Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norweski adres w CV. - Norwegia

Czytali temat:
Andrzej Stolarczyk grzegorz terepet Michal Abucewicz Serkowsky Krystian Wielgosik (2334 niezalogowanych)
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Mam pytanko, otóż szukam pracy w Norwegi będąc jeszcze w Polsce, kilkakrotnie dostałam odpowiedź, że niestety nie mieszkam w NO.
Czy podając w CV norweski adres, oni to jakoś sprawdzają.
Wiadomo, że mogę przylecieć w przeciągu 2 dni.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DeDee napisał:Mam pytanko, otóż szukam pracy w Norwegi będąc jeszcze w Polsce, kilkakrotnie dostałam odpowiedź, że niestety nie mieszkam w NO.
Czy podając w CV norweski adres, oni to jakoś sprawdzają.
Wiadomo, że mogę przylecieć w przeciągu 2 dni.
pozdrawiam

Jeżeli podasz adres z sufitu , to wiadomo iż takiego fizycznie nie ma , tu nie trzeba żadnej filozofii .
---
Ponadto w Norge Nie Istnieje coś takiego , jak Ochrona danych Osobowych w POLSKIM ZNACZENIU .
Adresy Osób Są ogólnie dostępne .
---
Mało tego , Firma ma prawo sprawdzić potencjalnego pracownika w Państwowych urzędach pod każdym względem zgodnie z posiadanymi uprawnieniami .
---
Niemniej , jeżeli jeszcze nigdy nie byłeś/łaś w Norge , to nie posiadasz Norweskiego numeru telefonu na własne Nazwisko , nie posiadasz numeru personalnego i paru innych drobnostek na podstawie których łatwo jest sprawdzić czy dana osoba ma jakilolwiek adres meldunkowy w Norge .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Ok, wszystko rozumiem.

Ale, załóżmy, że przyjechałam do NO, mieszkam na razie u znajomych, przez pierwsze 3 m-ce mogę być legalnie, bez żadnego rejestrowania i poszukiwać pracy. I wtedy nigdzie nie będzie o mnie śladu.
Jeżeli chodzi o telefon to karta SIM z norweskim numerem, koleżanka ma mi zakupić.

No nie wiem, czy dobrze rozumuję.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DeDee napisał:Ok, wszystko rozumiem.
Ale, załóżmy, że przyjechałam do NO, mieszkam na razie u znajomych, przez pierwsze 3 m-ce mogę być legalnie, bez żadnego rejestrowania i poszukiwać pracy. I wtedy nigdzie nie będzie o mnie śladu.
Jeżeli chodzi o telefon to karta SIM z norweskim numerem, koleżanka ma mi zakupić.

Dobrze kumasz ... Tylko koleżanka , Musi podać Twoje Imię i Nazwisko Podczas Rejestracji i adres pod którym będziesz Mieszkać , ewentualnie taki gdzie będzie skrzynka z twoim Nazwiskiem i z którego poczta będzie regularnie odbierana .
---
Tak w Norge Można przebywać legalnie i turystycznie do trzech miesięcy , nawet bez szukania pracy .
Jednak jeżeli takową pracę się Naprawdę znajdzie ,to trzeba niezwłocznie Iść do Urzędu Skarbowego i ten fakt zgłosić , a Oni wydają tymczasową kartę podatkową /sezonową , na której są Twoje dane z adresem , Który Sama podasz i to jest już Meldunek .
---
W Norge Urząd Meldunkowy , znajduje się w tym samym budynku co skarbówka i nawet specjalnie nie ma powodu tam zaglądać ... Skarbówka robi to automatycznie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
DeDee napisał:
Ok, wszystko rozumiem.

Oczywiście możesz tak zrobić, nie ma żadnych konsekwencji z tym związanych. My pomogliśmy naszym znajomym w taki właśnie sposób. Oczywiście mówimy tu o istniejącym adresie, np. znajomych. Jako, że możesz tu przebywać i pracować do 3 mies., to twoim adresem może być adres znajomych. Oczywiście lepiej by było, aby rzeczywiście pod tym adresem cię zameldowali, co my zrobiliśmy dla naszych znajomych, aby mogli rozpocząć załatwianie spraw urzędowych i mogli odbierać urzędową pocztę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Dokładnie o to chodzi, aby to CV nie było od razu odrzucane, gdyż mnie nie ma w Norwegii.
Jak tylko znajdę prace, wynajmę mieszkanie i będę miała swój meldunek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
tylko jesli podasz norweski numer - to beda dzwonic wlasnie na ten numer.... a Ty bedziesz w PL a numer w NO.... i gdzie tu sens??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
a co nie można odbierać w Polsce, przecież jest roaming, czy nie???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Trochę na pewno będzie Cię to kosztowało.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Anna82 napisał:
Trochę na pewno będzie Cię to kosztowało.

Bezrobocie ponoc kosztuje jeszcze wiecej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok