wlodekg0 napisał:
Spodziewałem się bardziej rozsądniejszych wpisów, porad, no ale trudno, widzę nie ten adres.
A jakie jeszcze inne porady , mogą być zapodane Twoim zdaniem...!? .
---
Skoro legalnie nie można jeździć a i tak jedziesz ...to wszystkie powyżej zamieszczone odpowiedzi ... co prawda ironiczne , jednak są logiczne i praktyczne .
---
NA MOIM PRZYKŁADZIE ...
---
Byłem w zimie autem cztery razy w POLSCE i zawsze na oponach z kolcami / mieszkam za kołem polarnym i bez kolców nijak /... jednak w bagażniku były zawsze opony bez kolców ... fakt ... Świniak i Fafusta ...nie mieściły się ... niemniej po załadowaniu tego wszystkiego co Mi do szczęścia w Norge jest potrzebne...i tak było jeszcze DUŻO miejsca ...
---
Jechałem przez Mosty w Danii i Niemcy , jechałem również i promem z Szwecji do Świnoujścia ...
Osobiście zawsze miałem szczęście , ponieważ padał śnieg na całej trasie i ani razu nie miałem kontroli przez Policję ...
---
Jednak po wjeździe do Polski na parkingu zmieniałem opony na te bez kolców i abarotnie ...
---
Jednak znam przypadki , że Ludzie na kontroli wyjmowali... KOLCE... by mogli dalej jechać na tych samych oponach , bo innych nie mieli , oczywiście mandat i tak był płacony ...
---
Z tymi łańcuchami to bzdura ... ponieważ łańcuchy można używać tylko tam , gdzie jest Nakaz ...i są bardziej widoczne i ..."SŁYSZALNE"... od kolców ...