Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

fødselsnummer - Norwegia

Czytali temat:
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Witam wszystkich forumowiczów ,
mam pytanie dotyczące numeru pesel w Norwegii,otóż byłam tam kilka lat temu,dostałam ten numer na stałe,czy wyjeżdzając tam dzisiaj,pomoze mi w czymkolwiek?czy pracodawcy zwracaja uwage na posiadanie tego numeru,chcę szukac pracy,i nie wiem jak to tak naprawde wygląda.Jesli chodzi o język,angielski zaawansowany,a norweski komunikatywny.
I jeszcze jedno pytanko z innej beczki:
wiem,że rekrutacja do przedszkoli odbywa sie w kwietniu,czy jeśli pojawiłabym sie w Norwegii troche pózniej,mam na mysli np czerwiec,czy da rade jeszcze wtedy córcie umiescić w przedszkolu?
Cezkam tylko na poważne odpowiedzi.
Z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Personalny numer jest niezbedny .zeby zalozyc konto w banku ,konto natomiast jest niezbedne ,zeby otrzymac zatrudnienie,,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...w

takim razie

do czego niezbedne jest zatrudnienie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
tak,konto w banku juz mam,tylko czy samo posiadanie już numeru personalnego pomaga w czymś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
a pesel pomaga ci w czyms?
bez nr personalnego lekarz nie wystawi ci sykemelding, nie zalogujesz sie w sparebanku przez internet, pewnie sa tysiace przykladow (no dobra dziesiatki)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Oki,dzięki za info.

A moze orientuje sie ktoś w sprawie przedszkola,o której pisałam wczesniej?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Z przedszkolem może być trudno. Jeśli twoje dziecko ma numer personalny i wiesz już gdzie będziesz mieszkać, to możesz go zarejestrować wcześniej przez internet. Teraz robi się to już tylko internetowo. W czerwcu to już duuuuuużo za późno. Tylko szczęści łut, no chyba że to pięciolatek i rok później pójdzie do szkoły, to może ze względu na język go gdzieś upchną, ale marne szanse.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok