Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Do osób z Wrocławia. - Norwegia

Czytali temat:
(686 niezalogowanych)
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Hejka,

Potrzebuję się dostać do Wrocławia ( docelowo Ludwikowice Kłodzkie).
Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać bo co chwila mam jakieś rozjazdy..
Najlepiej chyba polecieć do Berlina SXF, tak?
Możecie mi polecić jakiegoś sprawdzonego przewoźnika? ( VIP Europa odpada, bo naczytałam się samych złych opinii).
Muszę lecieć na weselisko.
Niektóre busy jak sprawdzałam jeżdżą w dni, które mi nie pasują..no ciągle coś!!
Ja muszę 31 maja wybyć z BGO, a powrócić 5 czerwca.

Pomożecie Obywatele?

Oczywiście jak ktoś wie jak i czym mam się dostać z Wrocka do mojego celu, to proszę o info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
bedzie ciezko > zwłaszcza,ze planujesz wybyc 31 maja aby powrócic 5 maja......

ale nie poddawaj sie i próbuj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Dobra już poprawiłam. Dzięki za jakże delikatne zwrócenie mi uwagi
W głowie nadal latają mi daty, połączenia etc..to się ciężko skupić na pisaniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
nic prostszego z Bergen na Torp wideroe i potem Poznań wizirem, a powrót z Breslau wizir i dalej wideroe..

www.wideroe.no/booking/12/index.asp?p=FL...b=12&ver_b_js=12

wizzair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?step=1

wizzair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?step=1
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Dzięki Joseph, ale to drogawa opcja i dosyć ryzykowna, zważywszy częste opóźnienia i odwoływania lotów Wizzair..czasochłonna również.
Dziękuję za pomoc.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Jakim busem z Berlina?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
buniusia79 napisał:Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Jakim busem z Berlina?

Czegoś tu nie łapię , a jestem tak trzeźwy jak i wyspany ...
---
Z jednej strony piszesz ,że chcesz się dostać do LUDWIKOWIC KŁODZKICH , jakieś 40 km od Kłodzka .
A z drugiej strony pytasz się o Bus z Berlina ...
---
A Ja się zapytowywuję Uprzejmie ... GDZIE KRYM , A GDZIE RZYM ...??? .
---
Z prostego i logicznego rachunku ekonomicznego i czasowego , to najszybciej do tej mieściny jest dojechać z Czech !!! ...
---
TAK ...tak ... Z OSLO-Gardermoen lot do Pragi Czeskiej , a stamtąd do Kłodzka , Koleją i po bólu ... .
---
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
buniusia79 napisał:Ja muszę 31 maja wybyć z BGO, a powrócić 5 czerwca.
.

ZA MAŁO CZASU na wycieczkę do tej Mieściny ... same loty , to prawie dwa bite dni , a gdzie dojazdy z lotniska do celu i z powrotem ? .
---
A gdzie przyjemność z bycia na Weselu ...?!!! - przecież to nie zsyłka tylko balety ... uśmiech i radość ...
---
Moja propozycja jest taka :
29Maj ...2012 wylot z Bergen do Poznania Via Oslo , o dowolnej dostępnej godzinie Norwegianem . do Oslo
Przylot do Poznania z Oslo ...zawsze o godzinie 21:30 z drobnym poślizgiem na bagaże .
Przejazd z lotniska na stację kolejową Miejskim autobusem cena 5-6 zł bilet w autobusie jest automat biletowy - spokojnie i bezstresowo .
Pociąg z Poznania do Kłodzka jest dopiero po północy 30Maja 2:38 z przesiadką we Wrocławiu 5:35 , Kłodzko Główne ...WITA ... o godzinie 7:25 ... 100-200metrów jest dworzec autobusowy w kierunkach wszystkich jak też i do Ludwikowic Kłodzkich .czas odjazdów autobusów trudny do określenia ,
Niemniej to tylko 40-50km . jazda około jednej godziny i tak bliżej niż z Berlina ...
---
Tym samym , na miejscu jesteś do godziny 10 -11 ... 30 Maja ...

---
---
www.norwegian.com/pl/loty/wybierz-lot/?D...de=NOK&rnd=71969
---
---
rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?ld=hw...REQ0HafasScrollDir=1
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Powrót proponuję dopiero ...07-Czerwca z Poznania odloty są zawsze o 22:00 do Oslo , a do Bergen po północy 07:00 lub 08:00 lot to tylko godzina .
---
Do Poznania .drogą powrotną ...
Wyjazd z Ludwikowic tak by być w Kłodzku przed 12:05 , o tej godzinie jest pociąg do Wrocławia a stamtąd do Poznania w Poznaniu meldujemy się o 17 :23 może być poślizg , jak to w PKP ... spokojna jazda autobusem na znanej trasie tylko odwrotnie ....
I spokojne czekanie na odprawę przed Odlotem do Oslo ...

---
---
rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?ld=hw...REQ0HafasScrollDir=1
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
buniusia79 napisał:
Dzięki Joseph, ale to drogawa opcja i dosyć ryzykowna, zważywszy częste opóźnienia i odwoływania lotów Wizzair..czasochłonna również.
Dziękuję za pomoc.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Jakim busem z Berlina?

Co ma wspólnego przewoźnik z opóźnieniami ? przecież to zależy od służb na lotnisku, lecąc AIR FRANCE, LUFTHANSA czy innymi drogimi liniami nic nie poradzisz na to czy lot może sie odbyć? (jakość usług to co innego, ale nie o tym mowa) poza tym jeśli to jest dla Ciebie drogo (wizzair i wideroe ) to można na miotle lecieć............
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(Anna Maria)
Nowicjusz
gabriel napisał:

z Poznania odloty są zawsze o 22:00 do Oslo

Gabrysiu...jakie odloty ? O 22:00 to jest cisza nocna ...w Poznaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj