Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NRK - Norwegia

Czytali temat:
KRYSTYNA SKIMINA (562 niezalogowanych)
57 Postów

(potfur)
Nowicjusz
zachecam do wpisania sie www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=2237
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pyzdralinski)
Stały Bywalec
for et dustete forslag.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Pyzdralinski napisał:

A niby dlaczego? Licencja TV miala sens, kiedy istnial jeden kanal TV. Wiadomo bylo, ze jak wlaczasz TV, ogladasz NRK. Ja osobiscie prawie w ogole nie ogladam NRK, wole TV2, TVNorge, czy TV3. Nie rozumiem, dlaczego mam placic za kanal, ktorego nie ogladam, zawlaszcza, ze istnieje techniczna mozliwosc odlaczenia go (poprzez dekoder).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Veileder napisał:
Pyzdralinski napisał:

A niby dlaczego? Licencja TV miala sens w kiedy istnial jeden kanal TV. Wiadomo bylo, ze jak wlaczasz TV, ogladasz NRK. Ja osobiscie prawie w ogole nie ogladam NRK, wole TV2, TVNorge, czy TV3. Nie rozumiem, dlaczego mam placic za kanal, ktorego nie ogladam, zawlaszcza, ze istnieje techniczna mozliwosc odlaczenia go (poprzez dekoder).

Ja poszedłem krok dalej i nie mam wcale telewizora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Zuzu napisał:
Veileder napisał:
Pyzdralinski napisał:

A niby dlaczego? Licencja TV miala sens w kiedy istnial jeden kanal TV. Wiadomo bylo, ze jak wlaczasz TV, ogladasz NRK. Ja osobiscie prawie w ogole nie ogladam NRK, wole TV2, TVNorge, czy TV3. Nie rozumiem, dlaczego mam placic za kanal, ktorego nie ogladam, zawlaszcza, ze istnieje techniczna mozliwosc odlaczenia go (poprzez dekoder).

ja zrobilem maly kroczek dalej , mam telewizor i nie place abonamentu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
BiZi napisał:
Zuzu napisał:
Veileder napisał:
Pyzdralinski napisał:

Tylko, ze ten "kroczek" to juz lamanie prawa. Z analogiczna argumentacja spotkalem sie u 3 Polakow, na ktorych natknalem sie w pubie w zeszlym tygodniu. Stwierdzili, ze w N jest bardzo drogie jedzenie, i znalezli na to sposob: za kazde opakowanie wedliny, czy sera, za ktore placa w KIWI, jedno opakowanie "wynosza", w ten sposob redukujac ceny o 50 %. Moim zdaniem, nie ma sie czym chwalic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Bizi, ja zrobilam jeszcze mniejszy kroczek. 3 dni temu odebralam domofon a tam uslyszalam " hei, NRK kontroll". Przyszedl mily, starszy pan, mial liste mieszkancow i wiedzial kto nie placi. Zrobilo mi sie jakos tak wstyd, ale udalam blondynke. Porozmawialismy, powiedzial ze mam sie nie martwic martwic, za miesiac dostane giro, bez kary. Powiedzial, ze co okolo 2 lata NRK przeprowadza kontrol.
Bizi, do ciebie tez przyjda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Veileder napisał:
BiZi napisał:
Zuzu napisał:
Veileder napisał:
Pyzdralinski napisał:

Tylko, ze ten "kroczek" to juz lamanie prawa. Z analogiczna argumentacja spotkalem sie u 3 Polakow, na ktorych natknalem sie w pubie w zeszlym tygodniu. Stwierdzili, ze w N jest bardzo drogie jedzenie, i znalezli na to sposob: za kazde opakowanie wedliny, czy sera, za ktore placa w KIWI, jedno opakowanie "wynosza", w ten sposob redukujac ceny o 50 %. Moim zdaniem, nie ma sie czym chwalic...

a widzisz, i tu sie mylisz, to nie jest lamanie prawa- tylko naginanie prawa, wiec moga mnie kontrolowac ile chca i wszystko jest legalne , a jak to zrobilem to sie domysl panie madralinski.... bo udajesz tutaj inteligenta a Twoj tok myslenia jest prosty jak budowa cepa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Bizi, ja zrobilam jeszcze mniejszy kroczek. 3 dni temu odebralam domofon a tam uslyszalam " hei, NRK kontroll". Przyszedl mily, starszy pan, mial liste mieszkancow i wiedzial kto nie placi. Zrobilo mi sie jakos tak wstyd, ale udalam blondynke. Porozmawialismy, powiedzial ze mam sie nie martwic martwic, za miesiac dostane giro, bez kary. Powiedzial, ze co okolo 2 lata NRK przeprowadza kontrol.

moga mnie skontrolowac , wszystko legalnie ...i nie musze placic.... powiem Ci pozniej jak to zrobilem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
BiZi napisał:
Hilton napisał:

moga mnie skontrolowac , wszystko legalnie ...i nie musze placic.... powiem Ci pozniej jak to zrobilem

Ktos ci pewnie kupil telewizor na siebie, tez tak zrobilem paru kumplom... Tylko po co, BiZi, inwektywy? Dyskutowac mozna bez MP40 i AK 47
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok