Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Reaktorskole - Norwegia

Czytali temat:
Kuba Rzetelny (1116 niezalogowanych)
11 Postów
Wojtek Kowalik
(kowal1)
Wiking
Byłem, ledwo przetrwałem. Jezyka norweskiego nie ma możliwości się nauczyć gdy uczy wielka Pani która nauczyła się jezyka pracując w przedszkolu, a jak ją kolega poprawił że żle mówi to wielce obrażona na niego. A najgorsze to wciskanie prakty na siłę do Ikea lub do nich na recepcje gdzie w umowie jest napisane że po praktykach nie będzie pracy. Piorytetem każdego kursu jest otrzymanie pracy. Dlacze ich jeszcze NAV nie rozgonił. Może teraz bo osobiście napisałem skargę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hmmm

Żeby mieć za free kurs jezyka z nav to musi on być połączony z praktykami, a praktyki to zazwyczaj są na siłę gdzieś znajdowane. Firma bierze takiego za free i ciśnie nimi robotę. jeden na stu się łapie do pracy

Najgorsze w tych kursach to jest to że trzeba się uczyć ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
i takie niedobre panie przychodzą i czegoś chcą wredne jędze. a przecież wszyscy którzy tam siedzą wiedzą wszystko i już nie potrzebują się niczego uczyć.życie jest takie niesprawiedliwe...

edit: praktyki można też sobie znaleźć samemu nawet w pałacu króla jeśli ktoś ma życzenie. a do ikei wysyłają kogoś kto kompletnie nie umie sobie nic znaleźć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wojtek Kowalik
(kowal1)
Wiking
Co do Ikea to wysyłają jak Ikea ma zapotrzebowanie, a mają cały czas. Odemnie z kursu jeden poszedł po 3 tygodniach od rozpoczęcia i wciskali mu że będzie tam pracował niestety tylko praktyki. A uczyć języka norweskiego to powiny osoby które naprawde dobrze znają ten język. A Panie są niedobre to mało powiedziane potrafią być bardzo wredne i nie miłe oczywiście nie wszystkie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
z nauka jezyka to sie zgadza. ja tez tam bylam na kursie ale norweskiego bylo bardzo malo poza tym na nizszym poziomie niz potrzebowalam. wiec bralam sobie laptopa i robilam wtedy co innego. a praktyki to swietna sprawa. ja znalazlam sobie takie miejsce ze raczej ciezko by bylo sie tam dostac na wlasna reke. poszlam tam z podaniem a potem szkola tam dzwonila ze 2 razy zeby troche podgonic temat. potem jedna z pan 'nauczycielek' poszla ze mna na rozmowe. i to bylo swietne bo bylam bardzo zestresowana i rozumialam moze 1/3
wiec moja opinia o tej szkole nie jest taka zla. jak sie mialo jakis pomysl na siebie to mozna sie czegos nauczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wojtek Kowalik
(kowal1)
Wiking
Mnie chcieli wcisnąć na tyki do sklepu, jak odmówiłem to cała wielka przemądrzała elita z Reaktorskole patrzyała na mnie z pogardą i można było odczuć asympatie.Kurs jest bardzo dobry bo dostaliśmy go od Norwegii, tylko osoby tam pracujące zabardzo zadzierają nosa i zapominają ze my tak jak oni jesteśmy Polakami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
byla tam jedna pani nauczycielka ktora probowala mnie zniechecic do moich pomyslow. ale byla tez inna ktora mi bardzo pomogla. poza tym staralam sie nie zwracac na nie uwagi tylko robic swoje. na to jakie one sa ma tez wplyw jacy sa kursanci. u mnie w grupie wiekszosc narzekala za ich plecami zamiast wstac i powiedziec glosno ze cos mozna by zrobic inaczej. przeciez nikt nie jest w stanie zmusic grupy doroslych ludzi do robienia czegos czego nie chca. ale latwiej jest ponarzekac i isc do domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wojtek Kowalik
(kowal1)
Wiking
Takich co narzekali za plecami to było 80%. Najlepsze z tego wszystkiego to było jak przyszedł jakiś dawny kursant i zaczął dziękować Panu Waldkowi za kurs za praktyki że mu tak pomoglo że mu oczy otworzyli na świat. Mówił tak jak by z kartki czytał ja nie mogłem ze śmiechu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
O takich cudow na szczescie nie widzialam a Pan Waldek byl wkurzajacy wyjatkowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wojtek Kowalik
(kowal1)
Wiking
Pan Waldek to jest pikuś. Był albo jeszcze jest tam Pan Tomasz. Z opowieści jakie krążą można słyszeć że próbował załatwiać praktyki u swoich kolegów w polskich firmach i nie tylko. Raz ktoś słyszał jak jego rozmowe że za darmo masz ludzi do roboty. Jego propozycje miał dostać znajomy tylko nie na budowe ale do sklepu i było tak jak nie weżmiesz tej praktyki do napisze raport do NAV. Koleś się postawił i poszedł na inne praktyki które sam sobie załatwił oczywiście Tomuś przypisał sobie że to on załatwił. Dobrego nauczyciela to cała ta elita usówa. Kiedyś uczyła tam Pani Agnieszka B. Była super.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok