Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kamila jurkiew Lukasz Trawczynski Marta Nowicka Grzegorz1233 Szczudr (1844 niezalogowanych)
107 Postów

(dziewczyna szamana)
Początkujący
ale placisz wedlug norweskich cen wejdz na ta strone www.toll.no/
wpierw placisz 25% od wartosci na fakturze a nastepnie placisz podatek od sredniej ceny tego samochodu w bierzacym roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
dzięki wejdę sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
mam takie pytanko na temat kupowanie samochodow tutaj. co wiecie na temat Heftelser i motorvogn?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Hehla)
Wiking
Witam,

Mam pytanie o cło. Na stronie toll.no jak wpisałem wszystkie dane auta to wysdzło mi 117000 NOK do zapłaty (15 tysięcy euro przy wartości auta góra 5000 euro). Tyle mniej więcej to powinno kosztować czy coś źle wpisałem? Auto to Vectra C, 2005, diesel 1.9.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hehla napisał:Mam pytanie o cło. Na stronie toll.no jak wpisałem wszystkie dane auta to wysdzło mi 117000 NOK do zapłaty (15 tysięcy euro przy wartości auta góra 5000 euro). Tyle mniej więcej to powinno kosztować czy coś źle wpisałem? Auto to Vectra C, 2005, diesel 1.9.
To tylko teoria Kalkulatora którego użyłeś .
W realu bywa jeszcze więcej ... a prawie wcale Mniej .
---
To , że z obliczeń wyszło 3-razy więcej jest jak najbardziej logiczne na Norge .
---
Dla uzmysłowienia "problemu" zajrzyj sobie do dowolnego salonu , dowolnej marki Tak w Polsce jak i w Norge i porównaj cenę , tego samego Modelu ...! .
---
To samo tyczy się sprowadzanych samochodów używanych , ba tu jeszcze dochodzi parę innych składników zwiększających koszt przeprowadzki , jak chociażby transport do Norge itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Hehla)
Wiking
Spoko, takiego cła się spodziewałem, ale chciałem się upewnić w tym, że to nie ma sensu (sprowadzenie auta).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Przez rok możesz jeździć na polskich blachach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Jasna napisał:
Jasna, a co musialabym zrobic aby
"uzyskac" prawo do nastepnego roku "free"?

Zwolnic sie z pracy i na nowo przyjac,
przekroczyc granice samochodem i wjechac ponownie????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Hehla)
Wiking
Jasna napisał:

Serio? Nawet przy umowie o pracę na czas nieokreślony? Bo na stronkach toll.no wyczytałem, że tylko przy pracy na czas określony. To by ułatwiło życie, zwłaszcza na początku, przy przeprowadzce itd. Potem bym go opchnął w PL i kupił coś na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
beauty napisał:Jasna napisał:
Przez rok możesz jeździć na polskich blachachJasna, a co musialabym zrobic aby "uzyskac" prawo do nastepnego roku "free"?
Zwolnic sie z pracy i na nowo przyjac,
przekroczyc granice samochodem i wjechac ponownie????

Ty sobie Kpisz ...
---
Jednak lepsze to , niż ciągłe pisanie o Brzozowni , oraz o pieprzeniu /sex /pod każdą urojoną polityczno-ekonomiczną postacią .
---
W Twoim Przypadku , nic się nie da prawie zrobić tak na szybko .
-Męża i dzieci nie masz w Polsce ...
-Mieszkania własnego Notarialnego , lub Domu Również -/ ponoć sprzedałaś / .
- Rodzice lub rodzeństwo w Norge w prawie podatkowym się nie liczą .
- W delegacji również nie pracujesz , w systemie rotacyjnym tym bardziej .
---
Masz datę nadania Numeru Personalnego i i od tej pory , liczą się wszystkie okresy do wszystkiego co jest obwarowane tym elementem .
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok