Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pytanie o D-nummer - Norwegia

Czytali temat:
Onaa Onaa Paulina Żeleźniak (531 niezalogowanych)
10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Witam!Mam pytanko odnosnie D-nummeru.Czy musze go posiadać i czy jest wskazane posiadanie tego numeru podczas szukania pracy?Wiem, że przebywając w Norwegii powyżej 3 miesięcy muszę go mieć.Gdzie można najszybciej i najłatwiej go załatwić?Proszę o pomoc gdyż w Skattetaten urzędnik powiedział mi, że nie muszę go ieć ,ale wiem, że pracodawcy chętniej przyjmują do pracy jeśli się go posiada.

POMÓŻCIE PROSZĘ!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Jak chcesz pracować legalnie to musisz go mieć Zeby go dostać musisz mieć umowę następnie rejestrujesz się na www.udi.no i dostajesz termin kiedy możesz zgłosić się w skatte dostajesz pozwolenie z policji i składasz papierek o karte podatkową i norweski pesel czekasz dwa trzy tygodnie i masz komplet papierków Troche błędne koło bo bez numeru personalnego nie dostaniesz pracy a bez pracy nie dostaniesz numeru trzeba dogadać się z pracodawcą, Ewentualnie jak juz masz umowe idziesz do skate i rejestrujesz sie jako turysta dostajesz karte podatkową i numer tymczasowy na trzy miesiące w tym wypadku policja Cię nie interesuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Hmm. tylko moja dziewczyna i kolega poprosili o d-nummer w NAV-ie i po 5 tygodniach go dostali bez umowy a jak ja poszedlem sam do Skatu po D-nummer to gosc mi powiedzial ze potrzebuje najpierw prace zeby go dostac i o co tutaj chodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok