Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1652 niezalogowanych)
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
TO nie byli fachowcy jak jeden nie dał rady a drugi bawił się 2godz.wystarczy prosty miernik sygnału,położenie satelity jest opisane tzn.ile stopni.Możliwe że zbyt mały talerz masz i stąd problemy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
wiekszy talerz... zero naklejek na talerzu - to tez zabiera sygnal... ze 20-30m przestrzeni bez drzew budynow slupow przed antena... sztywna sztyca... dobre kable i nie za dlugie typu 100 metrow... dobrze zarobione koncowki.... no i przede wszystkim - oplacona karta - a jak dawno nie uzywales to moze byc tak ze karta do dekodera jest nieatywna i musisz zadzwonic zeby pnowili ci sygnal...

sam walcze ze swoja antena zazwyczaj po wielkich wiatrach albo po ciezkich sniegach... mam wysoko antene zeby minac drzewa i inne badziewia no i dodatkowo celuje w pionowa gore heh... 50 % mam ot tak na odwal sie i juz zazwyczaj nie szukam... ostatnio tylko kopnalem antene bo mi nerwy pusicily i mam teraz 70%.. samo sie zrobilo hehehe.... zazwyczaj zajmuje mi to max 30 minut. z podstawieniem drabiny, odgarniciem sniegu na dachu, wypiciem piwa, wypaleniem fajki, nakwur*** sie na cholerna antene i opady atmosferyczne tudziez silne witry... jak znajdziesz dobre miejsce na antene to reszta juz jest z gorki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ziomek > talerz powinien byc jak najwiekszy, bo standard z c+ jest chujowy w norge.....
A po co ty latasz na dach ?
talerz moze byc i na ziemi, a drzew nie przeszkadzają, no chyba ze liscie kołysza sie po konwerterze
U mnie jest praktycznie na ziemi 0,5m od niej i lata jak ta lala : )
Ale kiedy miałem mały talerz, to szału nie było.....
za to teraz nawet gruby snieg,czy deszcz, czy wichura nie przeszkadza
takze podstawa > duzy talerz, dobry kabel+koncówki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
talerz mam no name , ogromy, a mam na dachu bo tak mam mieszkanie zorientowane... ze u sasiada na ogordku musialbym wbic ten talerz z tylu za domem hehehe.. a od razu zaraz za domem sa drzewa - jakies klony deby czy cos... duze takie i wielkie... no i ta gora jeszcze, pionowa sciana skalna... to tylko wynajmowane mieszkanie.... niebawem bede cos kupowal to problem z kwartalnym strojeniem zniknie hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok