Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prosba o tłumaczenie - Norwegia

Czytali temat:
(699 niezalogowanych)
13 Posty
Andrzej Wojtas
(kubunio)
Wiking
Tilgodebelop blir utbetalt/overfort etter at det offentlige har foretatt motregning for eventuelle tidligere ubetalte krav.Skatteoppkreveren vil sende egen melding om eventuell slik motregning.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
sprobuje ale napewno ktos mnie poprawi jeszcze takze nie bierz tego jako tlumaczenie przysiegle.
zwrot bedzie wyplacony po wczesniejszym potraceniu zaleglych naleznosci. skatt wysle osobna wiadomosc o ewntualnym -i tu nie wiem zabardzo slik motregning
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kubunio napisał:
Tilgodebelop blir utbetalt/overfort etter at det offentlige har foretatt motregning for eventuelle tidligere ubetalte krav.Skatteoppkreveren vil sende egen melding om eventuell slik motregning.

naleznosc bedzie wyplacona/przelana (na konto) po oficjalnym zrobieniu rozliczen z ewentualnymi wczesniejszymi niezaplaconymi żądaniami/naleznosciami. Poborca skarbowy wysle zawiadomienie o takim/ewentualnym rozliczeniu

nie jestem tego tlumaczenie pewien na 100% ale moze to pomoze ci juz cos
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
no to pomoglismy kzk a wiesz co to motregning ? nie moge nigdzie znalezc takiego slowka

slik - w ten sposob, tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
mot regning ale tez niewiem jak doslownie to przetlumaczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
mot regning - do rachunuku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
tak tez myslalem tylko to pisane razem wydalo mi sie troszke dziwne ale coz jestem poczatkujacy w tym jezyku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jednymi słowy ... ,
jeżeli będą jakieś formalne obciążenia na rzecz Osób prawnych ,mandaty , komornik , inne .
Które jest zobowiązany dany podatnik uregulować a do tej pory tego nie uczynił i wierzyciel należności do tej pory nie dostał żądanej prawnie należności , to SKATT tą należność odciągnie i podatnika o tym fakcie poinformuje...
JEST to standardowa formułka wysyłana ostatnio wszystkim podatnikom ,zwłaszcza obcokrajowcom którzy nie kumają prawa karnoskarbowego obowiązującego w Norge ...
PAMIĘTAJMY WSZYSCY O JEDNYM...
NORGE to TZW.państwo policyjne jednak w odmianie demokratycznej.
Jeżeli coś przeskrobałeś a nie uiściłeś za ten czyn nałożonej opłaty to prędzej czy później ta opłata zostanie wyegzekwowana .
Rdzenny Norg jak z prawem ma na bakier a tacy też się zdarzają ...wszak w brew pozorom nie są tacy znowu są święci , to w pierwszej kolejności bezwzględnie reguluje TĄ NALEŻNOŚĆ by nie być notowanym na liście dłużników...
Bo to wielki kłopot jeżeli ma się kredyt lub o takowy chce się starać....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok