Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2229 niezalogowanych)
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Natchnela mnie odpowiedz Gabriela w jednym z tematow o pracy przed chwila(o szukaniu lepszego szczescia),wiec opowiem taka mala historyjke dla wszystkich w goracej wodzie kapanych.
Jakis czas temu na jednym z for pojawil sie chlopak,ktory opowiadal,ze mieszka i pracuje juz 3 lata w Islandii i teraz chce przyjechac do Norwegii.W jednym ze swoich pierwszych postow szukal na forum mieszkania dwupokojowego z salonem w Stavanger(wysoko od razu mierzyl nie ma co...wiec chyba mial za co).
Po jakims czasie napisal na tym samym forum dramatyczny post z prosba o pomoc (z zupelnie innego miasta),ze ktoras juz noc z kolei spi w samochodzie i koncza sie mu pieniadze.
Co dalej z nim sie stalo,nie wie nikt....
Kochani napaleni na Norwegie....ukladajcie sobie wszystko przed wyjazdem i nie liczcie,ze jakos to bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
m d
(mario74)
Wiking
Zgadzam sie z toba
Z polski to wyglada bardzo prosto ,kupic bilet pojechac a reszta jakos sie ulorzy ale w praktyce to nie takie latwe.
Rzycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wiking
"PRZYLATUJE DO OSLO" TO EXTRA CZŁOWIEKU
TYLKO NA TWOIM MIEJSCU NAJPIERW ZORIENTOWAŁABYM SIĘ W CENACH WYNAJMU MIESZKAŃ I ZNALAZŁA PRACĘ.
ZNAJOMI ZA 2 POKOJOWE PŁACĄ 8000KR NA STOVNERZE, A Z ICH RELACJI WIEM ŻE Z PRACĄ TEŻ NIE JEST RÓŻOWO JAK KTOŚ JUŻ WCZEŚNIEJ NAPISAŁ ZIMA JEST MARTWYM OKRESEM I O PRACĘ TRUDNO.
ZAWSZE MOŻNA POODŚNIEŻAĆ (SORRY JEŚLI KOGOŚ URAZIŁAM)
ŻYCZĘ POWODZENIA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
ANNE napisał:
"PRZYLATUJE DO OSLO" TO EXTRA CZŁOWIEKU
TYLKO NA TWOIM MIEJSCU NAJPIERW ZORIENTOWAŁABYM SIĘ W CENACH WYNAJMU MIESZKAŃ I ZNALAZŁA PRACĘ.
ZNAJOMI ZA 2 POKOJOWE PŁACĄ 8000KR NA STOVNERZE, A Z ICH RELACJI WIEM ŻE Z PRACĄ TEŻ NIE JEST RÓŻOWO JAK KTOŚ JUŻ WCZEŚNIEJ NAPISAŁ ZIMA JEST MARTWYM OKRESEM I O PRACĘ TRUDNO.
ZAWSZE MOŻNA POODŚNIEŻAĆ (SORRY JEŚLI KOGOŚ URAZIŁAM)
ŻYCZĘ POWODZENIA

Wlasnie ludzie ciagle mysla ze jestesmy zawistni albo niechcemy pomagac bo boimy sie ze komus bedzie lepiej niz nam!!! Bzdura totalna!!! O ile jeszcze 2-3 lata temu mozna bylo mowic o raju Norweskim tak teraz ludzie zaczynaja tez narzekac i coraz czesciej slyszy sie o zjezdzaniu do kraju.Nawet norki tutaj mowia o pogorszeniu ich sytuacji bytowej coraz czesciej!!!
Na wlasnym podworku mam taka sytuacje-moj 21 letni syn wymarzyl sobie Norwegie i za nic niechce uwierzyc ze to nie jest moja niechec tylko niemoc zalatwienia pracy!!!! To boli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
krolestwo za konia napisał:

Na wlasnym podworku mam taka sytuacje-moj 21 letni syn wymarzyl sobie Norwegie i za nic niechce uwierzyc ze to nie jest moja niechec tylko niemoc zalatwienia pracy!!!! To boli.

no niestety....ja mam na koncie kilka obrazonych osob,ktore nie moga zrozumiec panujacej w No sytuacji....
w polskich mediach nie mowilo sie o kryzysie w Norwegii,w polskich mediach bebniono o kryzysie w Anglii,Irlandii,USA,dlatego ludzie maja mylne wyobrazenie o tym co w No sie dzieje...
Wlasnie ludzie ciagle mysla ze jestesmy zawistni albo niechcemy pomagac bo boimy sie ze komus bedzie lepiej niz nam!!! Bzdura totalna!!! i najgorsze,ze co by czlowiek nie powiedzial,bedzie zle
powiesz prawde,jestes zawistny,przemilczysz,jestes niezyczliwy,sklamiesz dla swietego spokoju,naraziles kogos wrednie na koszta
ANNE napisał:

ZAWSZE MOŻNA POODŚNIEŻAĆ
i tu mam duze watpliwosci,bo prace dorywcze sa od dluzszego czasu zarezerwowane przez bezrobotnych cudzoziemcow,ktorzy pozostaja na miejscu na zasilkach i staraja sie jakos zorganizowac do czasu,kiedy sytuacja sie poprawi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
truskawkowa napisał:

no niestety....ja mam na koncie kilka obrazonych osob,ktore nie moga zrozumiec panujacej w No sytuacji....
w polskich mediach nie mowilo sie o kryzysie w Norwegii,w polskich mediach bebniono o kryzysie w Anglii,Irlandii,USA,dlatego ludzie maja mylne wyobrazenie o tym co w No sie dzieje...
Wlasnie ludzie ciagle mysla ze jestesmy zawistni albo niechcemy pomagac bo boimy sie ze komus bedzie lepiej niz nam!!! Bzdura totalna!!! i najgorsze,ze co by czlowiek nie powiedzial,bedzie zle
powiesz prawde,jestes zawistny,przemilczysz,jestes niezyczliwy,sklamiesz dla swietego spokoju,naraziles kogos wrednie na koszta

Jeden z moich znajomych w Wawie stracił zatrudnienie pod koniec ubiegłego roku i zwrócił się do mnie o pomoc w znalezieniu pracy w N. Jest magazynierem z wieloletnią praktyką, ma pieniądze na start, da sobie radę, tak myślałem. Opowiedziałem mu u życiu w N i o wymaganiach . Problem pojawił się przy znajomości języków obcych, kolega zna trochę rosyjski, więc sobie nie pogada. Poradziłem mu, aby poszedł na bezrobocie i zaczął naukę języka. Tak się zakończyła jego kariera zagraniczna, aby uniknąć przemęczenia szarych komórek podjął pracę jako ochroniarz za marne grosze i o wyjeździe już od niego nie słyszę .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no widzisz Dino,jaki Ty jestes niezyczliwy kolega
zamiast robote zalatwic,to dolujesz chlopa i jezyka sie kazesz uczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj