Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może weź pistolet, albo nóż i jak się przyczepią do ciebie to po bebechach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wlodekg0 napisał:
Spodziewałem się bardziej rozsądniejszych wpisów, porad, no ale trudno, widzę nie ten adres.
A jakie jeszcze inne porady , mogą być zapodane Twoim zdaniem...!? .
---
Skoro legalnie nie można jeździć a i tak jedziesz ...to wszystkie powyżej zamieszczone odpowiedzi ... co prawda ironiczne , jednak są logiczne i praktyczne .
---
NA MOIM PRZYKŁADZIE ...
---
Byłem w zimie autem cztery razy w POLSCE i zawsze na oponach z kolcami / mieszkam za kołem polarnym i bez kolców nijak /... jednak w bagażniku były zawsze opony bez kolców ... fakt ... Świniak i Fafusta ...nie mieściły się ... niemniej po załadowaniu tego wszystkiego co Mi do szczęścia w Norge jest potrzebne...i tak było jeszcze DUŻO miejsca ...
---
Jechałem przez Mosty w Danii i Niemcy , jechałem również i promem z Szwecji do Świnoujścia ...
Osobiście zawsze miałem szczęście , ponieważ padał śnieg na całej trasie i ani razu nie miałem kontroli przez Policję ...
---
Jednak po wjeździe do Polski na parkingu zmieniałem opony na te bez kolców i abarotnie ...
---
Jednak znam przypadki , że Ludzie na kontroli wyjmowali... KOLCE... by mogli dalej jechać na tych samych oponach , bo innych nie mieli , oczywiście mandat i tak był płacony ...
---
Z tymi łańcuchami to bzdura ... ponieważ łańcuchy można używać tylko tam , gdzie jest Nakaz ...i są bardziej widoczne i ..."SŁYSZALNE"... od kolców ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Przecież Andre med mark Ci odpowiedział bardzo dokładnie. W razie kontroli Policji czy jakiejkolwiek innej służby (Straż graniczna, ITD, służba celna, straż miejska, straż gminna) dostaniesz mandat w wysokości od 100-500 zł i prawie na 100% zabiorą Ci dowód rejestracyjny (jak będą upierdliwi to zatrzymają Ci samochód aż do przyjazdu lawety) pamiętaj, że jest to uznane za niszczenie dróg w Polsce które wiadomo jak wyglądają. Zatrzymać to Cie na pewno zatrzymają bo Cię będą słyszeć z 500 m jak nie z dalszej odległości.

Zastanów się czy nie lepiej wydać tutaj jakieś 1000-1500 nok na opony wraz z wymianą niż w Polsce wydać tyle samo i mieć na głowie jeszcze Policję czy inne ustrojstwo potem wymianę opon, przegląd techniczny itd itd

Oczywiście zawsze możesz liczyć na łut szczęścia że akurat nie trafisz na żaden patrol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(wlodekg0)
Wiking
Dzięki za odpowiedź, teraz przynajmniej wiem na czym stoję, a przynajmniej jak mam jechać. Wróciła mi wiara w ludzi . Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wlodekg0 napisał:
Wróciła mi wiara w ludzi . Pozdrawiam.
ciekawe kiedy to mi wróci wiara w Polacków?
kiedy przestaną oni na wszelkie możliwe sposoby szukać sposobu, aby oszukać, albo coś ukraść, nazywając to załatwieniem tudzież skombinowaniem
kiedy pojmą, że prawo należy przestrzegać, aby wszystkim żyło się lżej
kiedy zrozumieją przyczynę biedy tej pieprzonej krainy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(wlodekg0)
Wiking
Podziękowania dla Gabriela i Mielonego ,a dla Ciebie info: nie było moją intencją kombinowanie czy oszukiwanie tylko zorientowanie się w sytuacji. Ciekawe czy Ty na początku swojej drogi też byłeś taki butny ? Pełno jest takich cwaniaczków jak Ty , wielkie figofago. A wiarę w ludzi trzeba mieć i dlatego podziękoowania dla w.w. A Ty jak jej Ci brakuje to może weź pistolet, albo nóż i po bebechach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wlodekg0 napisał:
dla Ciebie info: nie było moją intencją kombinowanie czy oszukiwanie tylko zorientowanie się w sytuacji.
wiem że jest zabroniona jazda na takich oponach w Polsce. Ale muszę na świeta jechać na takich do Polski, nie mam wyjścia.

nie ma sensu polemika z ludziem, który wie, że czegoś nie wolno, ale on to musi
np.:
jest ograniczenie do 50 km/h ale jemu się śpieszy
nie wolno mieć kolców, ale on musi
nie wolno prowadzić po pijaku, ale on musiał
stał rower pod sklepem, to on musiał go wziąć

ludź się musi różnić od małpy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Sprawdziłem poniżej podaje dane z ustawy Prawo o ruchu drogowym i taryfikatora mandatów. Mandaty te w Twojej sytuacji będą się łączyć.

Taryfikator mandatów numer 160 - manadat w wysokości 100 zł za używanie opon z umieszczonymi w nich na trwałe elementami przeciwślizgowymi

(podstawa prawna ustawa Prawo o ruchu drogowym art.60 ust.2 pkt5)

Taryfikator mandatów numer 191 - manadat w wysokości 300 zł za używanie pojazdu niszczącego nawierzchnię drogi

(podstawa prawna ustawa Prawo o ruchu drogowym art. 39 ust. 1 pkt 2 lub 3)

Oczywiście zabiorą Ci dowód rejestracyjny do czasu usunięcia usterki w samochodzie.

Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował chyba że z promu do miejsca docelowego masz 10 km wtedy może Ci się uda.

pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
czuję się ugodzony w samo serce mnie nie podziękował a purpurowy zabrał chwałę kolec mu w dupę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
zabierz ze sobą w bagażniku komplet letnich, to jak się przyczepią zamienisz koła
no tylko, że wtedy w bagażniku się nie zmieści pół świni i beczka kapusty
nie, to nie ma sensu nie opłaci się wtedy jechać samochodem na święta do Polski

a T znowu z tą kapustą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok