.... krzywo bym patrzyl na innych ktorzy burza polskie podejscie do zycia w ojczyznie... i tak dalej i tak dalej...

a jaka jest Twoja sytuacja???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Gocha85 napisał:...Spotykam się coraz częściej z nie miłym traktowaniem od strony norweskiej prawie na każdym kroku ...
....Opisujcie swoje sytuacje

A może na początek Sama byś napisała , co takiego Niemiłego Ciebie spotkało ...?! .
---
Oraz , o JAKIE NIEMIŁE TRAKTOWANIE , Tobie konkretnie biega ...!? .
---
Niemniej ... Moja Osobista Sytuacja ...
Jest naprawdę ...SUPER ...DUPER... WYŚMIENITA ...!!! .
---
Jestem Jedynym , Stałym Pracownikiem ...Obcokrajowcem ...
pracuję tylko z Norgami w sumie SZEŚCIU i Ja SIÓDMY ... .!
---
Jeżeli są na Mnie Wkurzeni , to Ja Świruję , że nie znam norweskiego i powoli i statecznie wzruszam ramionami ...
Małpuję dokładnie Ich Gesty , co jeszcze bardziej Ich Wnerwia i jest zabawa .
---
Niemniej od jakiegoś czasu dali Mi spokój , wiedzą iż szukam Nowej Firmy , a kogo zatrudnią na Moje miejsce za taką samą stawkę ...
---
ŚMIECH NA SALI ... !
---
Ot stosuję dokładnie Ich Metody w Olewactwie Wszystkich i Wszystkiego , co jest Nie po Mojej Myśli ...
I gra oraz buczy ...
---
---
A jak jest w Twoim Przypadku ...W CZEMŻE MIEWASZ PROBLEMA ...!??? .
---
ECH...!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
A mi się wydaje że od jakiegoś czasu pojawiają się prowokacyjne tematy,tak na stronie głównej jak i na forum.
Muzułmanie,traktowanie,dyskryminowanie,barnevarnet itp
Czy udzielając odp. na takie tematy nie odkrywamy się za bardzo,cholera wie po co to komu,czy tylko dla statystyki,czy dla poszukiwań aktywistów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Daniel Tomaszuk
(undermine)
Nowicjusz
nie dziwota skoro co raz czescie slyszy sie ze polacy zostali zlapani na kradziezy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Na pewno nie można .generalizować.W Polsce też spotyka się różnych Polaków.Traktowanie obcokrajowców nie ma nic wspólnego z tym ,czy jest się Norwegiem czy Polakiem to kwestia kultury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(kow@lski)
Wiking
balum napisał:
A mi się wydaje że od jakiegoś czasu pojawiają się prowokacyjne tematy,tak na stronie głównej jak i na forum.
Czy udzielając odp. na takie tematy nie odkrywamy się za bardzo,cholera wie po co to komu,czy tylko dla statystyki,czy dla poszukiwań aktywistów.

To nie jest temat nowy. Ktoś chce zarobić pieniążki i ma do tego swoje prawo.
Inną rzeczą jest, w jaki sposób się tą kaskę zarabia....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
balum napisał:

.. prowokacyjne...?
Ja uwazam ze tematy nastapily z typowych nowosci- wiadomosci,wydarzenia.
Natomiast nie zmienia to faktu w moim odczuciu, aby Norwegowie byli niemili.
Oczywiscie jak wszedzie zdarza sie,ze i taki sie trafi.
Co rowniez nie moze swiadczyc o nim ,ze taki jest,bo moze miec swoj dziwny dzien.

Ja nawet w spr.barnevarnet nie moge powiedziec, aby byli niemili,gdzie na 3 kobiety ktore braly udzial,dwie nizszym stanowiskiem jedynie tzw.tuszowaly prawde,a kierownik BV jako jedyna mowila prawde,za co dla niej wielkie dziekuje .
Lecz wszystkie te trzy kobiety, byly mile i usmiechniete,choc mi wtedy, nie bylo do usmiechu,i aby byc jak one.

Nie spotkalam sie z niemilym traktowaniem,ani w parcy,ani w szkole,czy w drodze,czy tez wsrod otoczenia.
Raczej jestem lubiana wsrod swoich,ale porownujac z norwegami,moglabym stwierdzic poprzez ich traktowanie mnie,ze bylam jeszcze bardziej przez nich,lecz mile traktowanie, nie oznacza, ze ktos nas lubi,jesli o tym nie wiemy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Gosia Barczewska
(Gocha85)
Wiking
Ech chodziło mi oto że źle nas traktują w pracy Ja miałam taką sytuację że norek powiedział do mnie że jestem tu od zapier..... że tak się wyrażę i że jestem od czarnej roboty tutaj i on traktuje tak każdego obcokrajowca który tutaj pracuje że dla niego jesteśmy murzynami
Byłam z tym u szefa ale on nie widzi w tym problemu u niego jest wszystko ok.

Widzę że nie ma sensu pisać o takich rzeczach tutaj bo z góry krytyka jak tam nieco wyżej pan się mądruje i bawi w nauczyciela języka polskiego :/

No nic ja szukam nowej pracy daleko stąd w innym większym mieście byle dalej od tej wsi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok