Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Grzegorz Stasiak (608 niezalogowanych)
1 Post

(adis)
Wiking
Jan63 ja zawsze w oknie na 1 listopada pale swiece,to tradycja i nie zamierzam z niej zrezygnowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
adis napisał:
Jan63 ja zawsze w oknie na 1 listopada pale swiece,to tradycja i nie zamierzam z niej zrezygnowac

no widzisz adis... jak sie pomysli to jest ok ! popieram... jakiekolwiek tradycje, jedno- czy tez wieloosobowe
nalezy pielegnowac... bo one sa historia, przenoszona przez nas samych na kolejne pokolenia.... historia nas,
jako ludzi rzuconych przez zycie w inne zycia-srodowisko...
ja na przyklad zapale swiece dla mojego dziadka... bo mam go w pamieci jako wspanialego czlowieka...
i o to chyba chodzi... nie wazne czy robi sie to raz w roku czy czesciej... wazne aby pamietac o tych - wlasnie
waznych...dla nas ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jan63 napisał:
To nie sarkazm tylko samoocena a korzystanie z gościny nie oznacza zmiany wierzeń i postępowań !Nikt nikogo do niczego nie zmusza a już zwłaszcza TU W NORGE...
Niemniej nie można być ostentacyjnie nastawionym do zastanych zwyczajów i wytykać tego na siłę ,zwłaszcza iż większość z nas jest wychowana w innej kulturze religijnej -Rzymski Katolicyzm -...
A Tu powszechną religią jest Protestancki Luteranizm tak więc i zwyczaje są bardziej logiczne i liberalne życiowo .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok