Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przeszczep dziasel - Norwegia

Czytali temat:
Agathe Braun (1240 niezalogowanych)
31 Postów
jacek pawlowski
(jaczekpaw)
Nowicjusz
Witam ma pytanie czy ktos robil przeszcep dziasel w norwegii i jakie to sa koszta i czy nav wraca za te operacje 50 % kosztow, dzieki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jezeli jestes wyslany do szpitala przez swojego lekarza to nie placisz nic (zakladajac, ze jestem czlonkiem folketrygd (ZUS)).
Jezeli idziesz to robic gdzies prywanie to sam pokrywasz caly koszt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...koszty

zaleza od tego

od kogo chcesz sobie

przeszczepic dziasla.jesli od kogos

znanego (sportowca,aktora itp.) beda wyzsze

jesli od bezrobotnego albo bezdomnego,to mozesz duzo zaoszczedzic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
brzydal napisał:
...koszty

zaleza od tego

od kogo chcesz sobie

przeszczepic dziasla.jesli od kogos

znanego (sportowca,aktora itp.) beda wyzsze

jesli od bezrobotnego albo bezdomnego,to mozesz duzo zaoszczedzic...

Dobre!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
jaczekpaw napisał:
[quote]Witam ma pytanie czy ktos robil przeszcep dziasel w norwegii i jakie to sa koszta i czy nav wraca za te operacje 50 % kosztow, dzieki za pomoc[/quot

Jeśli chodzi o przeszczep dziąsła to radziłabym poszukać dobrego specjalisty naprawdę dobrego na sam początek...Ja miałam dwa razy przeszczepiane dziąsła, po korekcie zgryzu, więc mam w tym doświadczenie, ja pierwsze przeszczepy miałam robione w Niemczech gdzie się nie przyjeły, bo bądz co bądz jest to operacja estetyczna, zależy jaki duży ubytek dziąsła masz, gojenie trwa dość długo, a w ustach dość często dochodzi do infekcji.

Ja zdecydowałam się na zabieg w PL, znalazłam bardzo dobrego specjaliste...koszt był w moim przypadku duży, bo miałam przy okazji robiony inny zabieg w tym samym czasie też estetyczno-chirurgiczny, ale myślę że ogólnie polscy lekarze chirurdzy szczękowi są uważani za jednych z lepszych
w Europie, jak w Norwegii to nie wiem, ale trafiłam na dentystów bez pojęcia, którzy nie rozpoznali plomb u mojego dziecka, (kolorowe)...myśleli że to próchnica...
Ja nie mam zaufania to norweskich specjalistów, a w ostatnich tygodniach dość często ich odwiedzałam i do dziś nie wiedzą dlaczego mój syn kaszle od tygodni, choć miał sporo badań...

życzę powodzenia, i wytrwałości bo zabieg nie należy do przyjemnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
myślę, że rozstropnie będzie
przeszczepić dziąsła od psa
najlepiej karmionego Pedigree
o dobrym zębościsku
bulterier może być