Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

europeisk helsetrygdkort - Norwegia

Czytali temat:
M D Tadeusz Florczak Marian Koniuszko Damian Przywara (1895 niezalogowanych)
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Witam! wyrobilam sobie w Norwegii europejską karte zdrowia.Niedługo bedę jechać do Polski i chciałabym wykonać kilka badań, czy może mi ktos powiedzieć w jakich sytuacjach mogę ją wykorzystać bo słyszałam że tylko w nagłych wypadkach.Dzięki za wszelką pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
martitta napisał:
Witam! wyrobilam sobie w Norwegii europejską karte zdrowia.Niedługo bedę jechać do Polski i chciałabym wykonać kilka badań, czy może mi ktos powiedzieć w jakich sytuacjach mogę ją wykorzystać bo słyszałam że tylko w nagłych wypadkach.Dzięki za wszelką pomoc.

Dobrze slyszalas.

Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits
---
Jednymi słowy , jak w Polandii zacznie ciebie bardzo boleć ząb ,to za darmo , można jedynie jego natychmiast usunąć .
---
Natomiast za leczenie tegoż zęba , trzeba zapłacić z własnej kasy całą kwotę ... / niemniej Polak to szczwany Lis i jak naprawdę chce coś zaoszczędzić to zawsze "na ODPOWIEDNI pomysł wpadnie " .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
nie jestem pewny ale dentysty ta karta nie obejmuje...

a to czy karta jest polska czy norweska - wszystko to samo - wiec i co karta "potrafi" - nie zmienia sie... prawa-pacjenta.wieszjak.pl/pacjent-za-gr...rawnia-nas-EKUZ.html

www.nfz-lodz.pl/index.php?option=com_con...-leczy&Itemid=93
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
JLK21 napisał:
nie jestem pewny ale dentysty ta karta nie obejmuje...

a to czy karta jest polska czy norweska - wszystko to samo - wiec i co karta "potrafi" - nie zmienia sie... prawa-pacjenta.wieszjak.pl/pacjent-za-gr...rawnia-nas-EKUZ.html

www.nfz-lodz.pl/index.php?option=com_con...-leczy&Itemid=93

dentysty wogole nie obejmuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok