Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chorobowe w Polsce podczas kontraktu - Norwegia

Czytali temat:
Dorota C. Tomek Szy Bogdan Nowakowski Daniel Motyka krzysiek kasia (1946 niezalogowanych)
4 Posty
marek bonk
(iksinski)
Wiking
Witam orientuje się ktoś jak wygląda sprawa chorobowego, czyli przedstawienia druku L4 z Polski w Norwegii, pracuje w systemie 4 na 2, podczas tych dwu tygodni co jestem w kraju gdybym zachorował czy bede normalnei na chorobowym, czy ludziom na kontrakcie to się nie należy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Oferuję tłumaczenia norwesko-polskie i polsko-norweskie (także przysięgłe). Zapraszam do kontaktu na tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
22 Posty
Zbyszek B
(zbyszek107)
Wiking
POSZEDLEM NA URLOP MIESIECZNY, WYJECHALEM DO PL, ZACHOROWALEM I DOSTALEM L4, PRZETLUMACZYLEM I WYSLALEM DO FIRMY (OCZYWISCIE W NO), PO 3 TYGODNIACH DOSTALEM ODP, ZE NIE AKCEPTUJA ZWOLNIENIA L4 Z POLSKI... W DODATKU WYSLALI MI ZWOLNIENIE Z PRACY Z DATA KIEDY BYLEM NA URLOPIE, WROCILEM DO NO I POSZEDLEM DO SKATuuu O PORADE, ODESLALI MNIE DO (DARMOWEGO) ADWOKATA I TERAZ CZEKAM...
I TAKI TO PESZEK MAM HEHE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Magdalena Drozek
(madziorek763)
Wiking
Nie przyjeli Twojego zwolnienia, bo powinienes ta sprawe zalatwic przez ZUS to znaczy do ZUSu zaniesc zwolnienie ( oni beda Ci kazali wypelnic jeszcze jakis papierek) a oni to przesla do NAVu. Moj maz na urlopie (tez pracowal 4 na 2) mial wycinany wyrostek i ze zwolnieniem nie bylo zadnych problemow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
marek bonk
(iksinski)
Wiking
tak roumiem tylko, że niedługo na przelomie 2miesięcy kończy sie mój kontrakt, czy jak pojde teraz na chorobowe, przykladowo na 6 miesicy bede dostawac rze ten czas pieniadze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Następny cwany...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
marek bonk
(iksinski)
Wiking
gdzie cwany kolego, kontrakt , na ktorym w tej chwili jestem bedzie trwal jezcze bynajmniej 6-8 miesiecy, pytam tylko hipotetycznie, jak to sie ma do kontraktu a chorobowego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
iksinski napisał:
Witam orientuje się ktoś jak wygląda sprawa chorobowego, czyli przedstawienia druku L4 z Polski w Norwegii, pracuje w systemie 4 na 2, podczas tych dwu tygodni co jestem w kraju gdybym zachorował czy bede normalnei na chorobowym, czy ludziom na kontrakcie to się nie należy?
Powinieneś , dokładnie przeczytać Swój Kontrakt z odnośnymi paragrafami...
Skąd My możemy wiedzieć , co konkretnie podpisałeś .Każda firma ma własny regulamin pracy i tylko On obowiązuje .
Z tego co piszesz ...NIEJASNO ...wynika iż pracujesz u pośrednika , który wynajmuje Ciebie innym .
Napisz otwarcie w jakim zawodzie pracujesz i jaką masz umowę o pracę .
Będzie łatwiej coś gdybać ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok