Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chce sobie kupić laptopa ale ... - Norwegia

Czytali temat:
(451 niezalogowanych)
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
Witam mam problem mianowicie chce sobie kupić laptopa , ale niestety nie mam pieniedzy norweskich , mam tylko Polska kartę bankowa z pekao , czy mogę sobie w jakiś sposób poradzić z tym , nie wiem czy mozna płacić tymi kartami w sklepie norweskim i jaki by był przelicznik , doradzcie cos pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
płacenie kartą masz za free.......... przelicznik jest całkiem przyzwoity. jak wyciągniesz kase z bankomatu to zapłacisz za to, a wcale lepszego kursu jak płacenie kartą nie będziesz miał.

no i zależy jaki masz limit transakcji ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
A mogę w norwegi wyciągnąć Polska kasę z norweskiego bankomatu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Marcin8922 napisał:

nie rób se jaj........... wybierzesz korony a bank Ci przeliczy.

Że niby jak złotówki by miał Ci wypłacić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Marcin8922 napisał:
Jasne , że możesz ... np. na lotnisku są bankomaty do wypłaty walut w tym i złotówek ...
Tylko jaki jest sens takiej operacji w Norge .
Z Ejro to jeszcze można , w niektórych sklepach poszpanować , ale w złociszach ...be...eee...
---
Niemniej Moim zdaniem , to tobie raczej chodzi oto , czy z polskiej karty bankomatowej możesz wybrać korony .
---
Ogólnie TAK ... jednak wszystko zależy , jakiej marki masz kartę ... i z jakiego banku ... .
---
Ja radzę być cierpliwym i poczekać na Norweską wypłatę i dopiero poszaleć przy kupnie kompa ...
---
To nie jest zakup pierwszej potrzeby , może spokojnie poczekać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
gabriel napisał:
[quote]Marcin8922 napisał:

---
Ja radzę być cierpliwym i poczekać na Norweską wypłatę i dopiero poszaleć przy kupnie kompa ...
---
To nie jest zakup pierwszej potrzeby , może spokojnie poczekać ...[/color]

Zgadza się napewno bym tak zrobił , jednak narazie jestem na etapie szukania pracy więc siedzę w domu i z tych nudów muszę sobie laptopa kupić .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok