jaczekpaw napisał:
[quote]Witam ma pytanie czy ktos robil przeszcep dziasel w norwegii i jakie to sa koszta i czy nav wraca za te operacje 50 % kosztow, dzieki za pomoc[/quot
Jeśli chodzi o przeszczep dziąsła to radziłabym poszukać dobrego specjalisty naprawdę dobrego na sam początek...Ja miałam dwa razy przeszczepiane dziąsła, po korekcie zgryzu, więc mam w tym doświadczenie, ja pierwsze przeszczepy miałam robione w Niemczech gdzie się nie przyjeły, bo bądz co bądz jest to operacja estetyczna, zależy jaki duży ubytek dziąsła masz, gojenie trwa dość długo, a w ustach dość często dochodzi do infekcji.
Ja zdecydowałam się na zabieg w PL, znalazłam bardzo dobrego specjaliste...koszt był w moim przypadku duży, bo miałam przy okazji robiony inny zabieg w tym samym czasie też estetyczno-chirurgiczny, ale myślę że ogólnie polscy lekarze chirurdzy szczękowi są uważani za jednych z lepszych
w Europie, jak w Norwegii to nie wiem, ale trafiłam na dentystów bez pojęcia, którzy nie rozpoznali plomb u mojego dziecka, (kolorowe)...myśleli że to próchnica...
Ja nie mam zaufania to norweskich specjalistów, a w ostatnich tygodniach dość często ich odwiedzałam i do dziś nie wiedzą dlaczego mój syn kaszle od tygodni, choć miał sporo badań...
życzę powodzenia, i wytrwałości bo zabieg nie należy do przyjemnych