Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4377 niezalogowanych)
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
Posty mnie po prostu rozbroily. Nienawidze tzw. pokemonowego pisania i jakis wybrykow z jezykiem. Co innego pisanie bez polskich znakow. To zadne przestepstwo, gdy nie ma sie dostepu do polskiej klawiatury Ale bledy ortograficzne o ktorych wspomniala Hilton.... No comment
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Ja rowniez nie mam PL klawiatury, wiec z gory przepraszam za brak PL znakow, ale za to moge robic takie sztuczki ØÅÆ
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
Bez kropek to jeszcze nic. Na przykład taki sms" " cze fajna byla imprezka ostatnio moglibymy to powturzyc co ty na to" , od razu po przeczytaniu sie zakochałam. A na pytanie skąd ma moj numer : " wziełem od tomka wiesz kumpel w poczebie pomorze zawsze". Nie wiem o jaką "poczebe" chodziło, ale i tak wymiękłam

Ciekaw jestem, co tacy ludzie pisza w swoim CV.
Jezyk polski - biegle w mowie i pismie ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking

No ciekawe, ciekawe??????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
apropo jezyka to ostatnio czytałam list w nav kierowany do placowki nav (znajoma poprosiła o pomoc w tłumaczeniu )
'aj em polisz pipul bat naw aj live in island big british aj włont now if aj kome in norwej aj kan tejk my socjal help with mee??? end wot socjal help you have in norwey???

moze cos namieszałam ale list był miej wiecej w tym stylu

to dopiero zenada
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kami napisał:
apropo jezyka to ostatnio czytałam list w nav kierowany do placowki nav (znajoma poprosiła o pomoc w tłumaczeniu )
'aj em polisz pipul bat naw aj live in island big british aj włont now if aj kome in norwej aj kan tejk my socjal help with mee??? end wot socjal help you have in norwey???

to dopiero zenada

Kami ale Ty niekumata, przeciez to dialekt pisany!!!! Dawno sie tak nie ubawilam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
uwierz mi ze ja tez dopóki ta znajoma nie poprosiła o wyjaśnienie treści
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kami napisał:

No,wierze,wierzewolalabym sie pod ziemie zapasc, niz jej przetlumaczyc ten debilny list
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
kami napisał:

No,wierze,wierzewolalabym sie pod ziemie zapasc, niz jej przetlumaczyc ten debilny list

co robic zycie jest okrutne przetłumaczyłam jej i poradziłam by odpisała jej po norwesku jak chce przyjechac to niech uczy sie jezyka a odpowedz była na zasadzie

'hvis du bruker den sosiale velferd og vil komme til Norge for å spørre i NAV hvis du bytter bosted til Norge vil fortsette å betale deg, fordi vi ikke vet dette

moze nie poprawnie gramatycznie i stylistycznie ale tego chyba nigdy nie pojme
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
w woli wyjasnienia: spytaj w swoim nav czy jesli zmienisz miejsce zamieszkania na norwegie to beda ci dalej płacic bo my tego nie wiemy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok