Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

przemyt w liście :) - Norwegia

Czytali temat:
Izabela C dorotea xxxxxx Ola12345 Michał Łysikowski Rafał Samsonowicz (2767 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hej
mam pytanko na stronce troll wyczytałam ze mozna do norwegii legalnie wziesc 200 papierosow czy jak chce wysłac paczke lub list polecony to obowiazuje ten sam przepis????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Nie Kami
tyton trzeba oclic
moze Ci sie udac nie zajza i list przejdzie,a jezeli otworza naloza clo i wtedy masz do wyboru zaplacic i odebrac,albo nie odebrac i odesla do nadawcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ale kazda ilosc trzeba oclic????
czy jest jakas ilosc ktorej nie trzeba oclic słyszałam ze do 2 paczek nie trzeba clic
i co jesli nie odbiore tego listu czy groza mi jakies sankcje????
wie kt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
wątpię, że cokolwiek się uda przemycić, bo mi już drugi raz otwierali takie listowne paczki...pierwszym razem nic nie zabrali, a tym razem jedną małą czekoladkę kinder mama włożyła dla małej takich 5sztuk a 1zabrakło i koperta była otwierana dziwne że leków w proszku nie zabrali bo było 10saszetek fervex'u
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
wątpię, że cokolwiek się uda przemycić, bo mi już drugi raz otwierali takie listowne paczki...pierwszym razem nic nie zabrali, a tym razem jedną małą czekoladkę kinder mama włożyła dla małej takich 5sztuk a 1zabrakło i koperta była otwierana dziwne że leków w proszku nie zabrali bo było 10saszetek fervex'u

Nigdy nie uwierze,ze ta kinder czekoladka zginela po norweskiej stronie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
kami napisał:
czy jest jakas ilosc ktorej nie trzeba oclic słyszałam ze do 2 paczek nie trzeba clic
wie kt

wiesz co,nie mam pojecia czy 2 paczki mozna,wiem,ze tak mowia u nas na pocztach,ale ciekawe co Norwegia na to
zadnych sankcji nie ma,po prostu odsylaja i nadawca w Polsce placi tylko za odeslanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
he???? faktycznie dziwne a pytam sie bo dostałam list z poczty ze tesciowa przesłała 2 paczki papieroskow i mam do zapłacenia ok 240kr cła i 1000 kr kary za przemyt i sie pytaja mnie co dalej z tym fantem
zanim im odpowiem chciałabym wiedziec dokładnie co i jak bo na stronce troll a pisze ze do 200 papierosow mozna przewiesc ale na temat przesyłu nic nie znalazłam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
truskawkowa napisał:
kami napisał:
wie kt

wiesz co,nie mam pojecia czy 2 paczki mozna,wiem,ze tak mowia u nas na pocztach,ale ciekawe co Norwegia na to
zadnych sankcji nie ma,po prostu odsylaja i nadawca w Polsce placi tylko za odeslanie

własnie pani na poczcie w pl jej powiedziała ze nie bedzie problemow bo taki jest limit a teraz ten list z kara :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
kurcze,no nieprzyjemna sprawa
ja opisalam temat ze swojej autopsji,cla nie zaplacilismy,fajki(niemalo,bo 10 paczek) zostaly odeslane i na tym sprawa sie zakonczyla
tez jestem teraz ciekawa dlaczego tak sie stalo,ze dostaliscie mandat za przemyt???
przeciez te papierosy nie musialy byc wyslane za Wasza wiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
giovi2 napisał:
magdalena_d84 napisał:

Nigdy nie uwierze,ze ta kinder czekoladka zginela po norweskiej stronie

ja nie wiem po której stronie zginęła po prostu jej nie ma!

kami to się narobiło u Ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok