Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
John Boro Wioletta Urbańska Anna Kotlarz Tomixu Ewelina642 (3337 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Trzymam kciuki żeby było ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Za bardzo chaotycznie zadajesz pytania ...!
Takie szczekanie ..
-Hau.... na jaki czas podpisuje....
-Hau... a czy możesz napisać...
-Hau...hau... hau...
----
Przecież , każdy podpisuje umowę indywidualnie i tym samym Indywidualnie ustala , drobne warunki umowne /kontraktowe .
Jedni dostają do dyspozycji auto i telefon ...a Inni nic nie dostają , wszystko zależy od tego co w danej firmie robią i dla kogo .
Pewnie jako piekarz będziesz pracował w jednym miejscu , bo nie znam piekarni objazdowych takich jak CYRK .
A to czy właściciel piekarni zechce Ciebie jako pracownika nie zależy od Adecco tylko od Ciebie samego ...TAKA JEST NIESTETY GORZKA PRAWDA...
W myśl zasady... jak sobie pościelesz tak i się wyśpisz ...

Kiedyś adecco podpisywało umowy na pół roku , teraz podobno na jeden rok .
I zależy jeszcze czy korzystasz z ich nauki Norweskiego , czy też i nie korzystasz .
Temat naprawdę jest obszerny i dosyć złożony .
Co do okresu próbnego , to nie bardzo łapię o co tobie chodzi ...
Bo jeżeli będziesz denny w robocie , to piekarz nie da Tobie pracy i żadna umowa nie ochroni Ciebie przed zwolnieniem ...
To nie Polska Komuna gdzie obiboki musiały być zatrudnione bo taka była polityka Państwa .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
jak kiedys jechałem do no do pracy w piekarni z pl to na miejscu okazało sie ze zapomnieli mi powiedziec ze musze umiec po norwesku siedzialem tydzien na du,,,, i nic wiecej mi nie zaproponowali a warunki byly tragiczne
ale znalazlem sobie inna piekarnie i pracuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof Paszkowski
(krzysiek19825)
Wiking
a pracujesz w tej piekarni jako kto? jeśli moge zapytaC?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
gabrielu chyba on pisze o posredniku tu w norwegi a nie polskim co na kurs najpierw wysyłaja Krzysiek to zalezy mozesz byc na vikariacie i moga ci co 2 tyg przedłuzac mozesz na msc isc lub na pół roku ,to zalezy od sytuacji w zakladzie ( w piekarni )i mysle ze to bedzie w jednym miejscu z rególy jesli praca jest wiecej niz w 2 miejscach to firma daje samochod głowa do góry teraz adecco płaci chyba 151,67 /h to jest najnizsza stawka ale w piearniach sa nocki tak wiec nie daj sie wyrolowac.Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Gabriel G.
(gabit01)
Wiking
w tej piekarni pracuję jako spawacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
jako piekarz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
nie jechałem przez adecco z polski na pewne miejsce pracy jak mnie zapewniano
wszystko bylo niby zalatwione pewna praca
a na miejscu wlasciciel zdziwiony ze
przyjechalem z pl a nie jestem w no
no ze wyraznie mowil ze wymaga norweskiego gdyz tego wymaga praca kontakt z ludzmi ekologiczna produkcja pieczywa zmiany tydz na tydz w tym 1 tydzprodukcja chleba i robienie i sprzedaz kanapek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof Paszkowski
(krzysiek19825)
Wiking
Ogólnie to nie wiem czy tam sie dogadam bo w polsce byłem ciastowym i pozniej juz byłem brygadzistą a tutaj to nie wiem jak bedzie z jezykiem bo po norwesku to podstawy. angilelski znam dobrze. jak ty sobie dajesz radę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
pozatym wtedy obojetnie czy praca byla w dzien czy w nocy adecco dawalo 1 stawke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok