Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Tak ogólnie - do wszystkich. - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz fic Agnieszka6 Damian Pisztopowiem (1946 niezalogowanych)
13 Posty

(Klingos)
Wiking
Witajcie, to mój pierwszy post, aczkolwiek zacznę z innego pułapu aniżeli przywitanie, którym zajmę się później.

www.mammarzenie.org/marzyciel/8731,5,wyjazd-do-norwegii

Przeczytajcie tekst. Dziewczynka jest śmiertelnie chora.
Większość z Was pasjonowała się Norwegia przed wylotem, pracą, czy czymkolwiek. A nawet jeśli tak nie było, to magia zadziałała po osiedleniu, nieprawdaż?

Nie chce wchodzić w polemikę, mówić o ludziach zdrowych, ich możliwościach, itp. Chciałbym po prostu zrobić coś, co może nie będzie miało echa w świecie, ale wywoła uśmiech na twarzy dziecka, które nie dożyje tylu lat co niejedno z nas.

Nie jestem w stanie też sfinalizować/zorganizować sam tej wycieczki. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktokolwiek z Was, z racji po prostu dobrego gestu, miałoby chęć pomóc w jakikolwiek sposób bez narzuconego z góry scenariusza.

Możecie zobaczyć też marzenia innych chorych dzieci - niektóre są spełniane przez firmy, gości weselnych jakichś ludzi, fundację, a także jakieś stowarzyszenia, np. Polskich kibiców Manchesteru United.

Pomyślałem, że fajnie by było, aby ta dziewczyna mogła dostać coś 'od nas', choć większość z 'nas' nie jest ze sobą w jakikolwiek sposób związana.
W kupie siła, nieprawdaż?

Także jeśli ktoś jest chętny do pomocy w JAKIKOLWIEK sposób - nie mówię tutaj np. o wykładaniu konkretnych kwot, ale chociażby o tym, że jeśli w jakiś sposób udałoby się ten pomysł sfinalizować, to zaprosiłby ową dziewczynkę na herbatę, gdyby była zmęczona tymi lodowcami, byłoby naprawdę w porządku. Czasem dobroć kosztuje, czasem nie, ale najlepsze rzeczy w życiu powinny być za darmo.

Kończę wywód, więc raz jeszcze - jeśli ktoś chętny - bez na razie głębszych deklaracji - napisać po prostu posta w stylu 'zgłaszam się' lub mi prywatną wiadomość.

Z góry wam dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Klingos)
Wiking
Wyjazd byłby planowany na przełom maja/czerwca 2012 roku.
O miejsca dopytam się samej Magdy, aczkolwiek wiadomo na pewno, że potrzebny będzie ciągły transport, bo dziewczynka będzie po leczeniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Jak rozumiesz ciągły transport??? Potrzebuje kierowcy który z nią będzie cały czas podczas zwiedzania czy może wykorzystywać komunikację miejską a po prostu z miejscowości do miejscowości jeździć samochodem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Klingos)
Wiking
Tego się dokładnie dowiem na koniec listopada.
Aczkolwiek podejrzewam, że będzie potrzebny kierowca do wożenia, bo komunikacja miejska dla chorej dziewczynki, to tak niezbyt wygląda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ja tez chetnie pomoge, tyle ze "tylko" finasowo, poniewaz nie jestem czasowy......
takze jesli temat sie rozwinie, to ja obiecuje pomóc finansowo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Klingos)
Wiking
Ja się bardzo cieszę, mama Magdy również, Madzia ucieszy się pewnie pod koniec listopada.
Odwiedziłbym ją wcześniej, ale ma teraz rehabilitacje, bo przez jej chorobę - łamią jej się strasznie kości no i miała nogę złamaną.

A pomoc każda jest potrzebna. Finansowa chyba najbardziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Klingos napisał:
Ja się bardzo cieszę, mama Magdy również, Madzia ucieszy się pewnie pod koniec listopada.
Odwiedziłbym ją wcześniej, ale ma teraz rehabilitacje, bo przez jej chorobę - łamią jej się strasznie kości no i miała nogę złamaną.

A pomoc każda jest potrzebna. Finansowa chyba najbardziej.

Podaj nr konta i z jakim dopiskiem bo nigdzie nie znalazłam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Klingos)
Wiking
Nie znalazłaś, bo jeszcze nie podałem.
Najpierw chcę dowiedzieć się od Magdy co chciałaby zobaczyć, potem uzgodnić to z jej mamą, następnie wycenić całą wycieczkę, dopiero potem lustracyjnie powiedzieć o kosztach i podać numer konta, które bym co jakiś czas skanował i wklejał, żeby nie było, że coś idzie do mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
Naleze finansowo. Daj znac z tym kontem.

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
espen napisał
naleze finansowo Daj znac z tym kontem.

Powodzenia[/quote]

"naleze finansowo" >>> ocb?