Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwrot za kilometry? - Norwegia

Czytali temat:
Maciej Tkaczyk Official konto Używane :) krzysztof m KRZYSZTOF MARCINIAK Przemek Przemek Rad19730521 waldemar999 Janusz B....i KAM1L0S Tømrer Patryk (2634 niezalogowanych)
20 Postów
Szymon Talaska
(mlody100387)
Wiking
witam wszystkich mam pytanko odnośnie Kjorebok. Jeśli używam prywatne auto do pracy czy pracodawca ma obowiązek zwrócic mi za kilometry? dodam ze praca oczywiście legalna. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
poprostu go o to zapytaj?
to nie polska i nikt za cos takiego cie nie wyjebie z roboty....
jak oszuka, tzn ze nieuczciwy, a jak ok to ci powie prawde.....
ja bym go zapytał jeszcze o olej(do głowy), klocki (lego) i opony (mózgowe)....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mlody100387 napisał:
witam wszystkich mam pytanko odnośnie Kjorebok. Jeśli używam prywatne auto do pracy czy pracodawca ma obowiązek zwrócic mi za kilometry? dodam ze praca oczywiście legalna. pozdrawiam
ZALEŻY jaki jest regulamin w pracy , jeżeli Firma ma dużo Pracy w rozjazdach to daje Auto Firmowe , jeżeli Ma projekty stałe Jednak nie dochodzą tam środki komunikacji publicznej to mogą zezwolić na dojazd własnym autem i zwracać ustawową stawkę , które trochę się różnią między firmami .Gdzieś Taką tabelę miałem z 2010 roku jak pracowałem w Oslo .
---
Jest tylko taki Myk , że jak firma płaci , to wtedy nie można tego odpisać od podstawy podatkowej , a na dodatek jest to również dochód i też opodatkowany ...
To trzeba na spokojnie sobie obliczyć , co bardziej jest opłacane ...
I tak jak zaznaczył Mryjan PYTAĆ się i pytać wtedy dyrekcja widzi ,że dbasz o własny interes , a to w Norge się ceni ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
podstawowe pytanie w jakiej branży pracujesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Szymon Talaska
(mlody100387)
Wiking
Pytanie ogólnie dotyczy mojej narzeczonej. Pracuje jako sprzątaczka i ma 3-4 projekty dziennie w oslo i okolice poza oslo. Przejazdy to jakieś 100 km dziennie wiec transport publiczny odpada. Rozmawialem już z nim na ten temat i obiecał ze zapłaci ale pieniedzy do tego czasu nie widac... wiec dlatego pytam jak to jest w NO. Jakie on ma obowiązki a jakie ja prawa pozdrawiam a i marianek zapytaj twojego szefa o opony napewno co sie przydadzą...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mlody100387 napisał:
Pytanie ogólnie dotyczy mojej narzeczonej. Pracuje jako sprzątaczka i ma 3-4 projekty dziennie w oslo i okolice poza oslo. Przejazdy to jakieś 100 km dziennie wiec transport publiczny odpada. Rozmawialem już z nim na ten temat i obiecał ze zapłaci ale pieniedzy do tego czasu nie widac... wiec dlatego pytam jak to jest w NO. Jakie on ma obowiązki a jakie ja prawa pozdrawiam a i marianek zapytaj twojego szefa o opony napewno co sie przydadzą...

No!
Nareszcie jeden, który na zart potrafi odpowiedziec zartem i nie robi kurwa focha
Ja uwazam,ze jesli twoja panna jezdzi dziennie ca 100km, to zdecydowanie lepiej jej bedzie odliczyc od podatku te km, bo to lepszy interes dla niej : )
Ja wiem,ze auto trezba cały rok tankowac płacic bramki, ale jak sie juz nałozy rok po roku i dostanie duzy zwrot ze skatt, to napewno zrozumie,ze to bardziej sie opłaca..... : )
Ja nie jestem buegły, ale jest tu kilku fajnych kolesi > JLK, Andre, i powiatowy( którego nie cierpie ), którzy naprawde ogarniają te klocki jak nalezy, wiec popros ładnie,a gwarantuje,ze poprowadza twoja przytulanke do kilkunastu tysiecy ekstra co roku : ))
Heh moje oponki spoko, ostatnio nawet troche schudłem
pzdr!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
marianek73 napisał:
Ja nie jestem buegły, ale jest tu kilku fajnych kolesi > JLK, Andre, i powiatowy

mlody100387 napisał:

no co tam Szymuch masz za problema??? wbijaj na fejsa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Szymon Talaska
(mlody100387)
Wiking
no tak tylko zapomnialem dodac ze moja panna jezdzi na polskich blachach bo jest nowicjuszką w NO dopiero 3miechy... A wątpie ze mozna odpisac polskie blachy od skatu...
Jacuch co sie nie odzywasz? Co tam na Nesoya słychac?
Ogulnie dzieki wszystkim za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
według moich info moze jezdzic pierwszy rok na pl numerach, wiec moze odpisywac równiez dojazdy do pracy....
ja wale juz 6 lat n apl numerach, ale ja.... to ja : )))
Jak sie ma takich ziomków jak JLK to mozna wszytsko i jeszcze troche : )
pzdr siemrane typy : ))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
mlody100387 napisał:
A wątpie ze mozna odpisac polskie blachy od skatu...
Jacuch co sie nie odzywasz? Co tam na Nesoya słychac?

szymuch, nie Ty.. a panna K bedzie miec odliczenia hehehehe i jak jest 1 rok i jest stanu "wolnego" hehehe to niunius 10% jej odliczaj.. kilometrow wtedy nie ma ze skattu ( a blachy nic tu nie maja do rzeczy...

juz dzwonie, tylko telefon znajde

edit// Twoj stary numer, bo ten nowy masz: Ikke i bruk.... yhm yhm yhm...
w domysle: zadzwon albo pusc klipa jak nie masz vennerow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok