Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4515 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
nie mowie o oponach z kolcami... kolce sa na skandynawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
myslalem ze nikt nie lyknie No teraz w pl jest srednio -20 a tu -3.Chyba Dziala na korzyc polskiej mieszanki tycha samych firm:] Wsio z jednego gara leci.Ps w pl jest lduzo lepsza gdyz dla producenta jest lepszym bo wiekszym rynkiem na ktorym mu zalezy.Dlaczego tu zazwyczaj stosuje sie tarcze hamulcowe Brembo?Zobaczcie ile stoja na allegro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
minus 30 w pl w styczniu, plus 15 w grudniu w norwegii sam musisz przyznac ze nie jest ot raczej normalna zima... i dobrze wiesz o czym pisze

a hamulce nie musza byc brembo

www.mamut.net/controls/shop/shops/12/8/p...llevold&pid=9139
shop.speedparts.se/sv/prod/900-94-98/bro...e4db07af9e7e9cf0e9b6
www.hirsch-performance.ch/Content.aspx?p...s/Bremsen/F590001000
www.hirsch-performance.ch/Content.aspx?p...s/Bremsen/F580005050
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(michalchelm)
Nowicjusz
jasta102 napisał:

z polskich produktów ze świni to jedynie kindziuk mi przechodzi przez gardło
wolę dać 28 koron za czeskie piwo na chmielu w REMA niż kupić szczyny na żółci bydlęcej
uwalić się wolę absolutem niż tymi bardzo, że tak określę wonnymi polskimi wódkami
a za nowe zimówki dałem niedawno 6000 NOK i nie płakałem, że dużo i nie myślałem, że może taniej bym sobie załatwił na MN albo od kogoś

Widzisz gdybyś jednak pomyślał to kupiłbyś zimowe opony przeznaczone na rynek skandynawski od importera w PL za pół ceny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
michalchelm napisał:
To dobry łoś z Ciebie bo jakbyś jednak ruszył swoją "odpolszczoną" główką i pomyślał to kupiłbyś od polskiego importera opony zimowe przeznaczone na rynek skandynawski tak jak ja kupiłem za połowę norweskiej ceny Continentalle Viking Contact 5.
Aby nie było niedomówień bo zaraz usłyszę "że mnie jakiś podgatunek nie interesuje" to oponki są z Niemieckiej fabryki wzmacniane (XL) prod. 1011

e tam.. badzziew jakis.... wszystkie te continentale dunlopy micheliny i inne marki sie chowaja...
tu masz najlepsze zimowki: www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Nok...odel=Hakkapeliitta+R

w Polsce ich nie ma... www.nokian.pl/index2.php?option=opony_ka...rodzaj=1&sezon=2

taka jest wlasnie roznica....

czujesz roznice w zakretach i przy ruszaniu/hamowaniu.... juz niejeden badziew mialem na kolach...

kiedys myslalem ze nie ma lepszych opon od pirelli vinterhawk - dopoki nie kupilem nakianow... yhm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(michalchelm)
Nowicjusz
Edytowałem post bo nie chciałem tak przy pierwszym takiej burdy robić ale już nie mogę jak czytam posty jasty...
widzę że jednak nic mi to nie da
Hakkapelitta to dobra oponka która również była do dostania w PL ja jednak wybrałem Conti
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
o szacun.Nokian.hahahahhauwierz ze mam ujezdzonych o jakies 1000 mareka aut wiecej od ciebie i to w kazdych warunkach(nie syberyjskich-do jasty to pisze) Moze i sa dobre jak nowe ale bardzo szybko sie zuzywaja.Zeszlej zimy uzywalem dunlop winter sport 3d,zadnych niekontrolowanych poslizgow ani zachowan.Gory zjazdy,wystarczy jezdzic z glowa-nie tak jak jasta-z glowa miedzy nogami kierowcy:]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
JLK21 napisał:
zimowki: www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Nok...odel=Hakkapeliitta+R

w Polsce ich nie ma... www.nokian.pl/index2.php?option=opony_ka...rodzaj=1&sezon=2

taka jest wlasnie roznica....

michalchelm napisał:
Hakkapelitta to dobra oponka która również była do dostania w PL ja jednak wybrałem Conti

czytamy ze zrozumieniem ))) sa nokiany... ale inne....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
bergenmarekk napisał:
o szacun.Nokian.hahahahhauwierz ze mam ujezdzonych o jakies 1000 mareka aut wiecej od ciebie i to w kazdych warunkach(nie syberyjskich-do jasty to pisze) Moze i sa dobre jak nowe ale bardzo szybko sie zuzywaja.Zeszlej zimy uzywalem dunlop winter sport 3d,zadnych niekontrolowanych poslizgow ani zachowan.Gory zjazdy,wystarczy jezdzic z glowa-nie tak jak jasta-z glowa miedzy nogami kierowcy:]

ja zostane przy swoich nokianach.. na lato wrzucam yohohamy... kazda opona sie zuzywa a przy mojej jezdzie to i tak co sezon/max 2sezony nowy zestaw kupuje.... no nie da sie inaczej.... )))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
no wlasnie na tym pic polega.opony zimowe sa skuteczniejsze od letnich mimo braku sniegu ponizej 7 stopni.Wiadomo suchy asfalt i tak 3/4 zimy(ostatnie zimy) Przy mojej jezdzie na jednych oponach przerabiam 2-3 auta tj ok 3 sezonow.tak tak mam oponki i kupuje auta na 16-17 calowych felgach(orginalnych).Zreszta jak ktos mi wspomni (?jasta) o zarzucaniu tylu w norge to mnie krew zalewa(predkosc).ja tam uwielbiam poszalec na sniegu i wole jak przod ciągnie a tyl sie slizga a nie ze przednionapedowa os nie pociagnie auta a tyl bedzie sie trzymal.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok