mariuszmariusz napisał:...No i niektórzy mowia, ża norwedzy nie przykładają sie do pracy, olewają, jednak potrafią docenić czyjeś zaangażowanie i chęć pracy
To jedynie tak się Tobie wydaje , to że Norg klepie Ciebie po ramieniu , nie znaczy , że Ciebie szanuje i docenia Twoją pracę .
Jeżeli Norg idzie na kawę , a ty w tym czasie dalej robisz , to On jedynie Ironicznie się uśmiecha ... jeżeli Norg jeszcze siedzi na kawie a Ty już wstałeś i idziesz zasuwać to On również robi z Ciebie Sobie PODŚMIECHUJKI ...i tyle ...
Norgi i może podchodzą na luzie do pracy i wydaje się , że na niczym Im nie zależy .
Jednak jak już zaczynają robić to robią to dobrze , bo tu kary za partactwo są bardzo duże...!.
Ostatnio w Mojej Wiosce widziałem dwóch takich , co bez nich Norge firma by padła .
Norg spokojnie łazi po sklepie , oni jak niewolnicy targają materiał w locie , wszyscy na nich się patrzą jak na przygłupów , bo drą się i klną jak w Polskiej Knajpie .
Zwróciłem im spokojnie uwagę , to wydarli się z ryjem aż im Brygadzista , musiał ryje zamknąć .
Robię z Norgami parę lat i nigdy nie wychylam się przed szereg , tylko dwa razy dali Mi nauczkę jak się w Norge pracuje ... Od tamtej pory staram się jak mogę by nie było tego trzeciego razu...